Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

От много време се мъча да направя някаква свестна бленда на тая играчка ZOOM 505II.С тия статични еквалаизери и глупави ефекти ништо не става. Много ште сум благодарен, ако някой, който има съштия процесор ми даде неговите параметри за здрава резачка.

• Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
  lidero написа:
От много време се мъча да направя някаква свестна бленда на тая играчка ZOOM 505II.С тия статични еквалаизери и глупави ефекти ништо не става. Много ште сум благодарен, ако някой, който има съштия процесор ми даде неговите параметри за здрава резачка.

продай го!

не се шегувам!

Отговорено
  Nalbantov написа:
продай го!

не се шегувам!

Ако го продам няма да имам пари за по-добър. B)

модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила!

Отговорено
  lidero написа:
  Nalbantov написа:

продай го!

не се шегувам!

Ako go prodam nqma da imam pari za po-dobur. B)

ок!

разбирам те!

значи не се отчаивай!

все ще си направиш един звук който

ще ти се хареса

гледай като свириш да се чустваш добре

и не мисли как звучат другите

тва е един вид медитация :(

Успех

митко

Отговорено

Според мен тия Зуумеци не са толкова гадни като алгоритми или каквото е там, но имат смотани АЦП/ЦАП -ове. 16-бит пише, ама нещо скапват работата доста. ИМХО. Пробвал съм 4-5 модела...

В нета има МНОГО пресети за Зуум играчките. МНОГО!!! Ако не си намериш свирни и ще ти потърся, но съм ги затрил някъде, аз бях точил за моя 1010.

П.П. Айде, да почерпиш: http://www.hotlicks.co.uk/

Отговорено

Zoom 505 II са играчки-това е истината.По-добре спести малко пари и си купи някой друг ефект.Но знай,че за добър ефект ти трябва и добра китара.

модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила!

Отговорено

Е да, но като няма риба и ракът е риба ;)

Колко време съм изкарал с моя верен Zoom 505 (1, не 2 - тогава нямаше 2) - като се включи в хубаво кубе вади приличен звук за парите си. 90% от ефектите според мен са неизползваеми за стила, в който свиря (метъл). Най-гадното от всичко е еквилайзерът. (доколкото го има ) :bravo: Но при корекция от кубето и добри настройки се получава нещо нелошо.

Ето една подходяща бленда за 'резачка' (според мен):

Comp: C3

Dist: Dt

Gain: 28

ZNR/AMP: off

EQ: 27

Mod: off

Dly/Rev: H3

Level: 24

Може да се използва и АМП симулацията - аз я слагам някъде на А3-А4, но трябва да се съобразим с кубето. Доскоро бях горд притежател на Regent 30H от 66та година (all tube - vintage направо :D ) - ами трябва да кажа, че с тази бленда и включен след това Super Overdrive на Boss постигах много добри резултати - преминалият през 2 драйва и 3 еквилайзера звук беше напълно податлив на обработка, че и high-gain колкото си иска. :D

Въпреки това 505 серията за мен е скапан distortion pedal с претенции за нещо повече...абе всичко друго, но не и процесор. Знам че убиват интонацията, знам че правят инструмент за 1000лв да звучи като за 300, знам че звучи непрофесионално и "леймърско" :D , ама все пак аз не се напъвам да съм професионалист. :D:D Затова, lidero, успех в търсенето на любимия ти звук и се надявам да съм помогнал. :D

Отговорено

И аз сам изкарал 2 години с Zoom 505 II ,а тази година успях да сабера пари ида си купя V-amp2 , не че с моя Samick вадя много готин зжук но все пак е по добре от Zooma :bravo:

Отговорено

Е, стига критика бе! :godbless: Zoom 505 си е идеален процесор джобен формат! :godbless:

За парите си върши добра работа. Не му се караите на човека, че го има, а дайте който е имал/има такава джаджа да помогне. Ми3ерНиК вече помогна, а ние, останалите, само коментираме глупости... :think:

Отговорено

В линкове съм сложил един линк, дето има много пачове за всякакви процесори. Особенно за ZOOM.

Потърси из нет-а нюзгрупи. Например в yahoo неможе да няма. Можеш да потърсиш и фенсайтове и форуми. За доста процесори вече има такива.

Иначе добрия звук е доста относително понятие... Поиграй си повечко :godbless:

Отговорено
  Steve_Vai написа:
...Ми3ерНиК вече помогна, а ние, останалите, само коментираме глупости...

Сега ако кажеш, че аз не помогнах на фена... :godbless:

Тук има много, но са за 505:

http://www.geocities.com/guitarriffs1/zoom505.html

Отговорено

Baby Thomas, повече от помогна... :)

Май ще изтупам праха от стария Zoom, дори само да видя дали ще звукнат тези пачове. ;) Между другото в момента имам Zoom 505 и Zoom 505 II на разположение - не виждам никаква разлика, освен че двойката има малко повече неизползваеми джаджи и е по-чуплива като конструкция. Основните звуци са същите :)