Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
  BlueZone написа:
Преди известно количество години ми беше много криво, че не ми се удава блуса много. През цялото време се чудех какво, мамка му, ми липсва. И в един момент просто го усетих. Не ми е ясно как стана, но разбрах как се свири блус:

Взимаш която и да е китара, настройваш я по някакъв познат начин и започваш да се държиш с нея като с капризна любовница - докосвай я нежно, гъделичкай я, шепни и, ощипи я, ползвай играчки (ботълнек например), целуни я, викни и, скарай се с нея и после я обичай пак...

Никой не може да те научи как да обичаш една капризна жена - можеш да се научиш единствено сам, и то само тогава, когато си я усетил наистина...

Блуса е нещо, което трябва да се изживее, а не да се смята.

Едно от най-добрите описания на блус :) Само не я бий, че после може за нищо да не става :D

• Отговори 66
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Абе не искам да навлизам в офтопик, но Малмкълм Йънг и Ангъс Йънг не са най - типичните блусари...

Просто AC/DC са прекалено хард, за да са истински чист блус (въпреки, че те май мислят обратното). Но си личи, че той е основата на музиката им. Peace!

Редактирано от Vasil Pavlov
Отговорено

^Винаги са твърдяли че свирят рок, никога не са се смятали за чисти блусари, само изтъкват, че са повлияни от него.

---

Много полезни клипчета. :)

Отговорено

Не знам дали е съвсем по темата, но мисля че от чичко Гари има какво да се научи откъм тоноизвличане. За изпълнението просто нямам думи:

• 4 weeks later...
Отговорено

Сещам се за една сентенция дето много подхожда по въпроса:

Пианото е музикален исктрумент-китарата цял оркестър....

Отговорено

Тук, 17 броя основни Blues Licks, които биха поставили една чудесна основа,

при бъдещите блусари пък защо не и рокаджии, но не забравяйте, че трябва и сърце не само ръце.

Отговорено

бавен вариант на парчето

разполагам с ноти и таблатури на 2-3 различни варианта на песента в изпъление на томи еманюел, както и с ноти и таблатури на оригинала на артър смит

не видях някъде да са със защитени авторски права(нотите, разбира се :) ), така че ако някой има желание - мога да ги постна

т.е. така като се замисля - не мога :D не знам къде да ги кача, трябва да ми дадете мейл да изпращам :thumbup:

бтв мислих, че няма някой, който да не го е чувал, ама явно... :lol:

поздрави

\/

Отговорено
  checho написа:

бавен вариант на парчето

разполагам с ноти и таблатури на 2-3 различни варианта на песента в изпъление на томи еманюел, както и с ноти и таблатури на оригинала на артър смит

не видях някъде да са със защитени авторски права(нотите, разбира се :greenangel: ), така че ако някой има желание - мога да ги постна

т.е. така като се замисля - не мога :D не знам къде да ги кача, трябва да ми дадете мейл да изпращам :yahoo:

бтв мислих, че няма някой, който да не го е чувал, ама явно... :)

поздрави

\/

ДАВАЙ ДАВАЙ ДАВАЙ......

Отговорено

аз казвам "давайте мейл", ти ми казваш "давай, давай, давай"...

няма значение

http://p2pbg.com/index.php?page=torrents

торентът все още е на първа страница, втори или трети в списъка, казва се guitar boogie rar

трябва да спомена, че съм гледал съдържанието на файловете за по една секунда, така че ако искате - погледнете първо варианта на ултрамега, щом той казва, че му звучи достоверен

\/