Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Колеги дайте сетове за Pa600 или кажете как да конвертираме от па800  че там има  много поне  но не  свирват на па600????Ужас откачам

• Отговори 830
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Абе колега Асане,аз знам как става с флопито.Аз искам да свържа лап топа с синтезатора ,чрез миди-usb връзка и да прехвърлям сетове директно от от компютъра без да качвам на дискети и после да слагам във флопито.Сещаш ли се?

Отговорено

Здравейте искам да се похваля нещо.При па 800 имаме 64 узер друм кита или  8 страници х 8 друм дк.Интересно  при мене са двоино 128 или 16 страници по 8 друма :hooray:

Поздрави!

eGdsaTh5MTI=_o_chaabi-rai-korg-pa800.jpg

Отговорено

Прав си, няма я опцията. За някои това може да е проблем, но примерно за мен не е. Няма нищо сложно да си запиша каквото ми трябва на лаптопа и след това да го заредя в клавира. 

Хубавото при Ра900 е, че директно идва със 192 МВ RAM, което в повечето случаи е достатъчно, докато Ра800 пристига със стандарните 64 МВ и ако искаш повече, ще трябва да си доплатиш. Каза, че твоят е дошъл със 128 МВ, но от снимките които беше качвал се вижда едно надписче "Elite", което обяснява защо в твоя случай някои неща са в повече от нормалните Ра800.

Би ли споделил твоя на каква цена си го купил?

Отговорено

Значи доста голяма разлика се получава. Стандартният Ра800 (без HD, плеър и доп. RAM) е 3800 лева в БГ.

Помня че когато излезе модела (през 2006 или 2007 година беше) един колега си го купи за 5500 лв. Но за толкова време политиката на Корг се промени и явно осъзнаха, че ако намалят цената ще постигнат бум в продажбите. 

Ето го и днешния резултат - Ра3Х за 6200-6600 лв. и Ра900 за 3600 лв., а дори тук в Турция го взех за 3300 лв (наскоро научих че от години наред Корг държат най-евтина цена в Турция, но това е нормално, защото пазарът тук е повече от огромен и е въпрос на дистрибуторска договорка).

Отговорено

Здравейте всички.Имам приятел  които  предлага чисто нови па 3 х за 4 600 лв.Колкото до  политиката на корг ми се струва още са далече от истината тези хора.Искат много пари и работят на едро.Като музикант и като човек работил цял живот със клавири съветвам всички мераклии да притежават клавир корг да помислят добре колко пари дават и за какво.Не виждам какво може да струва 6000-6500 лв в па 3 х и не само тои.Всичките  са доста солени и човек може да се изръси много пари за един килограм пвц.Не е само клавира приятели ,професионалистите със повече ангажименти могат да инвестират във клавир от по-елитен клас.Друго което трябва да се има  в предвид е това,че винаги ще има по нов модел ,няма как па з х да е последния аранжор от корг.Ако сте обърнали внимание само за по-малко от година корг пуснаха на пазара па 600,па 600 кт,па 300,па 900 и може да съм изпуснал някои щото и аз им изгубих дирята.Корг трябва да обърнат внимание и на издържливостта на детайлите на клавирите понеже моето наблюдение върху па 50,па 800 и особено микрокорг които съм имал и познавам добре от вън и отвътре,въобще не е помислено за това колко ше е здрав даден елемент(примерно клавишите на микрокорга или бутоните за стиловите вариации и всички останали от па аранжорите)Ако се ползва за професионално свирене па 800,бутончетата не успяват да изкарат дори месец.Не е ли срамота това?То не са само парите,парите щте ги дам ама аз не съм за един ден човек.Клавира всеки знае  ,че е за натискане то е за  чукане то самия процес на свирене е един вид тропане само  че по ноти.Като технология корг са  номер  едно но трябва да погледнат и обърнат внимание на  простите неща като издържливостта на техните продукти.Един па 3 х за 6 500 лв а бутанчетата ще му опадат за  месец особено бутони като фил 1,вариация 1 които се използват повече и не само те а и питч бендерите .Ако не бях се занимавал със клавири и друга техника цял живот щях да съм посещавал разни сервизи и пишман майстори след месец от покупката на клавира си.А всичко знаете е пари и ужас в България.Отиваш за копченце  после оставаш без клавир.Мога да помогна на инженерите на  корг да направят съвършения аранжор и не само на корг може и на друга марка  ако ми подарят един брои от него.Аз не съм като техните професори ,аз съм един обикновен музикант но знам какво ще грабне един професионалист клавирист.Такова е моето мнение за клавиатурите но нека да поканим и  други  хора да изразят мнение.

Сърдечни поздрави!

1303989624_korg-microkorg.jpg

• 4 weeks later...
Отговорено

Едно питане за Корг ПА2 Х

Колеги как да "изчистя" корга от същесвуващи сетове и да заредя  "на чисто" ?

Предполагам че ме разбрахте!

Благодаря предварително!

Яким

Плевен

• 2 weeks later...