Jump to content
Българският форум за музиканти

Психология, музика и бизнес.


Edko

Recommended Posts

Но не мисля,че имаме право да твърдим,че цялата млада генерация на България се състои от малоумни невъзпитани и прости изроди,просто защото не споделят нашите музикални(а и други)виждания.В много отношения,тя е далеч по напредничава от нашата

Не Твърдя,че е "цялата млада генерация"е Куха, казах ,че е "Пълно" с тъпаци.

 

Не мисля,че са по "напредничави",щото Прогреса го правят Образованите,Трудолюбивите и Свободни Хора.

Статистиката казва,че Образованието сега в БГ е Мноого по-слабо от Образованието преди 20г.

За Простотията на Сънародниците ни и кое им е в кръвта - няма смисал да говорим.

 

 

и не Отричам,тези с Различна Култура от Моята.

Отричам тези с Липса на Култура!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 49
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

БГ рок бизнеса е неразорана целина и някой просто сега потърква жадно ръчички и чака да дойде неговия час. Рокаджиите готови ли са за този момент?

Пак питам има ли някой който да е готов с нещо в което ако се инвестира да изкърти пазара или само си ревем тук?

 

От друга страна:

Я, да погледнем фонотеките си и да видим оклко оригинални неща имаме и колко свалени от нета мп3-ки. Как да дойдат лебълите да правят представителства. По сергиите ли ще продават? Или хората нямат пари? Вчера Техномаркет Варна продаде плазмени телевизори за 2млн лева.

 

Аз не взимам участие в полемиките в "Авторска музика" защото според мен е неудачно музиканти да оценяват и да търсят оценка от други музиканти. Първо те са неспособни, второ ще намерят кусури там където слушателя няма да намери такива и трето няма да потърсят най-важното - посланието.

Музика която не носи никакво послание, дори да е безкрайно технично изпълнена, не е продаваема. Ама той ползвал незнам си какъв ефект. Боли го ханша слушателя. Не бива да се учудваме, че хората харесват повече любовните напъни на Коцето и Райна, отколкото музиката на някой разбеснял се метал. който пее за третото око. И не бива да им слагаме етикети, че нямат култура.

Все още нищо не казваме с нашата музика, затова не се търси. Изпадаме в безкрайни техничарски подробности, без да си даваме сметка, че никой не го е еня за това. Забравяме, че изкуството е изразно средство за неща които не бива да се казват в прав текст, а трябва малко по надълбоко да докоснат човека.

Ако нямаме послания, то тогава все още не е дошло времето на бунтарската музика и трябва да се чака. Метъла е бунт, иначе е фалшив.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говориш НАИЗУСТ за темата "Авторска Музика".

Там можеш да чуеш много Качествени Песни,които си имат и Посланието и Доброто Изпълнение :read:

 

...ама ай да не спамя повече темата :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааа, бай Едко е прав за посланията. За маркетинга - не знам.

Весели празници, пирате.

Обаче ме сърби да те питам в ефир...

Но ще е на ЛС.

Освен ако не ти е проблем да те питам в ефир.

Весела коледа, колеги, ентусиасти, пациенти.

Успех на Едко, да обяви когато каквото където.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Музика която не носи никакво послание, дори да е безкрайно технично изпълнена, не е продаваема. Ама той ползвал незнам си какъв ефект. Боли го ханша слушателя. Не бива да се учудваме, че хората харесват повече любовните напъни на Коцето и Райна, отколкото музиката на някой  разбеснял се метал. който пее за третото око.

:happy::bravo::)

Тука сме на едно мнение;).

 

Но има още нещо - освен музиканти, трябва да се търсят и текстописци, както е било едно време. Не знам дали всички известни банди си пишат текстовете и песните абсолютно сами. Сигурен съм, че поне половината от тях имат текстописци, или композитори, с които работи продуцента.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Весела Коледа :rolleyes:

 

Пирате, това което пишеш не е спам в никакъв случай. Това е просто друга гледна точка и тя е необходима. Песимистичния поглед, винаги е важен, защото може да спаси някое начинание от много непредвидени проблеми.

