Jump to content
Българският форум за музиканти

Dave Weckl с Mike Stern в София, НДК, 17 май, пон., 19:00


Recommended Posts

  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

^ Хаха :thumbs_up:

Не остана!

Там сме. Предполагал ли съм някога едно време гледайки "Back to baiscs" през преходнодемократичната беднотия, че ще го видим наживо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мамка му... не успяхме... ние сме си виновни. Няма как да не е къртило мивки (лепило плочки) :)

Поздрави и качвайте видеа..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И никой не излеазна с някакви скъпи дрехи и след концерта да дава по два часа интервютаи,даже сцената беше съвсем семпла. Ако беше Графа в зала номер едно,щяхме да видим последните модни тенденци зима-пролет,балони,реклами,ама хайде да не ме изтрият.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

концерта ме отказа да слушам и свиря музика за поне 2 седмици напред :greenangel:

 

някой искаше матерял-ето моя ! дано ви хареса... зъжалявам за качеството ! още съм в еуфория...

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудно ми е да намеря думи за това което най-вече изпитах снощи.

 

Толкова много музика от четирима велики музиканти - излезли и свирили почти 2 часа без излишни постановки и блясък - само музика. Струва си да се отбележи че Майк беше в изключително добро настроение - може би винаги е така, не знам. Най-вероятно ако всеки на неговото място има та възможноста да свири с такива хора ще е в такова настроение.

 

Звука беше много балансиран - всичко се чуваше много добре - и когато свиреха тихо и когато имаше екшън. За отбелязване са соло изпълнението на Ришар Бона и дуета на Майк с Дейв - невероятно. Прави ми впечатление че когато свирят много добри музиканти от да кажем джаз музиката, звука винаги е без забележки.

 

Малко за обстановката - клубна. Залата беше полупразна. На този концерт нямаше спонсор и така тълпите от -незнаещи защо са там - хора с покани ги нямаше. Така бяха останали предимно обичащите точно тази музика плюс едни хора дето много обичат да пляскат в такт с музиката, но както каза Бона - Thats not my groove man....

 

 

А i Mайк е много добър като продавач на сергия - разпродаде всички дискове които беше донесъл с радостни подвикавания - CEEEDEE's please, remember your mammy, granny - buy them CEEEDEE's - какво да кажа :greenangel:

 

P.S. Някъде четох че на Дейв са му докарали сет Yamaha Phoenix, специално за концерта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oak Custom беше, ама хич не беше доволен човечеца... Не му били донесли Ямахата, която искал и не спря да бара и да се разправя с озвучителите :) Обаче какво свирене настана после...... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Личи си че Дейв сега не е Дейв от 90те. Зрял, резервриран, повече звукоизвличане, по-малко fills, велик. Не знам дали информацията по-горе, че не е бил доволен от комплекта е вярна - но като че ли имаше леко раздразнение и дистанцираност в повече. Но беше велико!

 

Аз само съжалявам, че Weckl не дойде при Майк Стрърн за подписване на CD-та в лобито. Чакахме до края, но не дойде. Нито Бона. После организаторите неохотно (по разбираеми причини предполагам) споделиха 2 неща: предишна вечер е имало pre-парти и Дейв е бил в Sofia Livе и че after-партито ще бъде в Sofia Live (безплатен вход с билетите от концерта) - ако въобще дойдат. Е, не дойдоха, поне до 24:00. Но пък High Times с Ники Данев (или Денев - извинете, Кольо във всеки случай) забиха жестоко. Много се изкефих. Беше един много готин завършек на вечерта. Хораа - има недежда за обрат във вкусовете! Събития като това, инициативите на Sofia Live, Музикалното училище, Soul in Da Hole и др. бавно променят нещата. Клубната музика се възражда малко по малко. Имаше и има много млади хора, вкл. тиндейжъри, които според мен скоро ще се насочат към смислени музикални пътеки. Просто трябва да има "cool" и некомплексирани банди за да се впечатлят младите. Трябва "role models".

 

Кой ли е ще е следващия голям в НДК?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.