Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Нещо, което ми се стори интересно:

Не знам колко са "нови" усилвателите, не съм търсил специално, но кабинета изглежда интересно, макар и малко непрактично според мен (освен ако не си купиш и 9тте)

large-3rd_Power_HLH100.jpg

За тези, за които това не е нищо ново, можете просто да прескочите темата :surprise:

Отговорено

Не знам дали е скъпо, но като форма изобщо не ми харесва - лично мое мнение. Предпочитам традиционната форма за кабинет. Но пък като слушам example-a, не звучи никак зле. Гледах ревюта за главата и е яка, ама кой ще я гледа нея като види тия "колони" :)

Отговорено

Триъгълните кутии за високоговорители имат по-добри акустични качества, в следствие на намалените стоящи вълни във вътрешността. Това означава по-линейна честотна характерика по звуково налягане спрямо кутиите с успоредни страни. Най-малкото звукът ще е различен от този на стандартните правоъгълни кутии.

Проблемът с "неудобния" външен вид са го решили с нечетния брой кутии - две отдолу и една обърната отгоре - така се получава стабилна основа за усилвателя, като не се губи идеята за непаралелни стени. Носенето е по-лесно на части. (както Marshall прави две четворки от едната осмица предназначена за The Who в началото на епохата ...)

Да отбележа само, че идеята за непаралелни стени може да се осъществи и при правоъгълни конструкции, но явно "особения" външен вид е търсен, за да е оригинален.

Отговорено (Редактирано)

А то щотомного се чува разликата м/у 4х12 и 3х12 тук..Забавлявайте се....

Имах опцията да разцъкам това видео на К271 пълен ташак

^Нямам в предвид слушалките разбира се...

Редактирано от sw1tched