 

Оптимиста е измислил самолета, а песимиста парашута. ;)

 

Аз в никакъв случай не казвам, че това което колегите творят и слагат в "Авторска музика" не хубаво. Не само е хубаво, то е чудесно. Аз писах защо не взимам участие в полемиките. Смятам, че не ми се полага и смятам че това правилно.

 

Колкото до бизнеса, бъди сигурен, че ако нишата си стои Пайнер ще я лапне. Те и сега си сондират. Я чуй пилотното парче на Преслава "Лъжа е" Виж и клипа. Да ти прилича на една стадионна лъвица от преди четвърт век.

 

Неустено ще има Планета Фолк, Планета Рок (с череп за лого), Планета RNB и т.н.

Всеки слуша музика, независимо каква е. Я, ако изпраскат една оферта, че който си поръча реклама тя ще се пуска по всичките "Планети" за цената на една......

 

От догодина вече не става евротурне без България, я кажи къде ще се рекламират всичките концерти. Няма начин да си остане така. Пак казвам моето мнение, че ние не сме готови.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Пайнер се лъжеш повярвай ми :(

За Рок и Рап и квото да е различно от Чалга и Хора и Ръченици - ЗАБРАВИ :P

Аз съм човека в Този Форум,който е най-близко да тази Фирма ,така че Инфото ми е Директно от Извора :P

 

Като споменаваш Преслава - Чуй ДЕСИСЛАВА в новия и Албум - песента и "Лудост е" - Супер Метъл Парче, но с малки грешки в Микса -според мен :( - иначе е стила на Evanescence :P

 

Песимизма ми по тези Въпроси е Здраво стъпил на това, с което се сблъсквам всеки ден, а повярвай ми работата ми е Точно в БГ Шоу Биснеса ;)

 

Пак повтарям за всички,които не са ме разбрали...

 

За Да има Качествени 2-5 Банди (независимо какъв стил са) трябват няколко Конкурентни Лейбъла(всеки от тях с Добри екипи- продуценти,мениджъри,тонрежисьори,рекламни отдели,дизайнери),които да подпишат договори с Няколко десетки Банди.

Тези Фирми трябва да създадат сцена,трябва да променят Медиите,да ги накарат да "въртят" техните продукции.

Трябва да се научат Феновете да си купуват Билети(с цени между 10-30лв),да си купуват Оригиналните CD,DVD,и каквито и да са други продукти.

...и още много неща трябва...

 

...а Няма Нито Професионално Обучени Специалисти,нито Екипи от Такива, Няма Пари за Реклама,за да се Променят Медиите...

Няма Пари да се създаде сцена,а и Публиката е Бедна за да поддържа Сцената...

 

Затова съм ЧЕРНОГЛЕД :-(

 

Ако с Чужди Пари и Лейбъли - некоя БГ Банда направи нещо Качествено - това е друг Въпрос

;)

 

ай Наздраве и ЧЕСТИТА ВИ КОЛЕДА!

Редактирано от BlackCorsair
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей,Пирате пак ги каза нещата..,Честита коледа и :P

 

BTW,доста кадърни Не-чалга музиканти,умрели от глад правят аранжименти и музика на Поп-фолк ци*ите :think:

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наздраве Пирате :greenball:

 

Далеч съм от мисълта да споря с теб, щом знаеш неща от кухнята. Аз от години се занимавам с проучване на пазари и за мен е абсолютно нелогично те да останат пасивни при неразработена ниша. Визирам тях като , най-подготвени, ако не са те обаче ще са други. Вакуум на пазара, не вярвам да има.

Един като се пръкне, ще се появят и други.

Досегашната ми практика показва, че законите на бизнеса действат еднакво в различните браншове.

