Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко нови (преди всичко китарни) звуци


synchu

Recommended Posts

Малко насъбрани нови звуци от няколко парчета, на които правих тестове за звученето тия дни и мисля да дозапиша в относително скоро време :greenball: На мен ми харесва как се получи.

 

http://music.synchu.com/DesertWanderer.mp3

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко доста? Ето го чисто (в началото Металика, после горния мотив):

http://music.synchu.com/temptemp.mp3

 

В сми в тоналността и донякъде ритмиката...:/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре,добре,прави си каквото знаеш-аз само подсещам.На мен ми заприлича като груб кавър на тази песен,то ясно че сме много феновете на Металика...ама не се обиждай де,ама ха...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ не бе не бе човек :girl_cray2: Не се обиждам - сега като се чета виждам, че не съм се написал добре така да се каже :girl_cray2: Това ":/" си значи чудене - дали в бленда, ритмика, тоналност или цялостно звучене. И затова го записах и чисто акустично набързичко.

Иначе нищо чудно да напомня. Аз съм си фен пък и откакто щерката е ултра супер убер фен повече от мен и от майка си взети заедно и всяка вечер вкъщи и всяко пътуване в колата дъни Металика искам да ти кажа, че така са ми са се набили в главата, че мани мани не питай :girl_cray2: Това на година и половина, нататък не знам. Вкл. и като свиря иска да и свиря "джъ джъ" - та си припомних гимназиалния кавър Металика репертоар от преди повече от 15 години. Та бидейки фен, ако беше кавър щяхме по така да го изпипаме все пак :)

 

Това може би трябваше да го пусна в Семпли или аз не знам къде. По-скоро ми хареса китарния звук и исках да си споделя радоста, която е абсолютно възможно да не бъде всеобща :) А по смесване, аранжимент и въобще развитие и получаване на парче - има очевидно много много работа.

 

ЧНГ и за много години живот и здраве и благодаря за слушането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Програмирани са и са само семпли.

Касата е от Black Kit от Steven Slate Drums 3.5 Platinum - най-много да съм бутнал нещо малко по компресията както обикновено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарите са супер - сурови - абе харесват ми.

Барабаните, обаче не ми харесват.

Имат твърде много въздух - нетипично за тоя стил.

Но браво:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече няма да давам отзиви за звук тъй като засега слушам само на мониторни слушалки.Мисля,че е най-добре и другите колеги да правят същото,освен ако не могат да сравнят звука по няколко източника,вкл и "моно" режим.Не че аз получавам кой знае колко отзиви,но представям си какъв ужас е за колеги,които четат за миксовете си драстично противоречащи си мнения от рода на:1.баса хич го няма и 2.тоя бас направо заглушава всичко и т.н., и т.н...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хех... края на това и началото на Enter Sandman са стандартни поп ритъмчета, 4/4 - има ги в много парчета. Ларс по принцип не се отличава с кой знае каква езотерика :headbang: Но пасва на бандата, което е най-важното.

Семпли са отделните звуци (соло, каса, чинел и т.н.) - горе е написано откъде са - Steven Slate Platinum 3.5. Тъпаните (какво свири) са програмирани.

 

 

Благодаря на всички за слушането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко впечатления от мен: касата ми идва малко остра (много високи), чинелите тихи, соло барабана потъва на места, панинга на китарите ми е малко странен. Основата обаче си е добра и звука на китарите кефи!

 

Sardaesox, съобразявай се с раздела, в който е пусната темата. След като не е в Авторска музика, акцента е върху звука. Дори и да беше прав, мнението ти с нищо не допринася за дискусията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен не ми хареса много звука. Някак си всичко ми идва прекалено силно и омазано. Предпочитам всеки един инструмент да се чува ясно и отчетливо, но особено когато става дума за джангър, това е много, много трудно.

 

Композиционно имам доста критики, но това не мисля че не правилния раздел за тях, освен ако не искаш :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.