Jump to content
Българският форум за музиканти

Digitech Rp 250 или Zoom G2.1u (disturbed)


Andy_FoRResite

Recommended Posts

Здравейте! Китарата ми е Jim Harley. Старичък модел - черна, с 4 грозновати врътки на потенциометрите. Имам подозрения, че двойният адаптер откъм магарето и сменен, защото не е като първия. Струните са 0,9 доколкото виждам (и разбирам). Екстра е, с нови прагчета...

Любимата ми група е Дистурбед. В момента дрънкам на сухо няколко техни песни + 3-4 неща на Металика. Преди 7-8 години знаех по нещо и на Сепултура, Блек Сабат, Дрийм Тиътър..., но съм ги забравил. Първата китара взех през 1999 г. и свирихме в група за удоволствие. Получаваше се, но станахме студенти и нямаше как. Наскоро приятел ми остави тази китара и отново взех да стържа по жиците.

Едва ли ще получа много отговори предвид обема на форума и факта, че няма как да не е коментирано. А и едва ли много от вас са свирили и с двата за да сравнят. Търсих 2 часа и не намерих отговор на въпроса: Кой от двата процесора ще изкара по-приличен звук (за моите дандании). Ще дрънкам в домашни условия. Става дума за подобен звук, ясно е че същият няма как да стане, а и не искам да е същия.

Също така Джо Сатриани, Стив Вай и въобще звучене близко до солото на Гери Мур в Стил год дъ блус...

Досега съм вадил звуци само от Зоом 505ІІ. Не е като без него, но ... голямо мазало.

За Digitech знам, че може да се качват ефекти от мрежата. За зуума не знам. Гледах някакви пачове (дето не знам какво са всъщност) на един китарист в ютюб, обаче той свири всяка песен с различна китара. Звучи супер, но и него си го бива!

И накрая "бюджетът" - скромен - 200 лева (употребяван процесор).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с Zoom G2.1u (купен от съфорумник - нов) и съм много доволен. Тези пачове, за които говориш са различните пресети, които не са повече от 80, като на всеки можеш да имаш най-различен звук, които се настройват от самия процесор. В ЮТюб има един канал, в който човекът показва най-различни настройки на пачовете: http://www.youtube.com/user/d4agreg :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Digitech Rp 250

Гласувам за това решение с 2 ръце и една ..... Тоя проц има неща дето ги няма ZOOM-a, като едитване на банките по USB и Aux Input!!! С Aux-са може да си вкараш звук в процесора който за го миксваш с обработения от процесора сигнал на китарата. Но имай впредвид че това е Discontinued Products на Digitech! Zoom-a e актуален модел, е и на него му излезе заместника преди една седмица -> Zoom G2.1Nu. Но да ти кажа че тия двата процесора не изпадат въобще тука във форума, още повече диджитеча. Ако ще купуваш от магазин не се хвърляй на тия процесори а виж новия ZOOM който чакам да дойде в Европа и да си го взема или разгледай:

http://www.digitech.com/multieffects.php - актуални модели на диджитеч

http://www.zoom.co.jp/english/products/ - актуални модели на зулумчета

 

Но най-важното да го чуеш, да го харесаш ка'т звук, да видиш дали ти е удобен за управление.

 

Ако говорим за пресети/банки - може да си ги настройваш и за зуум имат издания на техните процове т.н. artists models - richie kotzen, Michael Amott, George Lynch, John 5, Kiko Loureiro, чиито банки са извадени от процовете и циркулират из интернет.

Редактирано от a_panov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ЮТюб има един канал, в който човекът показва най-различни настройки на пачовете: http://www.youtube.com/user/d4agreg :punk_guitar:

Точно за този мъж споменах в началото :godbless: . Не съм капризен на тема звук (по принцип не съм капризен), но тоновете, излизащи от китарите на този човек, са страхотни за моите нужди и надхвърлят очакванията ми за възможностите на "зулума" ( :hysterical: ). Отговоря на скромните ми изисквания на 300%! Е, да кажем че и инструментите му са хубави....., а и той си Свири!

 

Панов, от актуалните модели може би 255 бих избрал. Нямам финансовата възможност да взема нещо по-хубаво. 149 долара бих дал за нов такъв, но тук цената сигурно е над 300 лева.

Свиренето (ако може моето да се нарече така) е за удоволствие. Звъннах на барабанистчето и каза, че е оставил едни смотани барабани в тях... та ще видим. Ако правим нещо, то ще е за кеф.

 

Зуум-овете се настройват много трудно. Досега гледах в ютюб как се настройва този зулум G2.1u и нищо не разбрах. Явно не е за индианци...... Тук не ги тачат, но пък онзи пич от линка горе ме разби. Мисля че мога да си уредя демо на 250-ицата, но зуума няма да мога да видя наживо.

Редактирано от Andy_FoRResite
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята тема ще излезе фантом - досега никой не я е видял (пише видяна 0, хе-хе).

Ето това свирехме "на младини". Започва след 1:20.

:punk_guitar:

Много лачено изглежда зулумчето с този метален корпус. Не знам защо повече ме влече към него. Ако си намеря до 150-60 лева, ще го купя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих взел Дигитех-а заради Уамито.

Още снощи го поръчах. Дано всичко да е наред.

Ако човека, който ще ми го прати, прочете този пост, да ми звънне. Имам добри новини за него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знае ли някой как да увелича фабричните ефекти? Увеличени до 99 от мастър волюм се чуват като изпод земята, а правените ефекти на ниво 30 са много силни.

 

И един несвързан въпрос с процесорите - как да направя мненията в темите видими без да цъкам на всяко едно мнение и да го отваря под последното отворено? Един вид дървовидна структура ми излиза. Търсих в контролния панел настройки и не намерих. Това се получава с "лисицата", а с интернет експлоуръра си излизат нормално. Лично аз не съм пипал никъде по разни настройки на изгледа на форума.

Редактирано от Andy_FoRResite
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледни горе вдясно на екрана Опции, натисни.

Виж под изгледи. Избери standard.

 

Според мен си обърнал волюм педала. Избрал си ревърс функцията.

Щом на 30 ти свири силно, а на 100 слабо.

Прочети си ръководството по внимателно.

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, както винаги, гениалните неща са прости.....

Тони, не ме разбра. Стандартните ефекти (от 61 до 120) се чуват извънредно слабо при максимално усилване на 99. В същото време правените ефекти (от 1 до 60) свирят достатъчно силно и на 20, и на 30, като с увеличаването докрай вече става прекалено силно.

Може би има начин за усилване на стандартните/заводските ефекти от самия процесор, но не знам как. Днес ще го свържа с USB кабела към компютъра и дано намеря откъде се увеличават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега те разбрах. Използвай привилните изрази - фабрични и ползвател(юзер) присети, за да става по -ясно.

 

Запознат съм с по-старите серии на Зум.

Там има начин да се регулира общото ниво в интервал от 1 до 50.

Щом фабричните се чуват много слабо, според мен добре да видиш откъде се регулира общото ниво.

На онези процесори препоръчителното е 40 от 50.

И след това намаляш Юзер присетите си. (Всеки присет си има и индивидуално ниво)

Може би това е решението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да при DigiTech всеки пресет си има отделно ниво .... което те интересува :thumbs_up:

 

 

Ти предполагам си запознат само с мастър левъла :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-горе в дясно - Preset Level - тфа ти тряааа

 

Zoom-ни за да видиш

 

RP250_top-d8307173e533992b985460d2fba0eeec.jpg

Редактирано от trolla
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.