Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Преди време имах подобна дилема. Избрах S. Това, което ме накара да си купя S-a беше грифа, досега не ми е лепвал гриф така. Изключително тънък, което за мен е много добре, защото не създава напрежение на палеца, достатъчно широк, за да разгърнеш потенциала си :godbless:, недостатък донякъде е дължината на тона, незнам при твойта как е, но при мен (S5470) тоновете на 1-ва струна над 12та позиция са малко по-къси, от колкото ми се иска. RG-то е малко по-профилирано и в мойте очи ръбато сравнено с S.

• Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Благодаря на всички за мненията :godbless:

Метълхамър

Май нещо не те разбрах :)

@RacerX

За мое учудване, всъщност състейна е много приличен, е не като на Гибсън, но на първа, над 12 е 4-5 сек, а това , според мен хич не е зле за такова тънко грифче и флойд

Редактирано от kolio_k
Отговорено

Ех, дай боже всекиму такива дилеми! :cheers2:

Така, на снимка, S-ката изглежда определено по-добрата оферта, но така или иначе Кольо ще избере тази, която на него му харесва повече като звук, и съм напълно сигурен, че ще направи единствения верен избор :)

Отговорено

Червената е досущ като на Алекс Сколник от славните му години в Тестамент. А мой познат имаше същото РГ, само че различен цвят и след като го разглоби се оказа че тялото е от някаква компресирана многопластова дървесина ( по-известна като плайууд някъде). Това не пречи да звучи добре, но кой може да знае...

Отговорено (Редактирано)

Когато гледах модела на китарата ( той е написан само от вътрешната страна на джоба за грифа ) се видя, че е направена от много светло и що годе меко дърво, предполагам , че е топола. Другата би следвало да е от махагон. Иначе китарата има забележителен състейн ( а е с флойдроуз ) и доста дебел тон, който не съм срещал при по нови РГта ( не че много съм свирил с такива де)

П.П. Между другото, решението вече беше взето, но не от мен :cheers2: , докато се чудих коя повече ми допада, дойде нежната ми половинка и заяви че червената е много по добра, защото имала невероятен цвят и обяви, че си имам много китари вече и тази била нейна ( а тя е завършила академията в Пловдив с тамбура на времето и понасвирва доста на китара), така че чуденето завърши.

Редактирано от kolio_k
Отговорено (Редактирано)

Мерси за поста друже :)

Двете звучат много различно РГто е дебело, а Ската е по прозрачна като звук и не толкова плътна, без да разбирам много от тези китари, мисля, че РГто е по добро за тежка музика ( още повече че грифа му според мен може да износи по дебели струни ), а Ската е супер за шред ( при нея, струни по дебели от 10 ми изглеждат много опасни, грифът е невероятно тънък), ако мога така да се изразя :)

Редактирано от kolio_k
Отговорено

Хахахахаха :)

Колко лесно се прави избор! Идва принцесата и отсича!

Честито Кольо! Правилният избор е според мен.

ПП: Аз наскоро си взех ампче Orange.И моята принцеса е във възторг :)

Като портокалче било, и стои страхотно в хола! :)

Отговорено
... решението вече беше взето, .... дойде нежната ми половинка и заяви че червената ... била нейна ...

Това би трябвало да означава, че за теб остава другата!

Отговорено

Хахаха, позната история. Имам тука една бая шитава китара, дето мойта не ми дава да я разкарам, защото била зелена и най-много я кефела от всичките (а тя на практика си е най-гадната от тях)!

Отговорено

@Док

Да, за мен остава другата за сега, ще ми трябва доста време да оценя дали тя от своя страна ще остане към постоянните в колекцията, по нова година чакам една супер поръчкова машина и тогава ще видим кой-кого, но така или иначе планувам да си я пооставя за доста време да поспортувам.

Иначе виждам, че колегите ме разбират :) , много ми хареса това с портокалчето :) , трябва и аз го пробвам