BLj Отговорено Март 3, 2010 Share Отговорено Март 3, 2010 Понеже става дума за импулсно захранване, от край време използвам ATX от компове.Храниме секви камиончета,усилвателчета и джаджи от 3-12V. Нема бръм нема мръм.Като цяло доволно е и ми се струва най-рентабилно. Верно сигурно харчат повечко, ма колко па да харчат, ако захранят повечко машинки кво толко. Е тия требе да са стабилизация тотална. Дайте мнения. Да добавя, много нещта са увехнали в ръчичките ми, но с тия ATX (по-рано AT) импулсни татковци системите си деистват винаги.Нито те горят нито клиентите им (не викам силно да не стане ) Но да питам, по този начин не ги ли претоварвам нещто тез деца накрая да им стане лошо.Там не са лабави амперите все пак. Ако мислите нещо по тозз въпрозз да обадите ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bir4o Отговорено Март 3, 2010 Share Отговорено Март 3, 2010 Импулсните захранвания не се препоръчват , защото работят в ключов режим , което води до големи пулсации . Пулсациите пък се чуват в апаратурата като брум . Стига да не те притеснява този малък шум - за непретенцизни цели може да използваш и комп.захранване . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Март 3, 2010 Share Отговорено Март 3, 2010 Всичко зависи от конкретната реализация на устройството. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MR_STENCH Отговорено Март 3, 2010 Share Отговорено Март 3, 2010 В по-евтините ATX захранвания обратната връзка е простичка и по принцип следи напрежението +5V. Другите напрежения не може да се каже, че са точно стабилизирани. Имат защита от претоварване, а нискочестотните пулсации едва ли са по-големи от тези на някое евтино адаптерче с един грец и кондензатор накръст... наистина не е лоша алтернатива. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Linchpin Отговорено Март 3, 2010 Share Отговорено Март 3, 2010 (Редактирано) Виж тук: http://hobby.neomontana-bg.com/ набори, модули=>стаб.изправители- третата картинка на първия ред Редактирано Март 3, 2010 от Linchpin Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Март 3, 2010 Share Отговорено Март 3, 2010 Всичко зависи от конкретната реализация на устройството. +1 По същия начин можем да си задаваме въпроса дали захранване с траф става или не става. ПС: BLj, пиши по-грамотно моля. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Март 4, 2010 Автор Share Отговорено Март 4, 2010 (Редактирано) Вече ми моднаха и стабилизираха един AC/AC траф (помогна ми един градски от форума), който даже е 1000 mA, така че импулсното захранване излиза от употреба.Въпреки, че и с него системата работеше, вече няма нужда да рискувам. Редактирано Март 4, 2010 от Slacoth Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts