a_panov Публикувано Януари 12, 2010 Публикувано Януари 12, 2010 Нито купувам, нито продавам, само се хваля! Distortion MXR II от Tonepad Днес пуснах тестов MXR по схема ето от тука: http://www.tonepad.com/project.asp?id=2 С малко доработки които ги казват хората!!! 4.7К в обратната връзка е заменен с 1.5К 1 микро фарад електролитите са танталови потенциометъра "дист" е 470К лин. поради неналичие на ревърс логаритмичен диодите са маломощни шотки ВАТ 42 Интегралите са две, едната NE5534 а другата е LF357n ще заменя 47 нано с 68 или 100 да видя как са ниските ще се замени потенциометъра на изхода с 100К лог. От текущата платчица мога да кажа че ми се струва че рязва ниските, това е от обратната връзка която е и честотно зависима. BAT-овете режат но не вкарват толкова хармоници като германиевите и имат по-високо ниво - по-силен аутпут. Това е обуславено от нивото на срязване на сигнала което около 0.6V а при германиевите е 0.2-0.3V. И сега ми се струва като че ли да ръмжи... Другото е че не набичих волюма да го чуя на колоните щото 2х25W в 12 през нощта няма да са хепи съседите! За операционките не забелязах някаква разлика между двата и то заради съседите (прочети предното изречение). Та радост е за ушите, чисто аналогово усилване с изрязване, не е процесорен дистер! Цитирай
rinti Отговорено Януари 12, 2010 Отговорено Януари 12, 2010 Сега остава и да го сложиш в нещо, ама нали още пробваш 68 нанофарада ми се виждат по-добър вариант за ниските. Цитирай
a_panov Отговорено Януари 12, 2010 Автор Отговорено Януари 12, 2010 Сега остава и да го сложиш в нещо, ама нали още пробваш 68 нанофарада ми се виждат по-добър вариант за ниските. ето преди време как направих същия но в кутийка: http://www.karatebulgaria.com/alex/month.php/2007-03 Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 13, 2010 Отговорено Януари 13, 2010 Ако ще ползваш китара с пасивна електроника, то по-добре е LF357. Още по-добре е TL072. Не слагай операционен с биполярни на входа. Танталовите кондери не са подходящи за аудио. По-добре сложи неелектролитни на Вима - Говоря за С4. С3 го сложи 10-100uF електролитен. С2 ми се вижда с малка стойност. По-добре тя да е 22 или 47нф. Ако звукът е много режещ, промени С6 на 47 или 100пф (на слух). Сложи един резистор от 1Мег от входа към маса. Така ще елиминираш пуканията при байпасване на ефекта. Ако ще ползваш ефекта с адаптер сложи защита от обръщане на поляритета - виж D4. За да избегнеш осцилации запои между 4то и 8мо краче на операционния един керамичен кондензатор от 100нф Цитирай
a_panov Отговорено Януари 13, 2010 Автор Отговорено Януари 13, 2010 Нека слънцето да огрява твоя път и да ти да направление. Земните сили да подпомагат твоите начинания. Нанана, нана, нанана, нана.... и други пожелания и благодарности. Цитирай
a_panov Отговорено Януари 13, 2010 Автор Отговорено Януари 13, 2010 Дразня сутринта съседите ама яко!!! Дразня си ги аз и си сменям операционките и изведнъж някакво празнене в звука. Пук... минава се време, пук... пак време, пук... Чегъртам аз яко на китарата и май не го чувам. Заглушавам струните с ръка иииИИИ... пук... пук... Отивам лентовам пистолета, взимам 2-ву килограмовия чук и си викам сега размазах тоя дистер и... пук... Слагам NE5534 няма пук!!! Слагам LF357n иииИИИ... пук... пук... пук... Сменях кабели, на вход на изход на LF-а и се това пук... пук... Викам си това лови нещо я радио, я телевизия.... Иии намерих какво лови!!! Лови ми секундната стрелка на автоматичен часовник CITIZEN който е с батерийка!!! Аз нося часовника на дясната ръка и като заглуша с нея струните и адапторченцата сингъл койлчета ловят часовничето... Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 13, 2010 Отговорено Януари 13, 2010 ^^ за мен ако може без месо. Харесах си чушките и млечната салата. Обичам и лук Цитирай
Delta Отговорено Януари 13, 2010 Отговорено Януари 13, 2010 Да, този момент с уловените сигнали го има. Все още си спомням бившия GSM на басиста, с когото свиря. Вечно държеше тази играчка в джоба на панталоните си и вечно се чуваха някакви "радиостанции" с нетипично извънземни звуци, които понякога ме побъркваха щом станеше тихо след земетресението от музика. Помнете, дръжте далеч подобни звукоправещи джаджи от адаптерите на китарата/баса и други инструменти от този жанр. PS.: Веднъж взех моя електронен метроном, сложих го срещу адаптерите на китарата и направих "яко" техно така. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 13, 2010 Отговорено Януари 13, 2010 Слагам NE5534 няма пук!!! Слагам LF357n иииИИИ... пук... пук... пук... По всяка вероятност, защото NE5534 е с биполярни входове, които изискват малък входен ток, докато LF357 и TL07x са с JFET входно стъпало и на практика се управляват само с напрежение, което пък прави по-лесно индуцирането на смущения във входната верига. Цитирай
a_panov Отговорено Януари 13, 2010 Автор Отговорено Януари 13, 2010 По всяка вероятност, защото NE5534 е с биполярни входове, които изискват малък входен ток, докато LF357 и TL07x са с JFET входно стъпало и на практика се управляват само с напрежение, което пък прави по-лесно индуцирането на смущения във входната верига. Цитирай
maxim09 Отговорено Януари 13, 2010 Отговорено Януари 13, 2010 Аз за да го подкарам моя MXR + дистър за С4 сложих 0,470 mf, защото не искаше да криви. Обаче сега много са ми засилени ниските, друго по кондензаторите по - удачно какво може да направя, за да имам характерното за този ефект по-ярко звучене с повече високи? Комбото ми е Behrlinger GX108 Firebird, ел. китара Кремона с единични адаптори. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 13, 2010 Отговорено Януари 13, 2010 (Редактирано) Чакай малко.. сигурен ли си, че знаеш как точно криви този ефект? Нали не очакваш да изкараш хай-гейн кривоч от него? Редактирано Януари 13, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
Fender_str Отговорено Януари 14, 2010 Отговорено Януари 14, 2010 Oще повече с кремонски адаптери!? Цитирай
maxim09 Отговорено Януари 14, 2010 Отговорено Януари 14, 2010 O. K. Да не би да трябва да го ползвам само за буустване на комбото. Просто нямаше никакво жужене с 0,047 mf. Не не искам хай-гейн кривоч от него. Чудя се има ли значение вида на кондензаторите, които ползвам - за стойностите им съм сигурен, но някои от тях са на 63 v, защото такива намерих. Цитирай
a_panov Отговорено Януари 14, 2010 Автор Отговорено Януари 14, 2010 (Редактирано) Ето това е схемата от Tonepad: Имаше по интернет обяснено кой кондензатор или резистор какво прави - за какво е. но сега не ми се пише. Иначе на това съм свирил още '80 и '90 и знам какъв звук е. Ааа ето тук е един от сайтовете където казват кое за какво е -> http://www.premierguitar.com//Magazine/Art...rtion_Plus_Mods Редактирано Януари 14, 2010 от a_panov Цитирай
Recommended Posts