rinti Отговорено Декември 8, 2009 Отговорено Декември 8, 2009 Ей това за плата ми стана интересно, в сайта беше даден доста по прост начин(с хартиено тиксо) Иначе явно варианти за хартии много, трябва да се експериментира... В тази статия пише, че може и с восъчна хартия, ама си нямам и на идея каква е тая восъчна хартия Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 9, 2009 Отговорено Декември 9, 2009 (Редактирано) За платки домашно производство в неголеми количества, може да се ползва просто хартия от гланцови списания фомат А4. Става най-добре с хартията, за която Ники е споменал. Иначе гланцовата хартия от книжарниците, както и фолиото, което се отлепва от самозалепващите се листи от книжарницата е твърде лъскаво и не задържа добре тонера. В този случай, той може да остане и върху барабана на принтера, което е неприятно, защото след това ще изцапа поне 5-10 листа. Перманентният маркер не е добър вариант и не прави хубави писти. Става само за леки поправки, и то трябва да повторите няколко пъти. За обезмаслител, коресилинът е достатъчно добър. Разбира се, може и друго да се ползва. Редактирано Декември 9, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
rinti Отговорено Декември 9, 2009 Отговорено Декември 9, 2009 (Редактирано) Добре, днес ще ида да потърся такова самозалепващо се фолио по книжарниците. Надявам се да имат, а и цените да не космически за моите любителси цели... Редактирано Декември 9, 2009 от rinti Цитирай
rinti Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 (Редактирано) Такам, значи днес търсих някакъв вид гланцирана хартия по книжарниците, ама не намерих За щастие намерих в къщи един каледнар, на който гърба му е гланциран, не прекалено, но не е и малко. За нещастие съм идиот и си забравих текстолита в Търново. Утре ще ходя да търся по нашите магазини. Също звъннах на един човек който може да има и той ми каза, че мисли че има и утре като се прибере в Хасково ще потърси. Също ми каза, че те навремето са правили същото нещо с индиго или нещо такова, не запомних Каза ми да пробия дупките за елементите, преди ецването, а в статията беше след. По-опитните, ако могат да ми кажат кога, ще е супер, защото при метода с индигото може да е друго... Поздрави Редактирано Декември 11, 2009 от rinti Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 Методите са съвсем различни.В твоя случай пробиваш след ецване!Следвай описанието и ако не стан еот първия път не се отказвай, малко е чалъмлийско Успех! Цитирай
rinti Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 Блогодаря Само дано да се сдобия с текстолит, че в Търново нямам ютия. Всъщност май имахме една малка тука, трябва да я потърся за всеки случай... Цитирай
rinti Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 Днес си принтирах пистите на листа от календара, ама много малка ми се вижда приблизително е 5 на 3, ама би трябвало да свърши работа. Утре като си прибера и ще пробвам да я пренеса на текстолита, макар че въобще не ми изглежда(това което е принрирано на листа от календара) по различно то това което е на обикновен лист, ама утре ще се види... Цитирай
spineless Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 Въпросче за принтера: Задължително ли е принтера да е лазерен и ако не каква е разликата с мастилноструен такъв? Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 задължително е да е лазерен Цитирай
rinti Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 Явно хартията се оказа неподходяща Държах ютията и 20 минути и пак нищо... Ако някой с сългасен срещу съответно заплащане, да ми направи поне процеса с пренасянето на тонера, а аз ще се оправя с ецването, да ми пише на Л.С. Става дума за нещо малко. Цитирай
balombi Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 майка ми , която е специалистка по ел техника чертае (рисува) пистите с лак за нокти при ецване той върши много добра работа намери от някой и пробвай Цитирай
rinti Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 Ами, много интересно... Утре доста страмно ще им прозвучи на момичетата: "Ще ми услужиш ли с лака си за нокти" ама карай Абе тука нещо ударихме на камък с това ецване. Използваме разтвор(ФеЦл3) който е жълт на цвят. Отначалото почна процеса с отделянето на газа и вече спря и нищо, само трихлорода зеленее и така. Стои 20 минути и нищо не става само зеленее, добавихме малко трихлорид за да засили разтвора и пак нищо. Къде бъркаме с госпожата? Слаба ни е концентрацията или...? Поддържаме и температура около 40-60 градуса... Блогодаря Ами май разтвора ни е слаб, но понеже рисувах пистите с един перманентен маркер, не ми се рискуваше с по-силен. Ама утре ще го направим да е кафяв и пак ще пробваме... Цитирай
rinti Отговорено Декември 16, 2009 Отговорено Декември 16, 2009 Ами грешката е била в нас, въобще не обърнахме внимание че на колбата пише че трихлорида е разтворен в солна киселина. Направихме нов разтвор във вода и за има няма 5 минути разяде медта. Потвръждавам че обиковен перманентен маркер върши работа. По-късно ще има и някоя снимка... Цитирай
Recommended Posts