SomeoneElse Отговорено Ноември 10, 2009 Share Отговорено Ноември 10, 2009 Не точно в една равнина, защото ако тремолото е по-високо или по-ниско от равнината на тялото, ножовете няма да са в една равнина, а в успоредна равнина с тялото. Проста стереометрия - само уточнявам Това, разбира се, няма никакво значение относно перпендикулярността на ножовете спрямо stud-четата, така че не е важно. Има значение за разстоянието на струните до прагчетата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
euphoriaburn Отговорено Ноември 10, 2009 Share Отговорено Ноември 10, 2009 Лелейй ще разсипеш китарата докато се научиш да я сетъпваш Няма страшно. значи от свободна до пето, шесто прагче бръзденето идва от от нисък НЪТ. дори и да нямаш бръздене сваляй нъта докато не усетиш че бръзди (бръжди се тая) при малко по силна атака. в средата до 12-13то прагче идва от прав гриф, това означава че трябва да изкривиш тръс рода. (нивото трябва да е някъде около -0.3 до 1мм) зависи колко екшън ти трябва и каква ти е атаката) Останалото нагоре е от Бридж. Флойд-а (тремоло) със или без флоат трябва да е успоредно на тялото ти до последният милиметър, така се разпределя напрежението равномерно и шанса да се разтройва се намаля до номиналните стойности. След всичкото това нещо, правиш интонация на китарата за съответният строй и си готов. Има информация във форума и за интониране колкото искаш. Optional. Според зависи в какъв строй ще свириш, дебелината на струните ти трябва да покрива напрежение около 80Н. Така ще се избебне момента с ахармонията при ниските строеве. Като Си примерно. За целта ти трябва стринг калколатор. Успех и пиши ако има нещо неясно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MrDeath Отговорено Ноември 10, 2009 Share Отговорено Ноември 10, 2009 Айде на бас, че няма да я разсипе. Що всеки си мисли, че от 2 врътвания на шиша китарата става за буклука, освен това и недобре настроен флойд може да държи перфектно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Ноември 10, 2009 Share Отговорено Ноември 10, 2009 Човека се шегуваше... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
euphoriaburn Отговорено Ноември 10, 2009 Share Отговорено Ноември 10, 2009 С този тънък гриф трябва да се презастраховаш, няколко пъти. Поне с такова впечатление съм останал за ИБанец, че правят тънки грифове. А и не ми се струва че той е наясно със всички особености и опасности, та дай да си върти на воля. А каква ти е файдата да настройваш бридж като флойда ти е хлопнал нагоре. Може да се държи добре, но това е индивудуално аз говоря мащабно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MrDeath Отговорено Ноември 10, 2009 Share Отговорено Ноември 10, 2009 EAmechaniX, явно не е. euphoriaburn, ако знаеш колко по-тънки от този има... Все са оффтопици тва, няма файда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
euphoriaburn Отговорено Ноември 10, 2009 Share Отговорено Ноември 10, 2009 сигурно ще ми заговориш за Ибанец С серия Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MrDeath Отговорено Ноември 10, 2009 Share Отговорено Ноември 10, 2009 Не. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jorko123 Отговорено Ноември 10, 2009 Автор Share Отговорено Ноември 10, 2009 Благодаря на всички за съветите, но мисля да си я заведа на майстор - най правилно ми се струва Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
euphoriaburn Отговорено Ноември 11, 2009 Share Отговорено Ноември 11, 2009 И след като ти оправи китарата, го накарай да ти обясни как да си я настройваш. Тъй като утре може да ти се наложи и строй да сменяш и на ново трябва да я водиш на майстор. Пък и тя системно трябва да си се оправя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tozi Отговорено Ноември 13, 2009 Share Отговорено Ноември 13, 2009 Здрасти. А не си ли се замислял че може да има вероятност (понеже свириш със сравнително тънки струни), да натискаш с дясната ръка малко по силно от колкото е необходимо?Ако едвам докосваш струните с дясната и лявата ръка,пак ли така браждят? Може проблема да не е в китарата или поне не само в китарата. Пробвай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Ноември 13, 2009 Share Отговорено Ноември 13, 2009 2/64" над 12 праг за "лоу-екшън" (това е "абсолютния минимум") 3/64" е "нормален екшън" 4/64" е "твърд екшън" Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Ноември 13, 2009 Share Отговорено Ноември 13, 2009 (Редактирано) ^ Това в мм какво ще рече? Аз не знам къв е тоя зор да смъквате струните,за "бендване" само пречи,ако китарата ви е твърда ниските струни я правят по-мека,да,но и една идея отпускане на тръсрода има същия ефект...Ма тука става сложно,щото грифа требе да е като конец прав и тръсрода не се бара Редактирано Ноември 13, 2009 от Hillbilly Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 13, 2009 Share Отговорено Ноември 13, 2009 (Редактирано) Имай предвид, че за много нисък екшън е необходимо грифа да няма никакви проблеми(усуквания), както и самите прагчета да са идеално подравнени. Също е необходима честа поддръжка, за да може прагчетата винаги да са изравнени, понеже рядко на всяко прагче се свири еднакво много и се получават по-ниски и по-високи прагчета от самото свирене. ПС: всъщност, кое е правилно усуквания или осуквания? Редактирано Ноември 13, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Ноември 14, 2009 Share Отговорено Ноември 14, 2009 ПС: всъщност, кое е правилно усуквания или осуквания? усуквания Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts