Jump to content
Българският форум за музиканти

Andy_FoRResite

новаци
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Andy_FoRResite

  1. Пробвай с тунера как звучи Ми-то на 12 прагче и ако не ти дава същия тон си я направи по слух. И да не е много вярна някъде, да не ти пука.
  2. Точно така - процесорът е в един контакт, а компютърът, субуфера с колонките, монитора и ел. помпата на печката са в разклонител в друг контакт. Ел. мрежата ми е на близо 30 години и е с 6 квадрата кабел. Не знам дали е правено заземяване на контактите. Мислех да донеса Кремоната и да пробвам с нея, но щом не е от китарата, тогава няма смисъл. Има обаче един проблем с китарата ми и той се състои в следното - ключето за превключване на адаптерите работи само в едното положение (когато китарата звучи по-мощно и басово, т.е. мисля че свири само с адаптера откъм грифа). Като превключа се чува неприятен шум през колонките и обикновено няма никакъв звук, а ако има, то той е твърде слаб и с много смущения. Соловият адаптер е някакъв марков, слаган от приятел, който ми даде китарата. Също е двоен, но изглежда по-съвременно от оригиналния. Не знам дали има връзка, но ще му я занеса да провери спойките, за да може да се ползва и той. Захранването на компютъра е 400 вата. Свалихме го от един работещ служебен компютър в офиса на кабелната и интернета. В магазина им нямаше захранване и понеже се познаваме от деца, ми свалиха това захранване и следобяда са си сложили ново от дистрибуторите, които зареждат. Евтиме, не разбрах какво ме посъветва да пробвам с фазомер (фазата, нулата и земята)
  3. Ако китарата е за 800 лева ще хване Z-Rock.
  4. Когато свържа китарата с кабела през "лайн ин" на домашния ми компютър, докосвайки струните или друга метална част по китарата, ме бие ток. Отношенията ми с музиката и с китарата в т.ч. не са се задълбочили чак толкова, че да прескачат искри между нас. По принцип си свиря със слушалките към процесора. Инвентарът ми е следният: - Китара - Jim Harley (над 20 годишна) - Кабел - от онези от 25 лева "Фендер" (хиа-хиа-хиа); да, от Технополис - Процесор - Digitech RP250 - Основният заподозрян - настолен компютър с чисто ново захранване и стара звукова вградена звукова карта C-media (от най-елементарните и лишени от екстри 5+1 карти) - 5+1 колонки с активен субуфер марка Crown. Първите три не вярвам да имат някаква "вина", но все пак ги посочвам, за да може да се помисли дали пък не се съчетават по някакъв "специален" начин със скритата цел да саботират музикалната ми "кариера". Токът е по-силен когато сваля ръце от китарата и след това докосна някоя струна. Веднъж като започна няма проблеми - важното е да се настроя психически, че като пускам ръце от китарата, следващият допир ще е с електричен заряд, ха-ха. Гледам да не стъпвам по теракота като свиря прав, но честно казано предпочитам да седна на дървения стол и да си вдигна крачката на специално направените за целта (не точно за тази цел) пречки. Подчертавам че не свиря в условията на вакуум, така че тук теорията на Робърт Бойл няма да ми помогне. Айде, чао засега от мен. Ще седна да , но на столчето.
  5. Преди близо месец питах за този процесор и за Диджитек РП250. Търсих го да е втора употреба и по възможност от форума. Същата вечер получих предложение за РП250 и след два дни вече си играех с въженцата. Имам спомени, че един от недостатъците на "зулума" е трудното му настройване. Всяко копче, врътка и копчетийка изпълнява различна функция в зависимост къде си в менюто. При моя процесор всичко е интуитивно. Мъчех се да разчета в мануала кое, какво и как и в крайна за сметка си го разцъках на базата на един юзърски пресет. Направих си ефект като за сийк енд дистрой, който след дни си свалих готов от нета и моят звучи малко по-"зле", но пък можеш да пищиш почти на всяко прагче с всяка струна (с моя правен, не с готовия). От видяното в нета стигнах до извода, че зуумът е по-подходящият избор ако ще свириш твърда музика. За рок и блуз РП250 гледам свири много добре, но пък аз не знам все още нищо нежно звучащо. Както и при теб, дращя за удоволствие. Трябваше ми ефект като звученето на група Дистурбед и с мъка установявам, че с моите 0,9 жички, китара и с моя процесор (и в голяма степен - с моите пръстенца), няма да зазвуча като характерното им мрачно-брутално, но кефещо ме звучене. Ако някой случайно свири техни неща с такъв ефект, ще го помоля да ми прати на ЛС някакви настройки да си ги направя и аз, или пък готов пресет. ....Също така четох за zoom-чето, че след време се появявал проблем или с 4-те копчета отгоре, или с двете отдолу, не знам точно. Колко е вярно, също не знам. Намерих ето това за RP250: цък Процесорът не изглежда така, не че ти го препоръчвам, все пак въпросът ти е за друг, но да чуеш как звучи на хубава китара. Цъкай вляво на надписите.
