Delta Публикувано Януари 6, 2010 Публикувано Януари 6, 2010 (Редактирано) Преди време гледах един тип в youtube.com, който си беше сложил гумени тръби в пружините на тремолото на китарата, така човекът премахна онзи неприятен шум от дрънченето на самите пружини. Най-накрая се реших да направя такава операция и съответно да я споделя със съфорумниците тук. Ще използвам едната китара, тъй като на другата вече й сложих тръби. 1. Първата стъпка е да вземете нужните материали, а те са: Една гумена тръба, която да можете да промушите в пружините, но евентуално да не се мърда много щом я сложите. В моя случай съм използвал медицинска тръба, която върши перфектна работа. Повече от 20cm дължина не е нужна, ако използвате три пружини. Ако използвате повече, тогава ще ви трябва по-дълга тръба, но реално са нужни 6cm за една пружина. Ножица, за да нарежете тръбата на няколко части. Линия и маркер за отмерване на дължините и отбелязване на точки, през които ще режете. Отверка, за да развиете винтовете на задния капак на китарата. 2. Тук вече съм махнал капака. В моя случай имам три пружини. 3. Изрязвам три тръби по 6cm. 4. Пъхам тръбите в пружините. В случая не съм промушил изцяло тръбите, за да покажа как ги вкарвам, но да знаете, че се пъхат изцяло в пружините. Както виждате, операцията изобщо не е сложна, но е ефективна. Този номер става за всякакъв вид тремоло (стандартно, Floyd Rose и т.н.) Надявам се да съм бил полезен. Редактирано Януари 6, 2010 от Delta Цитирай
Fender_str Отговорено Януари 6, 2010 Отговорено Януари 6, 2010 Само дето вече има такава тема Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 6, 2010 Отговорено Януари 6, 2010 По-лесен вариант и също толкова ефективен е парче дунапрен, примерно от дънна платка. Цитирай
Fender_str Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%E8%ED%E8%F2%E5 Цитирай
smartpeter Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 По-лесен вариант и също толкова ефективен е парче дунапрен, примерно от дънна платка. Тове е най лесният и ефективен начин. Още по добре е когато дунапреновият лист покрива изцяло дъното на изреза за пружините и е залепен за него. По този начин се осигурява неподвижност на последния който иначе може да бъде повлечен от разтягането на пружините! http://s156.photobucket.com/albums/t2/SmartPeter/SNE/ Цитирай
Delta Отговорено Януари 7, 2010 Автор Отговорено Януари 7, 2010 Съжалявам, че вече има подобна тема, явно не съм погледнал добре, когато търсих в "Изработка и ремонт". Както и да е, все пак мисля, че и този начин е полезен. Съдя по това, че тествах двете китари и нямах никакви проблеми относно резонирането на пружините. Всичко си беше наред, тръбите си стояха на място, тремолата си работеха нормално, така че тази тема е един друг вариант за премахването на шума от пружините и действа. Цитирай
smartpeter Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 Съжалявам, че вече има подобна тема, явно не съм погледнал добре, когато търсих в "Изработка и ремонт". Както и да е, все пак мисля, че и този начин е полезен. Съдя по това, че тествах двете китари и нямах никакви проблеми относно резонирането на пружините. Всичко си беше наред, тръбите си стояха на място, тремолата си работеха нормално, така че тази тема е един друг вариант за премахването на шума от пружините и действа. Не трябва дя съжаляваш! Прави ти чест, че си решил да споделиш и този метод! Поздрави, Петър! Цитирай
synchu Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 234092 вариант е хартиено тиксо върху пружините :-) Използвах дунапрен до известно време, но веднъж нямах подръка и се сетих, че го гледах това с тиксото в някакви видеоматериали за студийните записи на Евъргрей, като успешно приложение. И вярно си действа. Т'ва е много тъп проблем между другото и е независим от качеството, марката и цената на инструмента съм установил от личен опит. Цитирай
Slacoth Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 Хм, може да прозвучи невероятно, но когато сложа дунапрен ми се струва, че ми се скапва състейна (сложно нещо е човешкия слух).Затова подържам идеята за хартиеното тиксо, както и за тези тръбички. Цитирай
Delta Отговорено Януари 7, 2010 Автор Отговорено Януари 7, 2010 (Редактирано) Виж, този момент със състейна го има. Нарочно не исках да има нещо, което да застопорява изцяло пружината, нито да бъде защипвано от нея, за да й дам пълна свобода на движение. Осъзнах, че когато свиря нещо и използвам тремолото, получавам вече много повече състейн, защото реално резонирането вече не пречи и няма шум, който да прекъсва тона на ударената струна. Наистина се зарадвах, когато тествах Floyd Rose-a с един от онези номера на Стив Вай, където удря някакъв висок тон, опъва струните, пуска тремолото и се получава бързо вибрато, защото се получи без проблеми. Редактирано Януари 7, 2010 от Delta Цитирай
Recommended Posts