Jump to content
Българският форум за музиканти

Създаването на подраздел Миксове в подфорум Семпли


Recommended Posts

Не, че сме много ама това "Други" е малко забутано и неясно, а пък авторска музика също не става, защото не винаги е групата на записващия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 51
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Смятам, че такъв раздел би бил доста полезен (поне за мен със сигурност), стига да не се разводни и напълни с измислици-премислици...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да бе - първо миксове, после миксери и накрая кексове и кухненски роботи ... :godbless:

 

А защо не всъщност. Би било приятно да си обсъждаме по тематиката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mиксове на песни, записани или смесени от про, полупро, любители - на чужди (не техните си банди) :-) А защо не и на техните си. Като по-скоро се набляга на техническата реализация, отколкото на музикалните качества?

Боби - правилно ли съм разбрал или не съм?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно правилно. Звукозаписа и звукообработката са си много важна част за крайния продукт. Мисля че семплите за тестване на китарен, бас или друг звук не са достатъчни, когато става дума за цялостната картина - за това как се съчетават инструментите, доколко са балансирани като нива, честотно или като динамика и т.н.

 

Другия плюс от подобно разделение е, че ще се избегне сблъсъка "звук vs музика" и всеки ще поства според приоритетите си. Единствено трябва да решим дали ще се допуска създаването на теми в раздел авторска музика и в раздел миксове, когато се търси мнение и за музиката и за звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има логика...

 

Обаче това с дублирането на песните е проблем. Ще има доста работа по модерирането, нали съзнавате? В миксовете ще има "супер парче! браво!" а в авторската "братле тая китара как си я избарал толкоз яка" :girl_witch:

 

От друга страна в МИКС могат да се пускат само части от песен не цяла колкото да се покаже или види нещо. И май повечето теми ще са такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята не е лоша наистина :girl_witch: . Вярно е, че сигурно ще има по 5 човека, които да кажат, че солобарабанчето им се струва тихо и още 5 според които е силно :girl_witch: доста е субективно всичко но... все пак може да се получат интересни и полезни теми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига да не се стига до нерви, обиди или завличане на темата в грешна посока не мисля, че е голям проблем. Съвсем нормално е когато коментираш музиката да споменеш общо мнение за звука или обратното. От друга страна, когато някой има идея за песен и я е записал набързо не бива да се правят крайни коментари за звука или пък в другия случай когато някой е записвал начинаеща или не особено оригинална група, но търси градивна критика за микс-а не е много полезен коментар от рода на "абе тея са мноо зле"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм определено "за" с цел да източа хоу-хауто на видните записвачи у форумо. Колкото за песните и дублирането - надявам се да няма много, тъй в този раздел човек би трябвало да отива с ясната идея какво ще пуска и какво ще търси като информация.

 

Разбира се всички знаем за теорията и практиката :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено много полезен (под)раздел, сигурен съм, че ще е популярен.

 

Само че ми се струва по-логично и удобно да е в 'Звукозапис' - нали точно затова става дума? За техниката и технологията на звукозапис и обработка, за 'как е записано това?' (А не - 'как е изкомпозирано или изсвирено', например).

 

Пък и 'Музика и семпли' е вече понатоварен с повече разклонения и под-раздели. По принцип добрата навигация изисква пестеливо разклоняване на 'дървото' и още по-пестеливо създаване на нови йерархични нива. Дори 'Семпли' вече е с единия крак за раздел 'Инструменти' ( а не 'Музика'), но по признака, че някой нещо е изсвирил и го демонстрира, се ядва и там. Но с под-нивата си почва да затруднява навигацията и да обърква...

 

Гледам тук обсъждат все мод-ове и админ-и: вие си знаете форума, вие си решавате. Споделям само като проС потребител: много ми е по-лесно (с по-малко кликове и без лутане) да достигна 'Миксове' в 'Звукозапис' (на едно ниво с 'хардуер' и 'софтуер', а не скрит под нещо) - отколкото в 'Музика и семпли', измежду 5 опции на второ ниво, скрит чак на трето под 'Семпли'...

 

Иначе разделчето си е кандидат за топ посещаемост. Само дали да не се кръсти 'Миксове и мастери' - заради също толкова важната (и подценявана) дейност след микса. Тя е, като че ли, още по-непознната територия и ще е полезно да се обменят знания...

 

Лично мнение, нищо повече. Ако можеше повечко потребители да се изкажат тук...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направете раздела!

Най-лесния начин да помогна за сега, който се сещам е да ъплоудна няколко проекта за Рипър, ползвайки Адиктив дръмс и фрии плъгини. Така начинащите ще могат да видят и анализират миксовете директно и да записват в тези темплейти. Дори има начин да се качи проект с аудио в уейвпак формат.

Добре ще е да се добави и опция за атачване в форума.

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.