AXE Публикувано Септември 27, 2009 Публикувано Септември 27, 2009 (Редактирано) Здрасти, пичове! Имам китара LTD FX 260 и искам да й сменя фабричните тунери ESP с някакви по-яки (Grover примерно). Понеже обаче ще си ги поръчвам от нета, ме притеснява дали са стандарт. Т.е. дали новите ще влязат точно в старите дупки на главата и дали ще им съвпаднат местата за болтчетата!? Писах на ESP, ама не ме отразиха. Затова ще съм благодарен ако някой има опит и сподели. Тези тунери ги слагат на всички модели LTD под 400. Редактирано Септември 27, 2009 от AXE Цитирай
inqubus Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 Може да пробваш Grover, FX-401 е с такива, предполагам биха паснали на твоята... Цитирай
AXE Отговорено Септември 28, 2009 Автор Отговорено Септември 28, 2009 Нищо не пречи да ги разпробиват специално за тунерите, които ще слагат на дадената китара. А не искам да си играя на майстор, затова искам да съм сигурен. Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 28, 2009 Отговорено Септември 28, 2009 Поръчай си Sperzel . Те нямат болчета, а само им се прави една дупчица под самия ключ за щифт, който служи да не може целия ключ да се върти при напън. А дупчиците от старите ключове, ако не се (закрият) може да запълниш с филър за дърво в съответния цвят. Цитирай
shtur4o Отговорено Септември 28, 2009 Отговорено Септември 28, 2009 Оффф...и аз преди време гледах за същите неща. Не мога да разбера тези от Гроувър, Шалер и т.н. защо нямат за всеки модел пълна схема с размери???? Разбирам те Ахе..., но не си казал точно на Грувър ли си се спрял и заключващи ли ще са или не? Аз имам на моята китара незаключващи Гроувър Ротоматик.Нещо такова: http://www.thomann.de/gr/grover_m102g_rotomatic.htm Мога да ти сваля размерите ако искаш. Не е много, но от сърце. ПП: Как се постваше снимка тук...да излиза като снимка, а не като линк? Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 28, 2009 Отговорено Септември 28, 2009 Gotoh oval knob tuners Grover Rotomatics Shaller locking Shaller M 6 mini guitar tuners Имам и още ако ти трябва някой конкретен модел пиши, ще проверя Цитирай
AXE Отговорено Септември 28, 2009 Автор Отговорено Септември 28, 2009 (Редактирано) Eeee, Кольо, мерси! Изби рибата просто Ще измеря моите и почвам да търся. А ти ако ги имаш тия схеми на куп, може да ги качиш някъде в един архив, за да не те занаваме аз и други хора shtur4o, мерси, но както виждаш няма нужда Денчо, както казах, изобщо не искам да пипам нещо по самата китара. Само развинтвам гайката и болтчето, сменям и завинтвам новите. Поне така си го представям P.S. Ето как изглеждат на ESP тунерите: Редактирано Септември 28, 2009 от AXE Цитирай
DILETANT Отговорено Септември 28, 2009 Отговорено Септември 28, 2009 Тия ESP тунери ми изглеждат доста читави, защо искаш да ги сменяш? Разстройват ли? Цитирай
AXE Отговорено Септември 28, 2009 Автор Отговорено Септември 28, 2009 Мисля че не разстройват, ама им е груба стъпката. Иначе не са за изхвърляне. Цитирай
swe Отговорено Септември 28, 2009 Отговорено Септември 28, 2009 Мисля, че тези също не са лоши http://www.stewmac.com/shop/Tuners/Guitar,...ictures#details Цитирай
AXE Отговорено Септември 28, 2009 Автор Отговорено Септември 28, 2009 Определено. А сайта ми стана любим - схемите на тунерите са от там и ги пращат до България за 9Е Цитирай
swe Отговорено Септември 29, 2009 Отговорено Септември 29, 2009 Да аз вече си поръчах и ги чакам Цитирай
Recommended Posts