Кръстака Отговорено Ноември 22, 2007 Share Отговорено Ноември 22, 2007 Продава се по специализираните магазини за кабели. Използват го за опроводяване на пожарните аларми. Огнеустойчив е до голяма степен, освен това е много стабилно направен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Ноември 22, 2007 Share Отговорено Ноември 22, 2007 а добре ли е екраниран и подходящ ли е за аудио?? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Кръстака Отговорено Ноември 26, 2007 Share Отговорено Ноември 26, 2007 Екрана на този който аз имам е доста дебело фолио + гола медна жица. Стабилка е кабела , разтърси се и ако си намериш ще разбереш за какво говоря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Ноември 27, 2007 Автор Share Отговорено Ноември 27, 2007 Освен това, че е здрав и има добър екран кабела трябва да има нисък паразитен капацитет и да се огъва лесно. Да не заема формата на огънат кабел като се нагъне. Освен това трябва да не е много дебел за да може през него да мине капачката която се завива на жаковете. Този кабел за който ти говориш притежава ли тези качества ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Ноември 28, 2007 Share Отговорено Ноември 28, 2007 Кръстака , на това не му ли викаха коаксиален кабел Не знам как ще го сложиш за аудио , но "може" и да "стане" ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Satyricon Отговорено Ноември 30, 2007 Share Отговорено Ноември 30, 2007 извинявай за може би тъпият въпрос аз имам същият кабел но немога да го включа към пс-то понеже този жак идва голям за входа на звуковата карта можете ли да кажете какво трябва да сменя или купя за да го снадя благодаря предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RichieSambora Отговорено Ноември 30, 2007 Share Отговорено Ноември 30, 2007 Купи си едно ей такова: Не е повече от 1 лев Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Декември 1, 2007 Share Отговорено Декември 1, 2007 Хаха, интересното е, че съм обяснил как става това точно 19 поста преди питащия, точно в тази тема - на предишната страница Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DeadWing Отговорено Декември 6, 2007 Share Отговорено Декември 6, 2007 тея букви отде ги взимаш.защото на моя кабел му се разглоби буксата,а нз къде мога да намеря...а кабела е хубав.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Кръстака Отговорено Декември 6, 2007 Share Отговорено Декември 6, 2007 Освен това, че е здрав и има добър екран кабела трябва да има нисък паразитен капацитет и да се огъва лесно. Да не заема формата на огънат кабел като се нагъне. Освен това трябва да не е много дебел за да може през него да мине капачката която се завива на жаковете.Този кабел за който ти говориш притежава ли тези качества ? За паразитния капацитет съм съгласен, особенно с високото изходно съпротивление на китарните адаптери , това би поотрязало малко високите честоти. Специално този кабел който аз имам е тестван и на нормална Хай Фай система където все пак се слуша и над 6-7kHz (за разлика от всички кубета) и там не показа някакви негативни качества. Дори мога да кажа че звучи по добре от старите ми микрокоаксиални кабели. Което не значи че някой от вас като иде в магазина ще уцели точно тази марка и изработка. Трябва да се пробва на слух. Иначе за влизането с жаковете влиза чудесно , а за огъването , не е от най - гъвкавите , но за сметка на това е доста здрав. Виждал съм профи кабели за микрофон, наистина са по гъвкави и това е важно от гледна точка на удобствата , но и този би свършил работа. Кабела не е коаксиален ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Декември 6, 2007 Share Отговорено Декември 6, 2007 лошото при твърдите кабели не е неудобството ами разбиват жака или се разпояват, независимо от това че си им сложил термошлаух примерно - ползвах един доста твърд (аудио) кабел и колко пъти го презапоявах не помня - вече се отказах от него и го заместих с друг Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fable Отговорено Януари 10, 2008 Share Отговорено Януари 10, 2008 (Редактирано) Поздравления за хубавата тема! Вчера си купих от Конрад (София) поялник, тинол, колофон, 2 моно жака, термошлаух и 3 метра кабел (другия път 4 ). Поисках с 1 жило и оплетка, там ми дадоха микрофонен кабел с 2 жила и оплетка (после разбрах че е с 2 жила де, все още не съм специалист). Не съм свързвал второто жило с маса откъм страната на кубето, защото не бях сигурен от прочетените досега мнения дали е по-добре да го правя или не. Като малък съм си играл с поялника иначе нямам опит, но се справих. Кабелът стана хубав, но все пак имам шум и мисля да си екранирам Squier-a (още една хубава тема). Та като въпрос от мен остава: добре ли е да запоявам второто (свободно) жило към маса откъм страната на процесора, или няма смисъл? Ще съм благодарен ако ми отговорите, за да знам за следващия път Редактирано Януари 10, 2008 от Fable Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlindVictim Отговорено Януари 10, 2008 Share Отговорено Януари 10, 2008 (Редактирано) Откъм страната на усилвателя се запоява едното жило за оплетката. Откъм страната на китарата не се запоява, като едното жило ти е маса, оплетката там не се запоява за жака и действа като екран. Редактирано Януари 10, 2008 от BlindVictim Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fable Отговорено Януари 10, 2008 Share Отговорено Януари 10, 2008 Охо, Ignite, колега благодаря за отговора, събрах 2 и 2, т.е. написаното от теб и от другите на първата страница. Осмислих хубаво нещата, ей сега режа термошлауха, вадя поялника, оправям кабела и Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Януари 19, 2008 Share Отговорено Януари 19, 2008 Аз пък викам двете жила да се запоят заедно , пък екрана си е екран . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts