just_drummer Публикувано Декември 11, 2009 Публикувано Декември 11, 2009 Здравейте колеги. Не знам дали има такава тема, НО реших да Ви попитам, ползвате ли някакви средства за да предпазите слуха си. Тапи, слушалки и т.н. И другият ми вапрос е , в момента свиря с тапи, НО съм се замислил да си взема тапи-слушалки, защото всички знаете момента с мониторите . Да Ви попитам струва ли си една такава покупка. Поздрави . Цитирай
mybata Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 На мене тапите са ми малко неудобни иначе аз ползвам едни работнически слушалки и в тях са сложени говорители от слушалки за PC. ВЪРШАТ СУПЕР РАБОТА Цитирай
Portnoy_fan Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 С тапи се получава мнгого добър звук, но не е много хигиенично. Аз тапи ползвам само на концерт. Иначе за репетиции съм си купил за 12лв антифони от бриколаж. В тях си имплантирах говорителчета от други слушалки, но като слушалки ги ползвам само за запис в студиото. Малко неравна характеристика имат, в смисъл че избиват ниски среди около 400 херца и това не ме кефи твърде ама го прежалвам... Цитирай
Danny47 Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 НО съм се замислил да си взема тапи-слушалки, защото всички знаете момента с мониторите . Да Ви попитам струва ли си една такава покупка.Поздрави . Аз свиря с такива вече 2 години. По-добре изглежда за лайв и не те запотяват. Пробвай с някви евтини, за да видиш дали ще ти хареса. Защитата на ушите иначе е задължителна, не смятам, че има второ мнение по този въпрос. Цитирай
just_drummer Отговорено Декември 11, 2009 Автор Отговорено Декември 11, 2009 Аммм да предполжиш нещо по вапроса за евтините ? От къде да речем. А и Дани не скромничи знам, че си с такива нали от теб ми дойде идеята . Иначе е задълже, ама има хора, които още го карата хардкор . И в отговор на другите постове и аз съм се замислял със "строителни" слушалки. И за това постнах темата да видя, кое е по-добре . Благодаря на хората отговорили до сега Цитирай
Prodrummer Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 Аз искам пак във връзка с тая тема да попитам: На концерт с какво излизате (или някакво такова представление където не върви да ти стърчат тапи от ушите а слушалки не ти трябват щот нямат нико микрофони барабаните а китарите гио чуваш от кубетата до тебе??? Вие как карате, на мен не ми се е налаголо о6те да виря пред публика ама ми е любопитно какво се прави... Цитирай
just_drummer Отговорено Декември 11, 2009 Автор Отговорено Декември 11, 2009 Мен лично изобщо не ми пука дали ми се виждат тапите или не. За мен важното е да си пазя слуха. Цитирай
Prodrummer Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 Съгласен на 100%!!! Ама имам предвид че не е съвсем красиво и ако има някой предложения ще е добре. Също така ако може да постнете снимка на тапите които ползжате 'щот мойте са едни оранжеви дето много гадно стърчат.... Цитирай
just_drummer Отговорено Декември 12, 2009 Автор Отговорено Декември 12, 2009 Хаха ... Значи може да са същите като мойте На кутийката им пише "Сува про". Същите ли са ? Цитирай
Portnoy_fan Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 Хах не ми казвайте, че не сте се сетили да скъсате тапите наполовина така че да не стърчат )) Аз така правя и досега никой не е разбрал че съм с тапи освен ако не му кажа А тапите са си оранжеви (не жълти!) и няма никакъв проблем. Вече ако искате да имате монитори въпроса е друг... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 Ползвам вече година ER-20: За музиканти са, режат до около 20 дБ (зависи колко ги натикаш), а пускат честоти до около 8 KHz. Освен че е по-тихо и приятно, ефектът е едно леко EQ, което обаче изобщо не е неприятно. Много помага в малки помещения и/или такива с голи стени, защото орязва ревърба и звука е много по-чист! 20 лева от ЮК, даже другата седмица чакам още 2 комплекта. Джиткам си с тях и изобщо не ми дреме виждат ли се или не. Цитирай
vihro Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 С "in ear monitoring"-а се оглушава най-сериозно.Ползвам такива слушалки на Шур всяка вечер,но дори и при намалени нива производителя посочва в описанието,че максимума е 45 мин. и Господ да ми е на помощ Мисля,че в сайта им може да се намери цялата информация.Иначе е е*аси кефа-чуваш всичко идеално,при все ,че аз си пускам в тях централното през изхода за слушалки на пулта. А за пазенето-ползвам само памучни тампони,но при всеки изгоден случай предпочитам слушалките Цитирай
Prodrummer Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 Абе със тоя in-ear не работя изобщо щот не знам как стои въпроса с микрофонията!!! Ако ми писне тва чудо в главата , за напред и целия пакет с памук да си пъхна в ушите пак няма да има смисъл! А иначе това с рязането на тапите е мн добра идея, и не, не се сетих да ги отрежа А за тези специалните тапи много яко ми звучи и добре изглежда ама, как мога да си взема такива, и имам предвид: конкретен магазин ако може да каже колегата да не си играя да ровя и не знам дали ще намеря, а и по какъв начин мога да се снабдя.....( ако може да си поръчам чрез тебе ) Цитирай
niacin Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 Аз ползвам слушалките на Vic Firth - Stereo Insulation Headphones SIH1 и съм много доволен. Има ги в добре известния магазин на Искърско шосе. Направо решават проблема с нечуването на музиката поради силния звук на барабаните. Също за технически упражнения са чудесни. Определено мога да кажа, че се уморявам много, много по-малко. Смъкват с 24db. Единственият недостатък е, че стягат и изпотяват и че изглеждаш като смешко. Когато е необходимо да чувам повече от барабаните - леко ги измествам. Цитирай
just_drummer Отговорено Декември 13, 2009 Автор Отговорено Декември 13, 2009 Слушалките не ги ли ползваш за метроном ? Или само за "тапи" ? Цитирай
Recommended Posts