дедо Отговорено Май 21, 2011 Отговорено Май 21, 2011 Бендинга е най-вече въпрос на усет.Аз бендвам с всички пръсти дори понякога и с палеца.Заглушавам с дясната ръка и не го смятам за неправилно.За да не закачаш горната струна трябва да я подпираш с възглавничката на бендващият пръст. Цитирай
MemoDan Отговорено Май 21, 2011 Отговорено Май 21, 2011 (Редактирано) Малко материал за упражнение по темата от Guitar Techniques may 2011 ЦЪК Теглете на воля! ПС: извинявам се за лошото качество на снимките Редактирано Май 21, 2011 от MemoDan Цитирай
interman Отговорено Май 22, 2011 Отговорено Май 22, 2011 и аз имах същия проблем първата година, според мен е от липса на сила и гъвкавост на пръстите на лявата ръка. Сега като се загледах, видях че автоматично заглушавам горните струни с дясната, най-вече от там идва. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 25, 2011 Отговорено Май 25, 2011 Яко заглушаване с всички налични леви и десни пръсти! За заякване на пръстите можеш да правиш едно елементарно, но доста ефикасно упражнение - бенд цял тон от 8-ми фрет на 2 струна (D->E) и после изсвирваш (пак тон Е) на 1-ва струна 5 фрет. Също и за полутон само че една струна надолу (на 3-та и 2-ра). С различна скорост. Хем ще си сравняваш височината на бенда, хем ще ти заякват пръстите. Тренирай само това по няколко минути преди/след свирене. 1 Цитирай
Johnny Boy Отговорено Май 27, 2011 Отговорено Май 27, 2011 Искаш да кажеш от G->A и после пак А?! Цитирай
Recommended Posts