Jump to content
Българският форум за музиканти

Prodrummer

Members
  • Мнения

    94
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Prodrummer

  1. Не знам дали си пробвал, но ако отделиш достатъчно време с рекламните кожи, малко тиксо, дунапрен и т.н. можеш да постигнеш много задоволителен резултат и да си вземеш столче с чиста съвест
  2. Пич, има ги в ebay за около 34 лева.
  3. Съгласен, но не разполагам с таква техника!
  4. При мен по едно време касата, прекъсваше и се оказа че вътре една жичка на тригера се е скъсала от толкоз бой. Само презапоихме с по дебела жичка и всичко е ок вече почти година.
  5. Да, благодаря. И аз така предположих де и пробвах да завъртя един мониторен кръгза отпред и проблема с микрофонията намля, но ги нямаше всичките вокалисти! Ще видим днес какво ще стане.
  6. Ааааа, какво е FOH?
  7. Колкото до озвучителя, съгласен съм, че това му е работата но веднъж като създаде този комфорт ако музикантите са се сработили и могат да се регулират сами, неговата работа вече е много по-лесна и ще може да мисли повече за звука отпред, което е важното.
  8. Да, после се усетих за това че не нацелих точния раздел за което се извинявам. Значи не е точно така ситуацията при мен понеже ползваме електронни барабани роланд, китарите са с процесори и на сцената фактически остава само монитора до който всички са близо и се чуваше добре, преди да сложа компресора...
  9. Аааа drumvarna, благодаря ти за поста!!! Тоя Julian Percy много ме накефи!!!
  10. Това е каишка, а не гума. Иначе допира ми с такъв кардан (или почти същия, пак на Гибралтар с каишка и стъпката изгелждаше така) беше съвсем за малко в един магазин и не мога да дам мнение.
  11. Да, но нямам обратна връзка от монитора и като говорихме с музикантите ( в което число попадам и аз понякога като барабанист) решихме, да се опитаме да направим колкото се може по еданкакъв звук в залата и в монитора за да можем да се регулираме помежду си, а не озвучителя да става луд и все да бута плъзгачите надолу и нагоре. Или твоята мисъл беше в друга насока...?
  12. Kybe Roland Cube 60 http://www.ad-bazaar.com/uploads/amp/17/330161470787-1.jpg Миксер Behringer Pmh 5000 http://www.behringer.com/EN/images/product...116_Top_web.jpg Компресор Phonic PCL 3200 http://www.amprofmusic.cl/catalog/images/p...c%20PCL3200.jpg Стъпало Andrex,на което не намеих снимка но си е обикновено 2x300watt. Първоначалния ми вариант на озвучаване беше следния: Ползвах крайното стъпало на миксера и от спиконите към крайните колони, а от Main 2 отиваше звук към кубето, което се ползва за монитор (няма никакви финанси за нещо повече, но предвид че е кийбордово върши задоволителна работа). Проблема беше, че звука беше много сух. Следващата ми идея беше да свържа компресора като от Main L, звука отиваше в единия канал на компресора, а от там се връщаше в миксера на Power Amp insert. Тук обаче се сблъсках с огромно количество шум, което никак не ме накефи. Затова реших да на го връщам сигнала в пулта а да отиде в крайното стъпало, като от него изкарвах звука за централните колони, а за кубето от другия канал на компресора. Звука беше добре, шум нямаше почти, но инструментите се чуваха доста силно, а гласовете се губеха и за да има баланс се получава микрофония заради кубето. Сега се чудя защо тази микрофония се получава при положение че има компресия и лимитер. Мислех си, че е заради усилванеот на микрофноите, но забелязах че гейна не е по-напред от преди, а ми даваше пикове от време на време, което също ме зачуди. Не ми спестявайте някакви неша които се подразбират понеже не съм много навътре в нещата. Благодаря предварително.
  13. Наистина най - добре някой да ти покаже нещо, но не знам как ти е финансовото положение, социални кръгове и т.н. НО аз ще ти кажа какво репетирах главно когато се сблъсках с този проблем. Значи пускаш метронома на бавно темпопримерно 65. И започваш да удряш чтвъртини едновременно с ръката на фуса и с касата. После като го усетиш добре темпото започваш с осмини в ръката е крака го оставяш такаи постепенно продължаваш и на шестнайсетини и после вдигаш темпото и това е. Не е сложно но изисква време. Друго нещо е да се упръжняваш не само да не забързва крака с ръцете, а и да ги разделиш крака от ръце.Но това ще ми е по трудно да го обясня тук. Ако искаш ми пиши ЛС. А и си изтегли някое друго учебно ДВД! Има ги тези неща там.
  14. Аз съм с по - ниския клас на милениум (с червените чинели), но касата е същата. Единствения проблем при нея беше, че поради педала-боклук си купих DW, и там става гоялм бой и се беше разпоило едно кабелче но го подмениха в магазина, от който ги купих тук в БГ и никакви други проблеми не съм имал. Нещо което при тази версия е поправено предполагам са чинелите. Моите много гадно се чуват понеже по цялата дължина са пласмасови със слой гума, но тези не са така до колкото виждам. Иначе дори и звука на мойте ме кефи понеже са доста нов модел макар и ниско-бюджетен и има доста реални звуци. Използвам ги за записи на песни дори и с малко игра с волюмите и различните звуци се получава много добре. Мисля си че и при този комплект би трябвало да звучи добре... ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ, ако си в панелен блок (най-вероятно), пак ще имаш малко неприятности покрай свиренето, защото вибрациите се предават надолу и в зависимост от съседите ще трябва да слагаш нещо меко под тях.
  15. Погледна ли "Важната тема" за кожи...там има доста богата информация и добре е обяснено за отделните модели.
  16. Ами в заглавието си пише какво търся. Стана така че един приятел си купи въпросния синтезатор само че беше пообъркан и ни трябват тези неща, + това ако някой сподели с какъв софтуеър се правят тея трансфери...
  17. С "надути цени от томан" имам предвид че собственика на магазина ходи в края на всеки месец до Германия, пазарува от томан и в магазина ги слага с около 40 % надценка... А на всеки е ясно че китари много по лесно се продават отколкото барабани поради разликата в цената и имайки предвид в България развитието на музиката спрямо други страни е по трудно намирането... Но темата взе съвсем друга посока, затова нека спрем спора до тук.
  18. Само за сведение на Вихро за да разбере защо пускам темата, както във Варна има 3 4 музикални магазина (поне на мен токова са ми известни) си потърсих педал за барабаните и какво намерих...само два кардана в цяла Варна и нито един не ми вършеше работа...затова по сайтовете е едно а по магазините не съвсем същото. И музикални инструменти като цяло и барабани са две различни неща понеже в доста магазини това е доста пренебрегнат инструмент...за клавири и китари проблема е много по малък, но за барабаните (освен в София може би) стоят по другояче нещата....
  19. Е не ми е много далеч ама само за да надникна в един магазин много не си струва...за това исках някой който е от там ако може да каже, и в София нещата как са...
  20. Благодаря ти, това беше едно от нещата които се надявах да науча. Също така до ушите ми достигна слух че се продавли Сонор на прилични пари някъде из родината...ако някой може да подтвърди много ще се радвам.
  21. Здравейте...темата може би е малко тъпа, но не успях да намеря актуални каталози или някакви цени и сайтове изобщо където да мога да разгледам в България от къде мога да си купя и какви акустични барабани. Ако можете да ми кажете град-магазин-марка-цена....понеже съм от Шумен а тук има само един магазин с надути цени от томан и няма как да се разхождам по градовете само за да търся дали има нещо.. Целта е само ориентировачна и ще съм много благодарен на всички които помогнат
  22. Така и така я има темата.... www.freedrumlessons.com е много полезен сайт. Е не е на български, но пък е все нещо!
  23. Абе със тоя in-ear не работя изобщо щот не знам как стои въпроса с микрофонията!!! Ако ми писне тва чудо в главата , за напред и целия пакет с памук да си пъхна в ушите пак няма да има смисъл! А иначе това с рязането на тапите е мн добра идея, и не, не се сетих да ги отрежа А за тези специалните тапи много яко ми звучи и добре изглежда ама, как мога да си взема такива, и имам предвид: конкретен магазин ако може да каже колегата да не си играя да ровя и не знам дали ще намеря, а и по какъв начин мога да се снабдя.....( ако може да си поръчам чрез тебе )
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.