Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
...В тази област са изключително важни знанията и ако срещу скромната сума която струва Самплитюд имам възможност да комуникирам със професионалисти и да получавам ценна информация си заслужава от където и да го погледна.

:P

Много добро разсъждение, IMHO!

Отговорено

Във връзка с едно по-горно изказване относно VST-тата в Секвоя - последната "достъпна" версия от Водните беше и си остана Sequoia 7.22, а там определено VSTi-тата имаха проблем. Но не всички - ЕZdrummer & BFD си вървят без проблеми. А за девятката - май любимия ми аудио редактор/мултитрак/мастер е станал още по-добър. На официалния форум има някои забележки, относно стабилността в отделни случаи, но да не забравяме, че това е първото сериозно обновяване на аудио енджина от десетина години насам. Чакам с нетърпение да може да се пробва, а после, с цената на огромни лишения за семейния бюджет - и да се закупи. Тая програма си струва всяка стотинка...

Отговорено

Май няма да има скоро демо версия на 9-ката. Sascha потвърди преди малко, че част от екипа тъкмо се е върнала от отпуска, а и той самият не бил готов с демо версии на плъгините.

• 4 months later...
Отговорено

MAGIX AG пуснаха като отделен VST пакет част от плъгините в Самплитюд 9 Про (и съответно Секвоя 9).

Т.е. тези ефекти вече могат да се използват и в други хостове.

Това включва am-suite-a, VariVerb reverb-a, Vintage Effects suite-a.

Демо на ефектите може да се свали от:

http://www.samplitude.de/eng/seq/demo.html

Отговорено (Редактирано)

Това е супер, ама който ще ги ползва, ще се зариби, и ще си търси самплитуда, или секвоята.

Това са уникални програми -от доста години ги ползвам, и до такава степен съм свикнал, че просто нямам нужда от нищо друго - всякакви уейвсове разните му дсп-ита...

А кога ще има пълна демо версия? :greenball:

Редактирано от VSTi
Отговорено

Ам то на Семплитюд само ноиз ридъкшъна ме кефеше.

Има ли го като отделен VST плъгин и ако да - здраво ли папа процесор при ползване в реално време?

Отговорено

Не. Няма го. Има само динамичните процесори и модулационни ефекти.

Не знам иначе за нойз ридъкшъна. Не използвам, честно казано :)

Отговорено
Ам то на Семплитюд само ноиз ридъкшъна ме кефеше.

Има ли го като отделен VST плъгин и ако да - здраво ли папа процесор при ползване в реално време?

Ам то май не си разцъкал нищо от програмата...

относно процесора- работи си перфектно даже и на пентиум двойка...

Логиката на програмата е доста по-различна и работата в реално време наистина е в реално,и не зависи толкова от процесора...

А и аз не смятам , че само ноиз ридъкшъна става...:).

Отговорено (Редактирано)

Само да не правим спор, че преди време тръгна голям един такъв, като във всички теми в които става въпрос за мерене на един софт и друг хехехе :)

Всеки да си използва кой каквото иска ;)

пп. Иначе за като между фенове на Sampliquoia фамилията -> Samp rulz big time, Object editing още повече. Абе ти си знаеш за к'во става въпрос, така че..... точка ;)

Редактирано от synchu
  • 2 weeks later...
Отговорено

Някой може ли да ми каже как най лесно мога да работя със секвоя 9.Става дума от А и Б?

Отговорено

Прочети менюъла.

На инсталационното ДВД има и tutorial videos (учебни видео уроци).

Използвай форумът - www.samplitude.com - Forum линка в дясната част на екрана.

Ако имаш конкретни въпроси - мога да се опитам да ти помогна, доколкото мога. Но така е доста трудно, защото има доста А и Б-та :)

Плюс това използвам малкото братче - Самплитюд. Разликите в процеса наработа не са толкова съществени, с изключение на 4 поинт едитинга и още някои (съществени най-вече в едитинг часта) екстри, които липсват в Самплитюд.

Отговорено

Хм...ако мога така лекочко да запитам: от къде се снабдихте с 9-ката колеги?

Доколкото знам тази версия не се поддава на try-before-buy "обработка"....

Дайте едно ПМ...извинете за оффтопика.

• 1 month later...
Отговорено (Редактирано)

Приятели,

От доста време бачкам със Самплитуд и поне по настройките си мислех, че не може да има изненада. Но изведниж...се появиха 2 леки грижи с програмката:

1. Мацнах го на един лаптоп и: при ползване на VST инструменти (midi трак), неясно защо чувам и звука от микрофона. Когато е аудио трак и свиря с китарата го няма този проблем. Мютнал съм микрофона при playback както си трябва уж, пък нещо не е наред. Line-in няма изобщона компа. Не че голяма грижа проблема, но е лаптоп и микрофончето е много близко до клавиатурата и често неволно го "смущавам".

2. Пак същата програма, но на десктопа от вчера престана пък да се чува...усилен компа на max навсякъде от където може, а звук няма...по-точно има, но толкова слаб, че сякаш е някакво ехо. Преинсталирах ASIO-то, драйверите на AC97 вградената карта и няма и няма.

Интересното е, че ако подкарам stand-alone версията на някой синтезатор например, пак през АСИО-то, си е ОК и се чува екстра. Освен това ако на Самплитюда му избера другия драйвер (различен от АСИО), този на картата, пак си е ОК.

И недоумявам вече къде е грижата. А до преди време си бачкаше безгрижно. Проблемът сякаш дойде след като инсталирах Audio-To-USB джаджата JamLab на М-аудио. Те имаше някакво ASIO JamLab, побачках малко с него и после го разкарах този драйвър. А входящ сигнал има - и от МИДИ клавирката и от аудио входа, мърдат се индикаторите.

Ето ви загадка :recourse: Ха помогнете по гореизложената проблемация.

Благодаря.

Редактирано от alexthegreat