Jump to content
Българският форум за музиканти

Първата ел.китара


gatman

Recommended Posts

Здравейте приятели,

поставен съм пред дилема която за съжеление не мога да реша сам и затова се обръщам към вас.

Реших да си закупя електрическа китара(досега не съм притежавал подобен инструмент), месеци разглеждане(през които си събирах и парички) прецених коя фирма, и кой модел китара да избера.

Понеже не ми се занимава с митници реших да се отбия до близкия музикален магазин който внася тази фирма и там я имаше при това на доста разумна цена, но...

Човека любезно ми обясни, че китарата не е нова, но това не е най голямия проблем, показами и няколко леки пукнатинки по нея.

Попитах го дали има този модел нов, отговорът беше отрицателен, същото ми отговори и когато го попитах дали възнамеряват да внасят този модел скоро.

Нямам възможност, да викна някой разбиращ да доиде и да го изпробва, и разгледа, просто защото нямам познат музикант.

Единствената ми надежда е Вие да ми дадете съвет, и по конкретно по какъв начин може да се отразят подобни пукнатинките на инструмента?

Ако някой е от София и е близост до музикален магазин Фактор(на ул. Кракра 2а) ще съм му много благодарен ако провери съответната китара.

Предварително благодаря и се надявам да ми помогнете.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E коя е тази енигматична китара? Марка, модел? :bravo:

Пукнатините освен визуално да смущават и освен ако не са прекалено дълбоки - не виждам съществен проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,значи аз съм на мнение,че няма да имаш проблем ако пукнатините са леки,но лично аз смятам,че е по-добре да си вземеш нещо ново за да не береш ядове.Все пак има и раздел във форума и можеш да погледнеш ако си харесаш там нещо.Успех и не се отказвай! :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не бих казал.

За определена сума пари втора ръка може да се вземе значително по-добър инструмент, отколкото нов. Абсолютно е възможно и стария инструмент да бъде негоден за употреба, но това е въпрос на обстоен преглед.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E коя е тази енигматична китара? Марка, модел? :bravo:

Пукнатините освен визуално да смущават и освен ако не са прекалено дълбоки - не виждам съществен проблем.

И аз съм на мнение, че за човек без никакви знания като мен е добре нова да вземе, най малкото заради гаранционната карта, а и аз отидах нова да търся но уви това е единствената.

 

Благодаря Ви за помоща приятели, ако се наложи имам и алтернатива в краен случай нея ще взема поне ще е нова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти. Аз наскоро си взех ел китара. Ходих до магазина на Фактор(живея във Варна и тук има), но тези видове не ми допадат. Та по твоя проблем - с тези пукнатини... :thx: Ако питаш мен(зависи с колко пари разполагаш ) си вземи нещо ново, евтино и хубаво. Има верига мюзик магазини "House of the xxxx". Аз от тях си закупих сравнително на добра цена Фендър Скуайер с малък усилвател. В София съм сигурен че има такъв магазин, тъй че ако искаш го потърси и дано си намериш нещо, което да ти хареса! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това горното е или реклама, или некомпетентно мнение.

Евтино и хубаво няма, пич.

Нито китарите, които се продават във Фактор и другите магазини са лоши, нито китарите в РФ са по-добри или по-евтини от тях.

В общи линии, получаваш това, за което плащаш, пък ако нямаш късмет или не знаеш какво да гледаш, получаваш и по-малко от това, за което плащаш.

Аз ще се въздържа от съвети за конкретни магазини или марки, тъй като при наистина евтините китари, подобни съвети почти винаги са глупави.

Само ще ти кажа да обиколиш колкото се може повече магазини и да ПРОБВАШ повече китари, пък ще си намериш твоята.

И имай едно на ум, когато слушаш консултантите/продавачите. Все пак всеки иска да си пробута стоката.

Ако не свириш, вземи приятел, който свири, по възможност добре, и слушай.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С риск да се обадя излишно или некомпетентно, все пак ще го направя, защото забелязах, че пича е споменал, че не му се занимава с митници. Мен самият точно това ме спираше, защото от известно време също се каня на една китара, но след като вече 6-7 месеца пращах мейли на една наша фирма вносител (няма да споменавам коя) в крайна сметка се оказа, че изобщо нямат намерение да внасят модела, който искам. така че интернет остана единственият ми вариант - останах много приятно изненадан, след като на мейла ми до един немски сайт - musicstore (споменавам го, защото така или иначе тези сайтове са дъвкани многократно във форума) отговорха на български и изключително любезно ми обясниха, че няма да се наложи да се занимавам с митници, защото поръчката ми може да бъде доставена на адрес като дори имам възможност да платя едва при получаването на стоката със съответната надценка за наложения платеж - 14 евро.

Така че, ако си харесал китара от интернет, а митниците те притесняват - вероятно този проблем, може и да не съществува вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна не съществува. В мюзикстора работи една българка - т.е. няма проблем и да се обадиш по телефона ако има нещо.

Доставката на една китара е от порядъка на 20-30 евро - доставят с UPS директно у вас или в офиса, абе където пожелаеш. Максимум една седмица отнема - доста е бързо, също така можеш да си следиш къде ти е пратката по трекинг номера на ЮПиеС, който ти дават. Опаковането на инструмента е идеално, няма опасност от счупване. (китарата си седи увита в меки материали в нейния кашон - ако има куфар си е в куфара и в кашона - а въпросният кашон е поставен в по-голям кашон, който е уплътнен и запълнен от найлонови балони, а бе доста солидно обезопасен). Дори и нещо да стане, пратката е застрахована. Ако не ти харесва китарата, можеш да я върнеш до 30 дни от получване на поръчката, без да даваш обяснения и да я смениш или да си вземеш парите обратно.

Е, мисля, че беше достатъчно подробно.

Така че не се притеснявай - влез в магазина и си купи нещо.

Успех!

 

П.П.: кажи някаква ориентировъчна цена и музикален жанр, който предпочиташ - разбиращите хора ще ти дадат препоръки за марка и модел. Изборът е богат там.

Редактирано от gueorgues
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евтино и хубаво няма, пич.

По принцип съм съгласен, ама точно в тоя форум съм виждал да се продават някакви китари които са престъпно добри за парите които им искат (не говоря за висок класи инстументи - те определно си държат цените - но примерно много дърти японски "lawsuirt" модели на моменти се продават доста изгодно)

@автора на темата: на какво викаш "пукнатини" - лака ли е зле или е тотално размертикосана китарата? Издраскан инструмент не е проблем, но ако е сериозно потрошена по скоро не е оферта ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.