  6. Трябва да си много капризен на тема звук, за да не ти хареса този процесор. В смисъл, не вярвам да го взимаш да правиш концерти, въпреки че ще стане, стига да се ползва от добър изпълнител. Можеш да си дрънкаш всякакви стилове. Ползвам от скоро Диджитек РП250 и съм доволен. Чух набързо готовите ефекти на Босс-а и смело заявявам, че са много по-добри отколкото при моя. При моя ползвам само юзърските, които са 60 на брой (и то ползвам 10-ина), за разлика от Ме-20, където са "само" 30. В описанието не видях да има drum machine. Аз още не съм ползвал тази функция, защото съм далеееееч от смислената импровизация. Не казвам че няма, а че не знам да има. Няма как да хареса на всеки, защото всеки търси определен звук и предпочита определен стил музика. Чуй го как звучи с хубави китари и прецени дали ще ти върши работа специално на теб. На мен ми харесва, ако ти харесва и на теб, не виждам защо трябва да чакаш някой да ти го препоръча. Разни хора, разни вкусове, нали така?! Пак повтарям - мен ме кефи
  7. Според мен овърдрайвът е вид дисторшън. Както знаеш, има много видове дисторшъни погледнато като звучене. Ако искаш да чуеш едното и другото, просто изсвири някакъв риф с двете поотделно. После, ако имаш тази възможност, може да ги смесиш, да пипнеш по другите настройки и ще ти се изясни каква е разликата. За принципните разлики не мога да кажа нищо. Извинявам се ако съм написал някоя глупост
  8. Реално погледнато рядко може да се намери "хубава" чисто нова китара за по-малко от 1000-1200 лева. 99% от новите китари с цени до 300 лева са ... цепеници. Стават да се учиш на тях и ще вършат работа. Не взимай с тремоло, защото ще ти разстройва струните. Тук си трябва двойно заключване ако искаш да си пищиш и отпускаш на воля. Squier Stagemaster мисля ще ти хареса. С два хумбукъра е (два двойни единични адаптера). Има и модели с 4 адаптера за малко над твоята цена - два единични и един двоен. Не че ако са 3 единични ще е голяма драма, просто звукът ще е по-различен и най-вероятно ще има повече шумове. Има такива китарки, които са идеални и вадят звук страшилище, но цената им е солена. Гледай да е с 22 прагчета и задължително преди да я купиш подрънкай с нея и виж дали ти харесва, удобна ли е, как е изработена. Не взимай твърде лека китара, защото толкова ще и свири. Ако се колебаеш между две, вземи по-тежката. За всичко си има закрепени линкове във "Важна тема". Разцъкай когато имаш време.
  9. Май с нищо не съм запознат, освен с ... мастър левъла
  10. Да, както винаги, гениалните неща са прости..... Тони, не ме разбра. Стандартните ефекти (от 61 до 120) се чуват извънредно слабо при максимално усилване на 99. В същото време правените ефекти (от 1 до 60) свирят достатъчно силно и на 20, и на 30, като с увеличаването докрай вече става прекалено силно. Може би има начин за усилване на стандартните/заводските ефекти от самия процесор, но не знам как. Днес ще го свържа с USB кабела към компютъра и дано намеря откъде се увеличават.
  11. Знае ли някой как да увелича фабричните ефекти? Увеличени до 99 от мастър волюм се чуват като изпод земята, а правените ефекти на ниво 30 са много силни. И един несвързан въпрос с процесорите - как да направя мненията в темите видими без да цъкам на всяко едно мнение и да го отваря под последното отворено? Един вид дървовидна структура ми излиза. Търсих в контролния панел настройки и не намерих. Това се получава с "лисицата", а с интернет експлоуръра си излизат нормално. Лично аз не съм пипал никъде по разни настройки на изгледа на форума.
  12. Браво! На това му казвам аз свирене. Излизат по сума ти ноти в секунда, а пръстите едвам мърдат по грифа. Супер!
  13. Още снощи го поръчах. Дано всичко да е наред. Ако човека, който ще ми го прати, прочете този пост, да ми звънне. Имам добри новини за него.
  14. Моята тема ще излезе фантом - досега никой не я е видял (пише видяна 0, хе-хе). Ето това свирехме "на младини". Започва след 1:20. Много лачено изглежда зулумчето с този метален корпус. Не знам защо повече ме влече към него. Ако си намеря до 150-60 лева, ще го купя.
  15. Точно за този мъж споменах в началото . Не съм капризен на тема звук (по принцип не съм капризен), но тоновете, излизащи от китарите на този човек, са страхотни за моите нужди и надхвърлят очакванията ми за възможностите на "зулума" ( ). Отговоря на скромните ми изисквания на 300%! Е, да кажем че и инструментите му са хубави....., а и той си Свири! Панов, от актуалните модели може би 255 бих избрал. Нямам финансовата възможност да взема нещо по-хубаво. 149 долара бих дал за нов такъв, но тук цената сигурно е над 300 лева. Свиренето (ако може моето да се нарече така) е за удоволствие. Звъннах на барабанистчето и каза, че е оставил едни смотани барабани в тях... та ще видим. Ако правим нещо, то ще е за кеф. Зуум-овете се настройват много трудно. Досега гледах в ютюб как се настройва този зулум G2.1u и нищо не разбрах. Явно не е за индианци...... Тук не ги тачат, но пък онзи пич от линка горе ме разби. Мисля че мога да си уредя демо на 250-ицата, но зуума няма да мога да видя наживо.
