Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Малко насъбрани нови звуци от няколко парчета, на които правих тестове за звученето тия дни и мисля да дозапиша в относително скоро време :greenball: На мен ми харесва как се получи.

http://music.synchu.com/DesertWanderer.mp3

Отговорено

Колко доста? Ето го чисто (в началото Металика, после горния мотив):

http://music.synchu.com/temptemp.mp3

В сми в тоналността и донякъде ритмиката...:/

Отговорено

Добре,добре,прави си каквото знаеш-аз само подсещам.На мен ми заприлича като груб кавър на тази песен,то ясно че сме много феновете на Металика...ама не се обиждай де,ама ха...

Отговорено

^ не бе не бе човек :girl_cray2: Не се обиждам - сега като се чета виждам, че не съм се написал добре така да се каже :girl_cray2: Това ":/" си значи чудене - дали в бленда, ритмика, тоналност или цялостно звучене. И затова го записах и чисто акустично набързичко.

Иначе нищо чудно да напомня. Аз съм си фен пък и откакто щерката е ултра супер убер фен повече от мен и от майка си взети заедно и всяка вечер вкъщи и всяко пътуване в колата дъни Металика искам да ти кажа, че така са ми са се набили в главата, че мани мани не питай :girl_cray2: Това на година и половина, нататък не знам. Вкл. и като свиря иска да и свиря "джъ джъ" - та си припомних гимназиалния кавър Металика репертоар от преди повече от 15 години. Та бидейки фен, ако беше кавър щяхме по така да го изпипаме все пак :)

Това може би трябваше да го пусна в Семпли или аз не знам къде. По-скоро ми хареса китарния звук и исках да си споделя радоста, която е абсолютно възможно да не бъде всеобща :) А по смесване, аранжимент и въобще развитие и получаване на парче - има очевидно много много работа.

ЧНГ и за много години живот и здраве и благодаря за слушането.

Отговорено

Програмирани са и са само семпли.

Касата е от Black Kit от Steven Slate Drums 3.5 Platinum - най-много да съм бутнал нещо малко по компресията както обикновено.

Отговорено

Китарите са супер - сурови - абе харесват ми.

Барабаните, обаче не ми харесват.

Имат твърде много въздух - нетипично за тоя стил.

Но браво:)

Отговорено

Вече няма да давам отзиви за звук тъй като засега слушам само на мониторни слушалки.Мисля,че е най-добре и другите колеги да правят същото,освен ако не могат да сравнят звука по няколко източника,вкл и "моно" режим.Не че аз получавам кой знае колко отзиви,но представям си какъв ужас е за колеги,които четат за миксовете си драстично противоречащи си мнения от рода на:1.баса хич го няма и 2.тоя бас направо заглушава всичко и т.н., и т.н...

Отговорено

Хех... края на това и началото на Enter Sandman са стандартни поп ритъмчета, 4/4 - има ги в много парчета. Ларс по принцип не се отличава с кой знае каква езотерика :headbang: Но пасва на бандата, което е най-важното.

Семпли са отделните звуци (соло, каса, чинел и т.н.) - горе е написано откъде са - Steven Slate Platinum 3.5. Тъпаните (какво свири) са програмирани.

Благодаря на всички за слушането.

Отговорено

Малко впечатления от мен: касата ми идва малко остра (много високи), чинелите тихи, соло барабана потъва на места, панинга на китарите ми е малко странен. Основата обаче си е добра и звука на китарите кефи!

Sardaesox, съобразявай се с раздела, в който е пусната темата. След като не е в Авторска музика, акцента е върху звука. Дори и да беше прав, мнението ти с нищо не допринася за дискусията.

Отговорено

Мен не ми хареса много звука. Някак си всичко ми идва прекалено силно и омазано. Предпочитам всеки един инструмент да се чува ясно и отчетливо, но особено когато става дума за джангър, това е много, много трудно.

Композиционно имам доста критики, но това не мисля че не правилния раздел за тях, освен ако не искаш :rockon: