pacman Отговорено Декември 20, 2004 Отговорено Декември 20, 2004 :inlove: :inlove: :inlove: :guitar: :inlove: само дано да лъщи !!! И да нема оливано другото е ....БРАВО Мерси! За съжаление се получи обаче точно това на едно място отзад... Ще мисля как да го оправям (защото е под прозрачния лак). Ако му сложа тремоло... тази часто от дървото така или иначе ще си отиде Цитирай
One_Voice Отговорено Декември 20, 2004 Отговорено Декември 20, 2004 да ве колко щте е струва да ти я направят Цитирай
AXE Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 (Редактирано) Да възкреся темата аз. Решил съм да си правя китарата по-долу "нова". За тази цел ще се наложи и пребоядисване. За целта съм я разпарчатил и свалям боята от тялото с шкурка (на 9тия ден бог измислил шлайф машината, ма Адам като сгафил и решил да я направи скъпа ). В тази връзка искам да питам няколко работи. Значи доколкото разбрах има кит в спрейове, така ли? С колко едра шкурка трябва да мина китарата преди да нанеса кита? Как се избягва образуването на капки от боята или лака? И за финал - колко кинти ще ми иска някой за да ме отърве от мъките? А да, и ако може да ми препоръчате конкретни марки кит, боя (черен металик) и лак Ето я и китарата Мерсаж Редактирано Декември 4, 2005 от AXE Цитирай
разбойник Отговорено Юли 6, 2005 Отговорено Юли 6, 2005 Ако не беше свалил боята, щеше да си спестиш доста търкане и да осигуриш добра основа за следващото боядисване. Обикновено е достатъчно само да матираш повърхността със ситна шкурка. Не мога да ти помогна със съвети за боядисването, но ако искаш ще ти пусна в ЛС телефон на човек, който боядисва добре. Цитирай
AXE Отговорено Юли 6, 2005 Отговорено Юли 6, 2005 Искам Особено ако е и тънкажно А иначе свалих боята, щото беше в ужасно състояние - имаше обелени места, разлята боя и кво ли още не :killyou: За 10ина години добричките метъли общо взето й бяха ебали майката. Сега на мен се пада да я отеба :green: Айде бояджии - давайте съвети :hello: Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 6, 2005 Отговорено Юли 6, 2005 Подготви китарата. Нанеси шприц кит за автомобили, изчакай 24 часа. Изшлайфай шприц кита на ръка, достигайки до към 600-700. Вземи си 100-150 грама качествен емайл лак за коли. Ако емайл лакът ще е черен, е желателно да смесиш малко от него в шприц кита, за да ти направи тъмна основа. След изсъхването и шлафането на шприца напръскай с лака от компресор и пистолет. Внимавай да не отечеш при пръскането. Изчакай поне 2-3 часа да изсъхне. Желателно е да не я бараш за поне 24 часа. Боядисана по този начин, китарата няма нужда от допълнително полиране, Гланцът става убийствен. Не боядисвай със спрей. Това е снимка на моята Кремона, която претърпя трансформация във формата на Ibanez Rdius и в последствие беше боядисана по гореописаната технология. Снимката е гадна, но все пак може да видиш за какво става дума: Когато я пипам, ръката ми се плъзга без съпротивление и имам чувството, че галя някоя полякиня по супер гладкия задник. Цитирай
Icarus Отговорено Юли 8, 2005 Отговорено Юли 8, 2005 Ъъъ гледам горната снимка и си гледам кремоната дето лежи на леглото ми. :wow: :wow: :wow: Е*ати.. Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 9, 2005 Отговорено Юли 9, 2005 Ъъъ гледам горната снимка и си гледам кремоната дето лежи на леглото ми. :wow: :wow: :wow: Е*ати.. Хехе, мерси, но от тази снимка почти нищо не става ясно, дори ме е яд че въобще я постнах. Не знам защо, но на снимката Кремоната изглежда кафеникаво-сива. На живо е зверски черна и има убийствен огледален гланц. Избрах най-черния, най-твърдия и най-качествения авто емайл лак. Ако "лютиерите" от Кремона не бяха решили да правят китари от чам, дъската щеше да е доста прилична. Цитирай
AXE Отговорено Юли 9, 2005 Отговорено Юли 9, 2005 Към горните въпроси добавям още един: Нужно ли е да свалям боята на 100%? (Засега) мисля после да мина с кит, автоспрей и лак. То може въобще да не я боядисвам аз де, ама трябва да знам как да я подготвя - може ли да оставя тънък слой от боята, която е попила дълбоко, или дървото трябва да е като никога небоядисвано? Цитирай
разбойник Отговорено Юли 9, 2005 Отговорено Юли 9, 2005 Няма нужда, стремиш се само повърхността да стане гладка, за да имаш добра основа за следващите слоеве. Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 9, 2005 Отговорено Юли 9, 2005 Някои бои и лакове се водят за добра "основа", други са склонни да "надигат" ако се напръскат отгоре с друга боя, която ги разтваря. В твоя случай ще имаш пръскане с шприц кит, който също може да разтвори долната боя и да се получат надигания и пукнатини. По-добре е да махнеш изцяло боята, до дърво (в моя случай я бях оставил гола, само по чам и ламинат) Може и да опиташ да пръскаш направо върху старата боя, но тогава задължително ще трябва да я зашкуриш докато се матира добре и никъде не се виждат лъскави петънца. След като вече си я бастисал, може и да се позанимаваш малко и да направиш подобрения по тялото и грифа. Ей го тука бившият кремонски гриф, който с помощта на две парчета дъбов паркет замяза на правен от бай Берние Рико Цитирай
AXE Отговорено Юли 9, 2005 Отговорено Юли 9, 2005 Няма нужда, стремиш се само повърхността да стане гладка, за да имаш добра основа за следващите слоеве. Мерси. До колко да стигна - 400 добре ли е? Цитирай
pacman Отговорено Юли 9, 2005 Отговорено Юли 9, 2005 Мерси. До колко да стигна - 400 добре ли е? даже по-малко - препоръчват ок. 200-300 макс., трябва да има леека грапавост, за да може боята по добре да захване Цитирай
AXE Отговорено Юли 9, 2005 Отговорено Юли 9, 2005 Мерси. До колко да стигна - 400 добре ли е? даже по-малко - препоръчват ок. 200-300 макс., трябва да има леека грапавост, за да може боята по добре да захване Тъй вярно. А ти да се обадиш като ти свършат изпитите Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 16, 2005 Отговорено Юли 16, 2005 Трябва да боядисвам едис бас. Някой може ло да препоръча някакъв грундиращ спрей, който да пръсна върху дървото, след това да го изгладя със шкурка , и да напръскам със цветен спрей(на ацетонова основа) отгоре. Друго: защо гланца на спрейовете изчезва когато върху добре изсъхнал спрей пръснеш прозрачен лак спрей и цвета на спрея се скапва, и може ли това да се избегне чрез използване на матови спрейове(без гланц) и после на прозрачен лак върху тях? Някой може ли да каже кои спрей - бои са в час? Защото КОСМОС са ужасни. Цитирай
Recommended Posts