разбойник Публикувано Декември 2, 2009 Share Публикувано Декември 2, 2009 Това е почти завършен вариант на една от новозаписаните ни песни - "Тъмен ден". Парчето нямаше да е в този вид без форума. Траковете са записани в "На Вилата" при circles (страхотни домакин и атмосфера и добро оборудване; за баниците нищо няма да кажа ), а в текста личат пръстите на sa6tiat. Линк за прослушване: http://www.4shared.com/file/164181502/5aebc501/__online.html Очаквам коментари! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 3, 2009 Share Отговорено Декември 3, 2009 Много добре звучи! Забележката ми е, че барабаните са "наобратно" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MrDeath Отговорено Декември 3, 2009 Share Отговорено Декември 3, 2009 От кога чакам да я запишете тая песен не е истина. За качество, запис и т.н. няма да говоря, не разбирам, аз слушам песните и тая е върха Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ивелин Отговорено Декември 3, 2009 Share Отговорено Декември 3, 2009 (Редактирано) Страшна песен! И смесването ми хареса! Бриджа е много зъл! Редактирано Декември 3, 2009 от Ивелин Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BaMnupa Отговорено Декември 3, 2009 Share Отговорено Декември 3, 2009 Все още е много сурово, но в домашни условия няма как иначе. За пръв път чувам за бандата, не е моят стил, но забивайте си здраво. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Декември 3, 2009 Автор Share Отговорено Декември 3, 2009 BaMnupa, не е правено в домашни условия - нито като тракинг, нито като смесване Ще се радвам на конкретни мнения какво не ви допада. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa6tiat Отговорено Декември 3, 2009 Share Отговорено Декември 3, 2009 Още! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Декември 3, 2009 Share Отговорено Декември 3, 2009 Ще се радвам на конкретни мнения какво не ви допада. Наистина звучи сурово, баса прекалено много доминира в микса, соло барабана е кашонест, касата потъва, няма ниски, а средите и не са точно на мястото си, overhead-ите са небалансирани (десния е доста по-силен) и леко груби (китарите също) , цялостно липсва хомогенност между различните елементи на микса. Вокалите звучат добре , но им трябва още deessing. Басът също е добре, като изключим това, че е силен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BaMnupa Отговорено Декември 3, 2009 Share Отговорено Декември 3, 2009 Той sw1tched спомена доста неща, но нека и аз да кажа от моя страна какво ми прави впечатление. Според мен: - баса е преекспониран, силен и няма атака, каквато на мен би ми паснала, звуци като клавирен пад - чинелите и съскащите вокали много свистят - касата би могла да е добре в друг микс, а именно че сега е повече тип Meshuggah (ако ти говори нещо тази банда) с малко повечко височки - нещо кънти, но предполагам това е от неудобните условия при записване на живи барабани с микрофони и нерви Откъм изпълнение бих казал, че това е много ранно изпълнение. Няма вътрешна настройка у вокала, а там тя е нужна доста по принцип, щото вокалите са поне 50% от вниманието на слушателя, а в средностатистически смисъл даже 80-90% с 10-20% за останалите инструменти като фон. Но това е проблем на всички наши банди по принцип, а той се лекува само със: свирене заедно, до откат в тила. Няма време, ясно е. Нямаше да е излишно да споменеш с какво и как сте записвали, смесвали. Почти съм убеден, че през слушалки не сте минавали при смесването. Познах ли? Ако да, няма да е лошо поне да опитате за 10-тина минутки бърз сравнителен анализ. Обикновено помага. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Декември 3, 2009 Share Отговорено Декември 3, 2009 Дам доста се припокриват нещата, които споменахме, което би трябвало да ви улесни, защото нерядко се срещат противоречащи си мнения в подобни теми. Като стана дума за атаката на баса бих споменал, че такава липсва и в доста от останалите инструменти, трябва повечко да си поиграете с компресията. Също така, опитайте се да контролирате ниските среди, в момента е muddy в тази област. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ивелин Отговорено Декември 4, 2009 Share Отговорено Декември 4, 2009 И аз съм "за" за баса - малко е напред в ниските си честоти (не го чувам силно в средния регистър). "с" и "ш" във вокала не са чак болка за умиране, но ще е още по-добре с повече де-есер, но има друго което забелязах: на моменти в първия кУплет е леко висок - може да го полирате с ауто-тюн (и подобните). Като се заговори за хомогенност - има нещо вярно, но аз не мога да преценя какво е точно - някой от про-тата може да помогне сигурно. Може би ако се поиграе с двойката каса & бас (заедно), както и корекциите на някои от китарите на кУплета (или силата им - не мога да преценя) + компресия, ще стане доста по-яко. Аз лично не усещам това "калното" около 300-400 Хц (дали не е от баса и неговата "СИЛА"?) Парчето вече ми е в айпода. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Декември 4, 2009 Автор Share Отговорено Декември 4, 2009 Мерси за мненията. С някои зобележки съм съгласен - относно "грубото" звучене и липсата на хомогенност, други не са ми хрумвали. Вокалът наистина е леко висок в първия куплет - пропуснахме да го "ремонтираме" последния път. Ще чуя довечера отново микса и после ще видим какво още може да се направи. Записите са правени navilata.com с наличното оборудване + няколко допълнителни микрофона на групата, китарни и бас апаратура, инструменти и т.н. Смесването е правено на Pro Tools, нямам идея дали са ползвани и слушалки за мониторинг. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ивелин Отговорено Декември 4, 2009 Share Отговорено Декември 4, 2009 кУплет Мерси! Оправете вокала и баса и му правете клип на това парче, че е много яко! Мен поне адски ме кефи!!! този път, аз не съм на кръстопът Как така? Аз гледах видео с бандата, точно от кръстопът... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Декември 4, 2009 Share Отговорено Декември 4, 2009 Като се заговори за хомогенност - има нещо вярно, но аз не мога да преценя какво е точно Проблема е цялостен и решението му зависи от правилната употреба на еквалайзери, компресия и ривърб/дилей. В момента отделните инструменти не работят заедно и не са обединени в едно помещение. Една бърза консултация с The Art Of Mixing - A Visual Guide To Recording Engineering And Production би помогнала доста. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ивелин Отговорено Декември 4, 2009 Share Отговорено Декември 4, 2009 The Art Of Mixing - A Visual Guide To Recording Engineering And Production Точно за това щях да попитам - Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts