ciriljhonson Отговорено Ноември 19, 2009 Отговорено Ноември 19, 2009 ^^ само кажи къде и кога. Цитирай
Tozi Отговорено Ноември 19, 2009 Автор Отговорено Ноември 19, 2009 За обичайните заподозрени Tozi, след шибан тежък ден се натъквам на този джем и какво да кажа, денят пък макар и на края, придоби смисъл. Благодаря ти за тракчето, както и за възможността отново да поджемим на воля. Ей ме на и мен цък малко раздвоен м/у два инструмента за по-интересно. Щастлив съм, че някак съм успял внеса частичка щастие и радост в живота ви. Ей това трябва да е целта на музиката! А блуза ти разказва,разказва.... Цитирай
kiusha82 Отговорено Ноември 19, 2009 Отговорено Ноември 19, 2009 Еваларка бе пламене,пак си обадил тона. Тия секундички на края са яки. Всички са се справили доста добре. Само да се прибера в София и ще драсна и аз едно изпълнение. Успех!!! Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 19, 2009 Отговорено Ноември 19, 2009 Tozi blues jam (steel vs nylon) ... джеменето си е хубаво нещо и макар и да не съм с особени познания за блуса дръннах по един трак с две различни китарки и ... ги оставих и двата. Цитирай
Tozi Отговорено Ноември 19, 2009 Автор Отговорено Ноември 19, 2009 Tozi blues jam (steel vs nylon) ... джеменето си е хубаво нещо и макар и да не съм с особени познания за блуса дръннах по един трак с две различни китарки и ... ги оставих и двата. Защо не? Звучи интересно. Особено ми харесват моментите кадето едната китара отговаря на фразите на другата. Цитирай
DYLGIQ Отговорено Ноември 19, 2009 Отговорено Ноември 19, 2009 Я да се пробвам и аз на тоя бавния метъл. http://www.4shared.com/file/155540455/761f0af5/blz.html Много ниско това сол бре, трябваше да дропвам още седемструнката, сега ще трябва да си купувам осмак. Цитирай
Tozi Отговорено Ноември 19, 2009 Автор Отговорено Ноември 19, 2009 Я да се пробвам и аз на тоя бавния метъл. http://www.4shared.com/file/155540455/761f0af5/blz.html Много ниско това сол бре, трябваше да дропвам още седемструнката, сега ще трябва да си купувам осмак. Дълъг - бавния метал ти гила! Първа струна да не ти е 7? Цитирай
Бицев Отговорено Ноември 20, 2009 Отговорено Ноември 20, 2009 Друго ми дойде на акъла: изсвирих 2 хоруса, а останалото го оставям да го довършват колегите. Могат да се включат още двама, че и трима, ако не се разхвърлят много и да се получи почти като истински джем. Точно! Отдавна се канех да предложа нещо като правило / правила за този раздел, по-специално: (а) Да се правят по-дълги плейбеци (или да се лууп-ват) и (б) Участниците да не се отплесват да свирят по 15 хоруса без пауза, а - или да се ограничат до 1-2 хоруса, или да се включват 'рехаво', пропускайки по някой друг такт или по повече, и (в) Всеки следващ да не почва от чистия плейбек, а да се добавя към вече участвалите преди него. При което има избор да си направи свой хорус (или два), или да запълва/отсвирва между 'рехавото ' свирене на друг, или (ако смее) да свири успоредно с някой (но не непременно успоредно гласоводене а каквато полифония и полиритмия му дойде на ума) Това повече ще прилича на истински джем и според мен ще е и по-полезно и по-приятно за всички. Край на -а Всички включчвания досега са супер! Блус, какво да си говорим?! П.с. В единственото ми, засега, включване - във Флойд-ския джем - имаше нещо като гореописаното натрупване и се получи нелошо - освен моите партии Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Ноември 20, 2009 Отговорено Ноември 20, 2009 ^^Бицев, не си офф-топик, страхотно предложение! И аз съм свалила трака. Веднъж празен, веднъж - с китарите на автора... И сега "бройкам" други участия, щото 4:30 мин. ми идват в повече за пеене (а и думи трябва да измислям, излезли из покъртената душа на социално маргинализирания негър )... Но мога тия дни да направя един "квадрат" и да наметкам рехав бекграунд на места. Поздравления за всички участници! Ивелинеее, що се бъзикаш така? Цитирай
fLiSk Отговорено Ноември 20, 2009 Отговорено Ноември 20, 2009 Леле в тоя раздел какво става... А на мен тъкмо ми донесоха техниката и лампите на крайното стъпало свършихааааа. И сега чак другата седмица накрая, след евентуален биас ще се намеся Цитирай
Tozi Отговорено Ноември 20, 2009 Автор Отговорено Ноември 20, 2009 Леле в тоя раздел какво става... А на мен тъкмо ми донесоха техниката и лампите на крайното стъпало свършихааааа. И сега чак другата седмица накрая, след евентуален биас ще се намеся Аз записвам без усилвател. Китарка - кабел - копютър. Цитирай
fLiSk Отговорено Ноември 20, 2009 Отговорено Ноември 20, 2009 То че става, става. Ама хич не ме радва пласмасата в звука Пък в крайна сметка свиря за удоволствие, не съм про, така че кефа ми е по-важен Цитирай
Tozi Отговорено Ноември 20, 2009 Автор Отговорено Ноември 20, 2009 То че става, става. Ама хич не ме радва пласмасата в звука Пък в крайна сметка свиря за удоволствие, не съм про, така че кефа ми е по-важен !!!!!! Най-важен!!!!!!! Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Ноември 20, 2009 Отговорено Ноември 20, 2009 Възползвах се от идеята на yotzzo и Бицев... и от съвета на Tozi - да "ПОВТОРЯ ПОВТОРНО ПОВТАРЯЕМОТО ПОВТОРЕНИЕ..." Дотолква ми стигна "русата мисъл". А които знаят колко е 2 и 2, са поканени... на лафче. 1-2-3-4 Blues Цитирай
Recommended Posts