Ще поживеем ще видим. Един от двама ни ще се окаже прав :greenball:

 

ПП Това парче на Десислава си го бива :greenball: В Пайнер ли го е записвала или след като се махна от там?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубава полемика сте си дръплнали . Браво на вас . Вярно че само времето ще покаже кой е бил прав но аз мисля че не е това най важното . Важното че ви е грижа - поне според мен . А иначе аз съм умерен песимист но не по въпроса за това дали може да се наложи някакъв рок продукт в БГ и да се правят пари от него - това слабо ме вълнува щото е ясно че за да е продаваемо нещо без значение дали е в БГ или по света то със сигурност ще мине през месомелачката на нечия индустрия а не съм сигурен дали повечето хора от форума биха харесали такъв продукт . Вземете пример HIM да речем - с всеки албум стават по комерс - не че още от начало не се усещаше нещо подобно но напоследък не се търпи просто . Мерелин Менсъм също не правят изключение за разлика от Спокс Бърд да речем - явно не са най продаваемата група но там няма компромиси . А и ми прави нещо друго страно впечатление - защо в БГ хората които минават за много добри на инструмента си предпочитат самостоятелна работа - без ангажименти към група . Нима ФСБ ще останат първото и последно явление в БГ рока на група от много добри единици работещи заедно . Във този форум има поне 5-6 много добри инструменталисти - може и да са повече- но ми прави впечатление че почти всеки от тях работи или сам или като гост тук там . И дали е вярно това което казва един мой авер че виртуоз за група не става - защото ако си в група трябва да се съобразяваш с другите -и тук е важно групата като цяло да звучи добре а не само китарното соло пък и не на последно място се дели и евентуалната слава и т.н. Казвам това щото съм убеден че страна като България не е в състояни е да захрани повече от 3-4 групи от по 4-5 човека с музиканти на супер ниво - просто сме малка страна а виждаме че дори в САЩ особено в рока не са толкова много супер групите като имате предвид че там са 50 щата с население колкото БГ а може и повече . А в един момент се оказва че и малкото музиканти на ниво в голямата си част са индивидуалисти и препочитат сами да се развиват . и тук идва песимизма ми - дори и да се появи някой който да реши да влага пари в БГ рока то той няма да намери нишо особено като продукт просто защото то сплотените групи с по дълга история и с достатъчно парчета обикновено са съставени от по посредствени музиканти - пример БТР - докато по добрите солисти могат да предложат в най добрия случай интсрументални неща - не че има нещо лошо в това но все пак в основата на всичко е вокално инструменталната музика - тя е ракетата носител и тя прави дадено занимание популярно и продаваемо . а такава музика се прави от групи . С други думи дали е възможно да се съберат добър китарист добър басист добър барабанист и пианист и с един певец на супер ниво да избият рибата - или в рамките на три месеце ще се изпокарат кой е по голямата звезда и до тук с групата . Защото ако това не стане групите от посредствени музиканти които освен с постоянство се отличават със свойството да се врът тук там да си създават лобита и в един момент ще стане така че всичко което върви по разни медии ще е пълна отврат и завинаги - Пример ли - пак БТР . Нека никой не се засяга но просто ми липсват групи на нивото на ФСБ - много време мина а всеки иска да изплакне ухото с нещо по така пък и родно да е ... Цеко :greenball::greenball::greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих най важното - Весела коледа на всички и яко изкарване на новогодишната нощ ...... Да сте живи и здрави и все хубави неща да ви се случват .... Цеко :greenball::cheers::greenball::greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наборе,пак изби рибата с чук..icon_santasmiley.gif

Транспортьорите ги познавам,и е факт,че се поддържат<за разлика от доста наши групи..

Честита Коледа!! :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Весели празници и на тебе наборе . може и да съм избил рибата с чук - дано не е така зашото не съм искал да засягам никой - просто едни размисли породени от наблюдения -. но може и да бъркам нали съм си тъпичък .... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.