SelfDestroyer Отговорено Февруари 14, 2007 Share Отговорено Февруари 14, 2007 (Редактирано) Не съм специалист ,но възможно ли е в единия край да се сложи такъв жак? Редактирано Февруари 14, 2007 от SelfDestroyer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Февруари 15, 2007 Share Отговорено Февруари 15, 2007 (Редактирано) Може. Това предполагам е с цел да си пускаш направо в компютъра китарата? Аз лично използвам ей такова нещо с нормален кабел - преходник от 1/4" към 1/8" (какъвто искаш ти да сложиш). Така няма да се налага да махаш целия жак, ако примерно скъсаш кабела, който искаш да направиш, просто взимаш друг нормален кабел Продават се по 30-40 стотинки по жичкаджийските магазини. Редактирано Февруари 15, 2007 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pafkata Отговорено Февруари 15, 2007 Share Отговорено Февруари 15, 2007 здравейте на всички май това ще ми е първият пост ... от доста време чета форума и се радвам че го има ... от това което разбрах от поста на Evtim Djerekarov си представих нещо такова само че не съм сигурен дали съм разбрал правилно ... схемата е малко смешна но мисля че всеки ще разбере за какво става въпрос и това което не разбирам е какво става в точка 3 в дясно на схемата ... шлауфката просто си остава не запоена или ... ? сажелявам ако на някой му се струва тъп въпроса но и още един познат е стигнал до този въпрос благодаря предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Февруари 15, 2007 Автор Share Отговорено Февруари 15, 2007 (Редактирано) Здравей и добре дошъл Ако едно ти е tip, две ти е ring а три ти е маса, трябва да ги направиш така: Това което трябва да промениш е само, че 2 трябва да отиде на 3 и в двата края на жака. Схемата ще изглежда така: Като гледаме тази картинка: Редактирано Февруари 15, 2007 от Nikifena Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 15, 2007 Share Отговорено Февруари 15, 2007 (Редактирано) За свързване на стереожак ли говориш, или за свързваянето с двужилен кабел, целящо по-малко шум? Ако говориш за двужилен лабел - на китарата 1 е сигнал, а 2 е земя(от дясната част на схемата ти). От лявата страна(откъм апаратурата) 2и 3 са свързани заедно към земя, а 1 е сигнала. (предполагам 1 - 2 са двете жила на кабела, а 3 е оплетката). Редактирано Февруари 15, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pafkata Отговорено Февруари 15, 2007 Share Отговорено Февруари 15, 2007 да схванах Идеята и на мен така ми се струваше логично но реших да попитам много благодаря за разяснението в събота ми идва инструмента и мисля да си направя кабелчета и ще тествам ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Април 27, 2007 Share Отговорено Април 27, 2007 Винаги купувайте възможно най-скъпия кабел - цените не са толкова страшни, а и не се купува всяка седмица. За предпочитане е под екраниращата оплетка да има навито алуминиево фолио. Един от големите врагове на кабела е настъпването, така че колкото е по-качествен, толкова е по-дълъг живота му. Щом един кабел започне да пука, значи е настъпил моментът да го изхвърлим. В Динакорд продават и жакове "Нойтрик", по-скъпи от останалите /последния път струваха около 6.00 лв/, но гарантирано имат много по-дълъг живот от всички останали. Имам такива жакове, които запоявам за пети или шести път на нови кабели. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Май 13, 2007 Share Отговорено Май 13, 2007 ...да ви питам...като запоявам правя капките припой много големи...и става мазало...как могат да стават по малки...и защо не ми се получава добре на мен... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Май 13, 2007 Автор Share Отговорено Май 13, 2007 ^ ако тинола който ползваш има малко колофон в него и слагаш много тинол ще се получава така. намери си само колофон и сложи повечко колофон и по-малко тинол. В този случай ще се получи едно черно петно от колофона около спойката, но това да не те притеснява. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Юни 19, 2007 Share Отговорено Юни 19, 2007 Хора, търся кабел за свързване на ел.компоненти вътре в китарата.Обикновен едножилен и четирижилен - за адаптер хъмбъкър.Та вапроса ми е дали има такива на метър в музикалните магазини и в кои?Ако някой знае ще бъда много доволен да сподели и цена Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zombie Отговорено Октомври 2, 2007 Share Отговорено Октомври 2, 2007 Добре, всичко много хубаво, постарали сте се да обясните как става всичкото, но защо не се продават направо готови такива кабели? Аз лично не мога да си направя такова нещо, защото не разбирам абсолютно нищо от спойки и т.н. (момиче съм, не ме псувайте ) Май ще се наложи да хвана някой приятел ,да ми направи кабелче.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Октомври 2, 2007 Share Отговорено Октомври 2, 2007 Емии... Намират се кабелите по всички магазини - храниелни стоки, химическо чистене, аптеки, плод-зеленчуци и т.н. Обаче има една подробност - там зареждат само когато юпитер е в еклипс, уран и нептун са в стрелец, а хеллбоб кометата мине в сянката на деймос. И тъй като това ще стане едва след 12943 години, за момента можеш да намериш такива кабели само в музикалните магазини Не сериозно - има във всеки уважаващ себе си музикален магазин - ако не виждаш изложен просто попитай Поздрав, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Октомври 6, 2007 Share Отговорено Октомври 6, 2007 защо не се продават направо готови такива кабели?много ясно че се продават, но излиза няколко пъти по-евтино да се направи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Кръстака Отговорено Ноември 22, 2007 Share Отговорено Ноември 22, 2007 Препоръчвам ви червения пожарникарски кабел. Много стабилно екраниран, дебели жици ,добър звук. Освен това е физически много здрав и отговаря на най - различни стандарти преди да може да се нарече "Пожарникарски" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Ноември 22, 2007 Share Отговорено Ноември 22, 2007 как така пожарникарски устойчив на огън??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts