Malcolm_Young Публикувано Септември 15, 2009 Публикувано Септември 15, 2009 Здравейте,драги съфорумници! Имам една идея,която с ваша помощ се надявам да стане реалност Имам китара Squier Strat Affinity.Вчера я разглобих и с изненада открих,че има възможност за 2 хъмбъкъра (бридж и нек) и един единичен по средата.Надявам се да изглежда така: Ако мога да Ви помоля за малко помощ,препоръки,а защо не и предложения Например да ми предложите хъмбъкър за метъл.Чудя се дали ще звучи като китара произведена с хъмбъкъри? Благодаря предварително за помощта Ви!
Yves Отговорено Септември 15, 2009 Отговорено Септември 15, 2009 Няма причина да не звучи като произведена с хъмбъкъри...в смисъл в самата конструкция на китарата едва ли е заложен типа електроника Аз адаптери няма да ти препоръчвам, защото нямам голям опит, но можеш да разгледаш сайта на Seymour Duncan примерно, там има доста обяснения включително и възможни комбинации и артисти, които ги използват.
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 15, 2009 Отговорено Септември 15, 2009 (Редактирано) За толкова евтина китара, едва ли има смисъл да ползваш толкова скъпи адаптери като SD, Dimarzio и т.н. Преди време в РФ имаше едни адаптери Guitar Tech JHS(не Wilkinson) за 30 лв. Ако намериш, слагай. Wilkinson са 2-3 пъти по-скъпи, не знам дали си струват. Пробвал съм 3 модела, от които не съм бил адски впечатлен, но в общи линии и те стават, ако ти се киха повече. Иначе Капъша продава адаптери Boston, също не много скъпи. Широка гама, само че трябва да ги поръчаш и да ги чакаш. Можеш да разгледаш на musicjam.hit.bg Разгледай в нета и за GFS Pickups. Те са нескъпи, които обаче са сравнително добри. Друг вариант са обявите "втора ръка" из форума. Редактирано Септември 15, 2009 от Evtim Djerekarov
metalhammer Отговорено Септември 15, 2009 Отговорено Септември 15, 2009 За предпочитане е да си купиш нов пикгард с отвори за хъмбъкери, а не да режеш стария. Някой ден може да решиш да продаваш китарата и няма да е добра оферта с рязан пикгард Моите 2 стинки. п.с. Не е задължително да слагаш хъмбъкер и на нека. Комбинацията Hss е достатъчно версатилна.
Malcolm_Young Отговорено Септември 15, 2009 Автор Отговорено Септември 15, 2009 Благодаря Ви за бързите отговори! Както каза Evtim Djerekarov,не възнамерявам да купувам много скъпи хъмбъкъри и затова май ще се наложи да постна обява в Купувам
dandilov Отговорено Септември 15, 2009 Отговорено Септември 15, 2009 Ето мойте 2 стинки: http://cgi.ebay.com/Artec-Alnico-5-Hot-Rai...id=p3286.c0.m14 http://cgi.ebay.com/EDEN-HSH-Prewired-Whit...id=p3286.c0.m14
metalhammer Отговорено Септември 15, 2009 Отговорено Септември 15, 2009 Първата ти от двете ти стотинки не става щото е за теле и пак трябва да дупчи излишни дупки ....
dandilov Отговорено Септември 15, 2009 Отговорено Септември 15, 2009 Благодаря за корекцията! Ето корегирана първата стинка: http://cgi.ebay.com/Artec-Alnico-5-Hot-Rai...34.c0.m14.l1262
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 15, 2009 Отговорено Септември 15, 2009 (Редактирано) Трябва да се има предвид, че хъмбъкерите с размер на единични адаптери обикновено(макар и да има адаптери, предназначении да имитират звука на големите хъмбъкери)имат звук, различен от звука на т.нар."large size humbucker",за които е питането на автора. Редактирано Септември 15, 2009 от Evtim Djerekarov
Belgarad Отговорено Септември 15, 2009 Отговорено Септември 15, 2009 Моето лично мнение е, че ако ще свириш тресня си трябва здрав адаптер и още по-здрав дистер естествно винаги всичко е субективно, но ето малко информация почерпена от сайта на най-металските китари http://www.bcrich.com/learn_pickups.asp . Ако имаш възможност да си купиш хубав двоен адаптер - действай, пък като смениш китарата ще си го ползваш пак. Ако не всеки хъмбъкер ще ти свърши работа на първо време докато усетиш разликата и започнеш да формираш собствен вкус за звук. После продаваш и слагаш нов . А да 1 ти е достатачен, по добре един хубав хъмбъкер за бридж от колкото два не толкова хубави.
Dball Отговорено Септември 15, 2009 Отговорено Септември 15, 2009 (Редактирано) Що не си вземеш ЕМГ 81.Можеш да се включиш с някои от томан и да си го вземеш на доста ниска цена. едит.Може и пасивната им версия Редактирано Септември 15, 2009 от Dball
spineless Отговорено Септември 15, 2009 Отговорено Септември 15, 2009 (Редактирано) http://cgi.ebay.com/EDEN-HSH-Prewired-Blac...id=p3286.c0.m14 P.S, Кои са па тия 'томан'? Редактирано Септември 15, 2009 от spineless
Baby Thomas Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 Бе стига с тия идеи на китара от 200 лева да слагаш адаптер за 150 лева. Прочети пак поста на Евтим и действай! Аз съм ъпгрейдвал Скуайъри с релсови пикапи (хъмбъкер в сингъл корпус) и резултата е супер. Хем не режеш нищо, хем саунда е в пъти по-добър! Гаранция!!!
noflip Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 За предпочитане е да си купиш нов пикгард с отвори за хъмбъкери, а не да режеш стария. няма да си намери такъв . казвам го от личен опит. иначе аз съм с 2 wilkinson и един сингъл на китарата и мога да ти кажа че звука е готин, но за рок. за метъл ще се измъчиш с такава китара каквито и хъмбъкъри да и сложиш.
arebegai Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 Първо:ИМА пикгард с отвори за хъмбъкъри.Ама виж кухините в тялото на китара за да не се прецакаш. Второ:EMG 81 грешка за твойта китара.Свирят супер с ESP или Gibson,не с Фендер(още повече Скуайър) Трето:Най-добрия съвет ти го даде Baby Thomas с релсовите пикапи.GFS имат добри такива,за метъл слагай 15К на бриджа и 6К на нек позицията.Смени си потенциометъра с 500К , ако твоя е 250К.Звукът им е силен и ще ти хареса за твоя стил.И няма да режеш нищо.НО,ако нямаш свестен амп и дисторшън,по-добре не давай много пари.
Recommended Posts