Ивелин Публикувано Октомври 7, 2009 Публикувано Октомври 7, 2009 Направих бавен вариант на това парче за джем, иначе не от "невьзможните". Темата/акордите: ...и още цели 4 пьти! Giant Steps Цитирай
indy Отговорено Октомври 7, 2009 Отговорено Октомври 7, 2009 Eто един мой вариант на рехармонизация с малко фленджър: GS Цитирай
yotzzo Отговорено Октомври 7, 2009 Отговорено Октомври 7, 2009 ^ Eeе, най-после се обади! Ама що толкова кратко? Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 7, 2009 Отговорено Октомври 7, 2009 Инди, много добре си изсвирил темата хармонизирана, аз я свиря по почти същия начин. Ето един стар мой вариант, колкото да участвам в темата giant steps Ще гледам да врътна и някой върху бавния вариант, филът е съвсем различен. Браво на автора на джема за идеята и трака Цитирай
zanev 70 Отговорено Октомври 9, 2009 Отговорено Октомври 9, 2009 ... Ех Кольо ... за сетен път се убеждавам че джаза трябва да се свири от такива , на които им е работа и да се слуша от такива , на които им е под кожата ..... ти си от първите :godbless: ... а аз се пробвам да съм от вторите ... е къде успешно , къде не .... ама карай ..... айде жив и здрав ..... а , и да поздравиш майка си и баща си .. все пак те едни от основните са виновници първо да те има , пък и да си такъв какъвто си и да ни радваш .... Цеко Цитирай
tocata Отговорено Октомври 9, 2009 Отговорено Октомври 9, 2009 Коко,размаза братле.... Все така да ни радва таланта ти... БРАВО Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 9, 2009 Отговорено Октомври 9, 2009 Благодаря ви много, приятели . Цитирай
CyberGene Отговорено Октомври 9, 2009 Отговорено Октомври 9, 2009 Зарекъл съм се никога в тоя живот да не опитвам да джемя върху Coltrane Changes... Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 9, 2009 Отговорено Октомври 9, 2009 А, защо, то свиренето на такива парчета си спада към графа - Спорт за един мирен свят. Подобни теми не са особено музикални според мен, просто един вид джазов етюд Цитирай
Tozi Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 А, защо, то свиренето на такива парчета си спада към графа - Спорт за един мирен свят. Подобни теми не са особено музикални според мен, просто един вид джазов етюд Кольо, позволи ми да не се съглася с теб по повод музикалноста на Giant Steps и музиката на Джон Колтреин. Както и да е, ето една моя версия на този популярен джазов етюд Гигантски Стъпки изсвирени лайф и облагородени с българския фолклорен размер 7/8 (още познат като ръченица). Последното парче от плей-листата: Giant Steps Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 (Редактирано) О, за музиката на Колтрейн въобще и не съм си и помислял подобни неща, точно обратното. Колкото до Giant Steps, както и при всяка друга музика, май всичко си зависи от интерпретацията, аз май доста съм го по пресвирил това парче и никога не мога да изкарам нещо смислено върху него, та затова и ми въздейства като етюд. Което разбира се въобще не значи, че някой друг не може да прави качествена музика отгоре му Иначе , позволи ми да ти поднеса искрените поздравления за свиренето , което чух във спейса ти. Супер класа , сега осъзнах, че си ми във френд листа, радвам се че има свирачи на такова ниво във форума, за някои хора ( за мен със сигурност) ще е много интересно да слушат твои неща в авторска музика и по джемовете. Редактирано Ноември 15, 2009 от kolio_k Цитирай
Бицев Отговорено Ноември 16, 2009 Отговорено Ноември 16, 2009 Айдеее - още един! (сериозен свирач) @Tozi : шапки долу! Пускай неща в 'Авторска' и 'Джем' разделите, имаш публика в очакване - Цитирай
Tozi Отговорено Ноември 16, 2009 Отговорено Ноември 16, 2009 Благодаря за позитивните коментари. Направих една версия за форума ползвайки дадения плейбек. Ндявам се да ви хареса. Giant Steps "балада" Цитирай
yotzzo Отговорено Ноември 16, 2009 Отговорено Ноември 16, 2009 ^ Супер! И записа е слушаем, за разлика от майспейса, където трябва да се напъвам за да чуя разкошното свирене. Цитирай
Бицев Отговорено Ноември 16, 2009 Отговорено Ноември 16, 2009 ^^ Сега остава да се намери (направи) плейбек в 7/8 А иначе тази версия си е много точна! Цитирай
Recommended Posts