Jump to content
Българският форум за музиканти

Тапи, слушалки и т.н.


Recommended Posts

Здравейте колеги.

Не знам дали има такава тема, НО реших да Ви попитам, ползвате ли някакви средства за да предпазите слуха си.

Тапи, слушалки и т.н.

И другият ми вапрос е , в момента свиря с тапи, НО съм се замислил да си взема тапи-слушалки, защото всички знаете момента с мониторите :cheers2:. Да Ви попитам струва ли си една такава покупка.

Поздрави .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мене тапите са ми малко неудобни иначе аз ползвам едни работнически слушалки и в тях са сложени говорители от слушалки за PC. ВЪРШАТ СУПЕР РАБОТА :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С тапи се получава мнгого добър звук, но не е много хигиенично. Аз тапи ползвам само на концерт. Иначе за репетиции съм си купил за 12лв антифони от бриколаж. В тях си имплантирах говорителчета от други слушалки, но като слушалки ги ползвам само за запис в студиото. Малко неравна характеристика имат, в смисъл че избиват ниски среди около 400 херца и това не ме кефи твърде ама го прежалвам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НО съм се замислил да си взема тапи-слушалки, защото всички знаете момента с мониторите :). Да Ви попитам струва ли си една такава покупка.

Поздрави .

 

Аз свиря с такива вече 2 години. По-добре изглежда за лайв и не те запотяват. Пробвай с някви евтини, за да видиш дали ще ти хареса. Защитата на ушите иначе е задължителна, не смятам, че има второ мнение по този въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аммм да предполжиш нещо по вапроса за евтините :) ? От къде да речем.

А и Дани не скромничи знам, че си с такива нали от теб ми дойде идеята :) .

Иначе е задълже, ама има хора, които още го карата хардкор :).

И в отговор на другите постове и аз съм се замислял със "строителни" слушалки. И за това постнах темата да видя, кое е по-добре :) .

Благодаря на хората отговорили до сега :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам пак във връзка с тая тема да попитам: На концерт с какво излизате (или някакво такова представление където не върви да ти стърчат тапи от ушите а слушалки не ти трябват щот нямат нико микрофони барабаните а китарите гио чуваш от кубетата до тебе???

 

Вие как карате, на мен не ми се е налаголо о6те да виря пред публика ама ми е любопитно какво се прави...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен лично изобщо не ми пука дали ми се виждат тапите или не. За мен важното е да си пазя слуха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен на 100%!!! Ама имам предвид че не е съвсем красиво и ако има някой предложения ще е добре.

 

Също така ако може да постнете снимка на тапите които ползжате 'щот мойте са едни оранжеви дето много гадно стърчат....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах не ми казвайте, че не сте се сетили да скъсате тапите наполовина така че да не стърчат :girl_witch:)) Аз така правя и досега никой не е разбрал че съм с тапи освен ако не му кажа :girl_witch: А тапите са си оранжеви (не жълти!) и няма никакъв проблем. Вече ако искате да имате монитори въпроса е друг...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам вече година ER-20:

etyplugs-case1ta.jpg

За музиканти са, режат до около 20 дБ (зависи колко ги натикаш), а пускат честоти до около 8 KHz. Освен че е по-тихо и приятно, ефектът е едно леко EQ, което обаче изобщо не е неприятно. Много помага в малки помещения и/или такива с голи стени, защото орязва ревърба и звука е много по-чист! 20 лева от ЮК, даже другата седмица чакам още 2 комплекта. :)

Джиткам си с тях и изобщо не ми дреме виждат ли се или не. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С "in ear monitoring"-а се оглушава най-сериозно.Ползвам такива слушалки на Шур всяка вечер,но дори и при намалени нива производителя посочва в описанието,че максимума е 45 мин. и Господ да ми е на помощ :thumbs_up: Мисля,че в сайта им може да се намери цялата информация.Иначе е е*аси кефа-чуваш всичко идеално,при все ,че аз си пускам в тях централното през изхода за слушалки на пулта.

А за пазенето-ползвам само памучни тампони,но при всеки изгоден случай предпочитам слушалките :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе със тоя in-ear не работя изобщо щот не знам как стои въпроса с микрофонията!!! Ако ми писне тва чудо в главата , за напред и целия пакет с памук да си пъхна в ушите пак няма да има смисъл!

 

А иначе това с рязането на тапите е мн добра идея, и не, не се сетих да ги отрежа :)

 

А за тези специалните тапи много яко ми звучи и добре изглежда ама, как мога да си взема такива, и имам предвид: конкретен магазин ако може да каже колегата да не си играя да ровя и не знам дали ще намеря, а и по какъв начин мога да се снабдя.....( ако може да си поръчам чрез тебе :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам слушалките на Vic Firth - Stereo Insulation Headphones SIH1 и съм много доволен. Има ги в добре известния магазин на Искърско шосе. Направо решават проблема с нечуването на музиката поради силния звук на барабаните. Също за технически упражнения са чудесни. Определено мога да кажа, че се уморявам много, много по-малко. Смъкват с 24db. Единственият недостатък е, че стягат и изпотяват и че изглеждаш като смешко. Когато е необходимо да чувам повече от барабаните - леко ги измествам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.