Jordan_J Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 (Редактирано) ... бих си взел стандартен Страт с нормален гриф и просто бих му сменил адаптерите ... Не, ти не искаш да правиш това, повярвай ми И по този път минах и модифицирания страт беше продаден веднага - загуби състейн, атака, специфичния тон ... Съжалявах после, но беше късно - бях го разбутал вече. Тези адаптери HS-3 и YJM са много специфични, а като ги сложиш на обикновен страт - стават вече повече странности от нужното ... Малмстийнския страт е само с 3-way switch и адаптерите работят единствено и само по един адапер на бленда, а на нормален страт с 5 позиционен ключ вкарва едни разочароващи бленди когато почнеш да ги комбинираш по два ... Моя съвет е да НЕ разваляш стандартен страт като му слагаш HS-3 или YJM адаптери ... Но ако искаш пробвай и после сподели резултата Редактирано Февруари 2, 2010 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AngusYoung Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 Аз все пак си мисля да не рискувам.Смисъл че май ще е по-умно да си взема някакъв висок клас Фендер с едни добри адаптери вместо да се впускам в рискова игра с тоя сигничър.Нз но китарата е доста специфична и ако не успея да се нагодя към нея ще ме е много яд.Мерси за ценните коментари още веднъж! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 ... ще е по-умно да си взема някакъв висок клас Фендер с едни добри адаптери вместо да се впускам в рискова игра с тоя сигничър ... И аз бих ти препоръчал същото. В момента основната ми китара е 50тн Анивърсъри Страт със Сензор Лейс (Голд - Голд - Ред, мейпъл гриф) и няма никакъв шанс Малмстийнския страт да го замени в това му качество ... Според мен си се ориентирал правилно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AngusYoung Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 Вече е въпрос кви адаптери ще избирам и дали ще пазя стоковите.Ориентирал съм се към някакъв модел ноизлес адаптери.Но айде стига че напраих як офтопик Извинявам се Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 (Редактирано) Мерси за разяснението, наистина ще ми е от полза, когато тръгна да си търся инструмент. Все още се чудя дали да се ориентирам към класически страт или суперстрат. Редактирано Февруари 2, 2010 от Slav Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Get off Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 Аз монтирах въпросните адаптери на Хонер страт копи и китарката направо оживя. Много съм доволен от постигнатия ефект. Трябва да запиша нещо за да сравните. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
никони Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 Здравейте, замислил съм се след време следващият ми инструмент да е именно Fender YJM или някакъв Strat със 3х HS-3 (или HS3 + YJM) пикапи. Проблема е че преди да дам една маса пари искам да пипна и да посвиря на такъв Фендър (или подобен) и да видя дали въобще това е инструмент за мен (защото едно е отстрани да гледаме и слушаме, друго е да пипнеш и да усетиш инструмента). Въпроса ми е, има ли човек от София, който има желание и малко свободно време някой weekend да се срещнем за 2-3 часа да пробвам въпросната китара, да пием по бира/кола/сок/кафе , по избор , и да обменим малко опит. От моя страна разполагам с Ibanez Jem и Ibanez Universe, така че на човека няма да му е скучно. Поздрави!!! Марио Решил съм следващата седмица да прежаля един гриф и да го вкопая, за да видя как се свири с такъв, когато съм готов ще се обадя да го пробваш, ако все още ти е интересно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
killer Отговорено Февруари 3, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 3, 2010 (Редактирано) НИКОНИ, много благодаря за предложението , но за съжаление интереса ми е насочен изцяло и само към конкретният YJM модел(Данчо по горе много добре е описал как седят нещата Strat (с HS3) vs YJM strat). Сестра ми има от няколко години един Ибанец (RG370) със издълбани позиции и съм добре запознат като усещане как са нещата, просто искам да видя този модел конкретно дали е за мен. Поздрави!!! Марио Редактирано Февруари 3, 2010 от killer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Февруари 3, 2010 Share Отговорено Февруари 3, 2010 Пипал съм и двата страта - Малмстийн и Блакмор и мисля, че Блакмор ми допада повече като удобство. Като звук предпочитам Малмстийн. Скалопа при Блакмор е сякаш по-плитък и не е изцяло по целия гриф. Та мисълта ми е, хубаво би било да усетиш и този модел ако имаш възможност. Стой далеч от мексиканския модел - той е просто компромис, но като за сравнение, за удобство става. Аз харесвам високите прагове именно заради контрола над струните, който се постига само с такива, при липсата на скалоп. Затова китарите, които имам са с височина на праговете 1,35 - 1,40мм и широчина 2,4 - 2,9мм Обикновено голямата височина създава илюзията, че струните са високи (ГОЛЯМ ЕКШЪН), но това е визуална измама и лесно се свиква с нея, а предимствата са доста повече по отношение на тоноизвличане. За сравнение мога да кажа - праговете на Дънлоп 6105, с които са 'обзаведени' много от инструментите на нашите китарни герои. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AngusYoung Отговорено Февруари 3, 2010 Share Отговорено Февруари 3, 2010 Понеже спомена мексикансия модел май в РФ продават точно него защото в томан цената на американския модел е 1639 евро.Струва ми се невъзможно тук да го продават за 2300 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Февруари 3, 2010 Share Отговорено Февруари 3, 2010 ... мексикансия модел - май в РФ продават точно него ... Да, точно така Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Февруари 3, 2010 Share Отговорено Февруари 3, 2010 (Редактирано) Понеже спомена мексикансия модел ... Аз споменах мексико-модела на Блекмор. Него имам предвид. Мексико модел на Малмстийн няма, доколкото знам, а американски на Блекмор също няма. Редактирано Февруари 3, 2010 от EAmechaniX Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MrDeath Отговорено Февруари 3, 2010 Share Отговорено Февруари 3, 2010 (Редактирано) Дълбаното при Блекмор е не сякаш, ами по-малко, даже не ще да изфалшивее като хората при по-сериозен натиск и аз лично почти не усетих разлика с обикновен страт. Редактирано Февруари 3, 2010 от MrDeath Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Diemitko Dimitrov Отговорено Март 28, 2010 Share Отговорено Март 28, 2010 Не може ли да се издъблае ръчно грифа и ако може някой да каже колко горе-долу ще струва че много искам да си направя подобна китара Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Март 28, 2010 Share Отговорено Март 28, 2010 Дълбаното при Блекмор е не сякаш, ами по-малко, даже не ще да изфалшивее като хората при по-сериозен натиск и аз лично почти не усетих разлика с обикновен страт. То умишлено е така. На ниските струни започва от 7-ма позиция някъде, а на първа-втотра от трета позиция май. Блекморския страт дори няма среден адаптер. Сходни китари. Отдавна му се точа, ама мексико... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts