musicman Публикувано Януари 14, 2010 Публикувано Януари 14, 2010 Здравейте, вчера си купих Line6 Relay G-30 и естествено веднага реших да пробвам каква е разликата с наличните кабели, които имам. И естествено реших да споделя с вас Как е проведен теста: Китарата е epiphone Les Paul Custom но фабричните адаптери са заменени с оригинални гибсънски. 490R Humbucker (neck) и 498T Humbucker (bridge). Записът е чист без никакви ефекти, китарата директно в звуковата карта (Line6 KB37) и никакви симулации и ефекти. Първо свиря на нек адаптера, после на двата и накрая на бриджа. Рифчето не е изсвирено еднакво но мисля, че може да се добие прилична представа. Схемата на свързване е: с кабелите: Китара -> Кабел -> Звукова карта Line6 KB37 а при G-30: Китара -> G30 кабелчето идващо с комплекта -> G30 трансмитер -> ~ ~ ~ ~ ~ ~ въздух ~ ~ ~ ~ ~ ~ -> G30 ресивър -> Elixir 3m -> Звукова карта Line6 KB37 Нямах под ръка още едно късо кабелче за това позлвам на-качествения кабел за връзка между G30 и звуковата карта. Няколко думи за тестваните кабели: Elixir 3m - като този само, че 3 метра Fender 5m - нямам снимка ма струва около 30 кинта. Line6 Relay30 Ето и файловете: Fender 5m Elixir 3m Line6 Clean Line6 симулация на 5 метров кабел Line6 симулация на 9 метра кабел Проел правен 5 метра кабел Planet Waves 6.1 метра кабел По принцип от Line6 са решили, че чистотата на сигнала е нереално чиста и са сложили цъкче който иска да си влоши малко качеството все едно ползва 5 и 9 метра кабел. На мен обаче ми допада чистия вариант. Доближава с емного до еликсира. Моето заключение е че тоя Line6 Relay30 спокойно мога да си го ползвам за репетиции гигове и свирене в къщи. Естествено отстъпва с малко на Еликсира но е по-добър от Фендера. Когато записвам в студио ще записвам с Еликсира За новодобавените искам да отбележа, че PW е скъп кабел и нормално се издига направд в моята класация. Проела е евтин и е нормално да е на едно ниво с Фендера. Това е според мен. Всеки си има уши да слуша и да си прави изводите. Цитирай
oldman Отговорено Януари 14, 2010 Отговорено Януари 14, 2010 ... ще споделиш ли от къде си го купи? Цитирай
oldman Отговорено Януари 14, 2010 Отговорено Януари 14, 2010 Е цъкни на линка де в понеделник и аз ще го имам Цитирай
Бицев Отговорено Януари 16, 2010 Отговорено Януари 16, 2010 Готина играчка - доста полезна за живо свирене, особено с предимствата на цифровото пренасяне на сигнала (много по-чист и пълноценен е спрямо FM системите) и с компактната си конструкция и ултра-проста функционалност. Само защо - след като веднъж е цифрован сигналът - не му направиха и един цифров изход (USB или Firewire), че да служи и като интерфейс за компютърни записи? (Сигурно пазят тая идея за следващ модел, да изцедят малко повече от пазара. После ще вкарат и Под-ските симулации вътре в още по-следващ модел и т.н.) Лично аз на репетиции не бих хабил батерии с него - там сработването на групата е по-вжно от перфекционизма в ултра-качествен звук. И с кабел е приемливо, даже много Освен ако не репетирате някаква сценична хореография с китарите (което не е смешно, всъщност - много сериозни банди го правят). Но на концерти ще си проличи истинската му полза, която си е несъмнена. Честито и със здраве да си го ползваш! Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 16, 2010 Отговорено Януари 16, 2010 Може и тотално да съм си избушил ушите от 20+ години брутален метъл, но аз не усещам никаква разлика м/у wireless устройството и кабелите. Цитирай
Fenix Отговорено Януари 17, 2010 Отговорено Януари 17, 2010 Лично аз на репетиции не бих хабил батерии с него - там сработването на групата е по-вжно от перфекционизма в ултра-качествен звук. И с кабел е приемливо, даже много Нещо не разбирам... оставам с впечатлението, че според теб, с кабел е по-лош звука и не трябва да се гони на репетиция хубав звук с тая машинка, а да се кара на кабел... Цитирай
Icarus Отговорено Януари 17, 2010 Отговорено Януари 17, 2010 Яко, яко. Тия хави са голяма зарибявка! А какво значи 30m range line-of-sight? Тоест ако по средата има нещо сигналът прекъсва, или нещо не съм разбрал? Цитирай
zeratuL_x Отговорено Януари 17, 2010 Отговорено Януари 17, 2010 Вярно за сцена е по-добре да не ти се мотат кабели из краката,но като цяло повече ми допада Еликсира. Цитирай
emil Отговорено Януари 18, 2010 Отговорено Януари 18, 2010 Според мен означава пряка видимост т.е. не гарантират че ако има стена ще работи . Яко, яко. Тия хави са голяма зарибявка! А какво значи 30m range line-of-sight? Тоест ако по средата има нещо сигналът прекъсва, или нещо не съм разбрал? Цитирай
fLiSk Отговорено Януари 18, 2010 Отговорено Януари 18, 2010 И аз така си го обяснявам, но от друга страна на ей това видео типа дето тества съвсем спокойно си излиза от сградата на паркинга и няма проблеми... Но предполагам че не гарантират при всякакви условия Цитирай
Icarus Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 Явно преводът трябва да бъде "почти горе-долу 30 метра понякога", но така или иначе изглежда ОК, ако ще свириш в едно помещение, което не е прекалено извратено откъм геометрия и различни архитектурни решения. Цитирай
arebegai Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 Line-of-sight графично го представят така: Има се предвид,че сигналът не може да следва земния релеф,затова предавателят и приемникът трябва да се "виждат" един друг.Стени(стига да не са 5 една след друга),завеси,паравани и пр. не биха попречили на преноса на информация.Казвам го,защото Line6 Relay G30 работи на 2,4 GHz broadcast,също като рутера вкъщи например,който няма проблем да доставя бърз интернет през 2 стени.Щом са писали хората 30 метра,значи са сигурни,че до тази дистанция връзката предавател-приемник ще се осъществи. Поздрави за хубавата машинка,сега на концерт ще се движиш по-свободно.А и качеството на звука е чудесно! P.S.Ако по-горе съм представил невярна или заблуждаваща информация,моля сигнализирайте! Цитирай
arebegai Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 (Редактирано) Сега след като отново прослушах сепмлите успоредно по 10 пъти със затворени очи и отпушени уши,стигнах до заключение: -Line6 Relay G30 Clean-НАИСТИНА е клийн-откроява се от останалите с по-голяма яснота,чистота и острота на звука. -Line6 Relay G30 9м симулация-като качество ми се доближава до Fender 5m,но фендерският кабел придава една идея повече "цвят" (не мога да намеря по-точна дума) -Line6 Relay G30 5м симулация- дакелските ми уши го поставиха наравно с Elixir 3m. Нека това да се възприема като мое мнение и да се има предвид,че всяко ухо възприема по различен начин звуците.Истински резултати в цифри и факти може да има само от точна електронна измервателна техника.Или от човекът-слух. Извод:Line6 Relay G30 е достатъчно добро wireless устройство за да бъде заместител на китарен кабел.Ако този тест е правен в "идеални" условия,т.е. максимална близост без прегради между предавател и приемник,както и липса на електроуреди,можещи да предизвикат смущения,то би следвало да очакваме първи отзиви за функционалността му в "бойни" условия.За студийна работа,обаче,може да си останем с добрия стар кабел.Няма да е за пръв път. Редактирано Януари 21, 2010 от arebegai Цитирай
musicman Отговорено Януари 24, 2010 Автор Отговорено Януари 24, 2010 Добавих още 2 кабела в теста. 5 метров Проел - евтин и 6.1 метров PW - скъп. Цитирай
Recommended Posts