  16. Здравейте! Китарата ми е Jim Harley. Старичък модел - черна, с 4 грозновати врътки на потенциометрите. Имам подозрения, че двойният адаптер откъм магарето и сменен, защото не е като първия. Струните са 0,9 доколкото виждам (и разбирам). Екстра е, с нови прагчета... Любимата ми група е Дистурбед. В момента дрънкам на сухо няколко техни песни + 3-4 неща на Металика. Преди 7-8 години знаех по нещо и на Сепултура, Блек Сабат, Дрийм Тиътър..., но съм ги забравил. Първата китара взех през 1999 г. и свирихме в група за удоволствие. Получаваше се, но станахме студенти и нямаше как. Наскоро приятел ми остави тази китара и отново взех да стържа по жиците. Едва ли ще получа много отговори предвид обема на форума и факта, че няма как да не е коментирано. А и едва ли много от вас са свирили и с двата за да сравнят. Търсих 2 часа и не намерих отговор на въпроса: Кой от двата процесора ще изкара по-приличен звук (за моите дандании). Ще дрънкам в домашни условия. Става дума за подобен звук, ясно е че същият няма как да стане, а и не искам да е същия. Също така Джо Сатриани, Стив Вай и въобще звучене близко до солото на Гери Мур в Стил год дъ блус... Досега съм вадил звуци само от Зоом 505ІІ. Не е като без него, но ... голямо мазало. За Digitech знам, че може да се качват ефекти от мрежата. За зуума не знам. Гледах някакви пачове (дето не знам какво са всъщност) на един китарист в ютюб, обаче той свири всяка песен с различна китара. Звучи супер, но и него си го бива! И накрая "бюджетът" - скромен - 200 лева (употребяван процесор).
  17. Моята любима група в момента е видна от аватара ми
  18. Имах една слаба ел. китара. В смисъл слаба - свири наполовина силно от на един приятел. И двете с едно кубе, докрай усилено от потенциометрите на китарите и т.н. Сменяхме кабелите, разменихме жаковете и моята се чуваше наполовината. Включвах я към усилвателя, с които съм на компютъра. Те са 5+1 системка. Клатя прозорците с мр3-ки, но китарата едвааааам се чуваше. Същият приятел каза, че ми трябва предусилвател. Обясни, че ако включа уокмен, мр3-плеър или друго, усилвателят "усилва" звука, а при китарата той трябва да направи, цитирам "от нищо - нещо". Звуковите карти нямат усилвател. Само старите имат (преди 7-8 години някъде). Е, може за друго да става въпрос, само ти казвам.
  19. Хайде и аз да се престраша и да питам, пък викайте колкото щете. Свирех на китара преди много години, имахме дори група и се получаваха нещата в повечето случаи. Даже веднъж домакинът беше поканил 4-5 гости. Много ме досрамя, защото знам какво представлявам и застанах да свиря с гръб към тях. Бях притеснен да не се изложа, когато след първата песен (не я помня вече коя беше и какво беше) един от гостите каза "абе, добре е, но айде сега спрете касетофона и да ви чуем Ест., нямаше касетофон... Та, всичко съм забравил. Имам едно дръвце, булшит марка (стаа за печката, направо ще заспи там). Бях я дал на един циганин (буквално) уж за един ден и тоя не ми я върна и се криеше като гърмян заек. След 1,5 г. ми я върна. Сгащих го и нямаше накъде. Направо щях да го убия като видях какво ми връща - нищо общо с моята китарка - без вътрешностите, няма ключета, скъсана струна, друго ключе за трета струна, ожулена и пребоядисана и отзад власинки от явно белия му пуловер...). Сега нищо не става от нея. Затова да ви питам, пък който иска да отговоря, който иска да вика, който иска да псува ... мечка страх, мен не страх. Гледах едни подобия на фендер стратокастер (черни с бялата плочка, тремоло, три адаптера, никелирани ключета, светъл гриф, бла, бла...) в Техномаркет. 300 и кусур лева май бяха. Стаат ли тия дървета като за мен - непретенциозен към качество на звука, но все пак да не е по-калпава от мен? Ако някой случайно ги е пробвал. Това ми бе мъката, тенкю пипъл!
  20. Табулатурите за китара са лесни за разчитане. Трябва да натискаш на тези прагчета, на които са точиците. Свиренето е трудно
  21. Здравейте на всички! Нов съм в този форум. Според мен, дори и настроена, китарата ти свири фалшиво, защото не свириш в същата тоналност. Сякаш трябва да я настроиш по-високо. Моля да бъда извинен ако съм написал глупост
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.