synchu Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 Е нали има обяснение под заглавието на секцията? "Записи - примери" ?
sw1tched Отговорено Септември 25, 2009 Автор Отговорено Септември 25, 2009 Дам, достатъчно допълнителна информация може да се побере в подзаглавието. ^ Господарстване!!! Или "владеене" като разделяй и владей, само че смесвай и владей.
Fenix Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 Кръстете го Смесване, ако не - Микс и Мастеринг. Подзаглавията предпоалгам ги четат точно толкова, колкото четат темата под тяхната, която също пита дали да си купи скуайър или не....
fLiSk Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 Боби Фениксов ме е изпреварил + 1 за горното мнение.
sw1tched Отговорено Септември 25, 2009 Автор Отговорено Септември 25, 2009 Кръстете го Смесване, ако не - Микс и Мастеринг. Това звучи като място за общо обсъждане на смесването, аз говоря за място където да се пускат конкретни миксове.
fLiSk Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 Вярно е и т'ва. Един раздел да се отвори и именува - бая зор било.
Mephistofel Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 Кръстете го Смесване, ако не - Микс и Мастеринг. Това звучи като място за общо обсъждане на смесването, аз говоря за място където да се пускат конкретни миксове. Пречи ли да е 2 в 1?
sw1tched Отговорено Септември 26, 2009 Автор Отговорено Септември 26, 2009 Според мен да. Все едно в китарни семпли да пуснеш тема "лампови усилватели: 6L6 vs EL84" за обща дискусия, без конкретен семпъл. Може да направим някой кофти превод на Rate my mix ..."Оцени записа ми" или нещо от сорта. "Ваши(те) записи" също не е двусмислено.
musicman Отговорено Септември 26, 2009 Отговорено Септември 26, 2009 Ааа, тогава това е за раздел семпли. Аз също мислех, че ще общ раздел където всеки да пита как да миксира и да пуска примери със собствена продукция.
Fenix Отговорено Септември 26, 2009 Отговорено Септември 26, 2009 Е добре де, защо да не може да се задават въпроси за смесването там? Ако толкова не може без семпъл, това може да се сложи в подзаглавието - не пускайте тема без запис. Но за мен името Записи звучи двусмислено. Аз ако съм си записал парчето, като нищо бих го пуснал там без да помисля, а не в Авторска музика, защото видиш ли го смятам, че не е готово (щото не съм го записвал в студиото), но все пак го пускам с идеята да чуя мнение за музиката, а не за микса. Като не може Смесване, направето го Микс, независимо, че не е българска дума, макар че за мен двете носят един смисъл (все пак...). В крайна сметка, мисля че трябва да се направи както и да е сега, защото ще се ползва поне от няколко човека, от които можем да научим много... имам предвид преди да се измисли официално наименование. Толкова ли е трудно ли е да се преименува? И съм 100% убеден, че става дума за Звукозапис, а не за Семпли моите 2,5 (евро)цента...
sw1tched Отговорено Септември 26, 2009 Автор Отговорено Септември 26, 2009 В 'звукозапис' за тази цел си има Друго Съвети, въпроси, трикове, кое как се прави и т.н. Но никъде няма раздел предназначен за цели записи, миксове, мастъри и тяхното обсъждане.
Icarus Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 Според мен няма особен смисъл непременно да се търси български вариант на термини, които са се наложили в международното пространство с английските си форми. Ще стане малко като "драсни-пални клечица" "Миксове и мастеринг" ми звучи напълно приемливо, или "Вашите миксове", с подзаглавие "Чуйте и изкажете мнение или потърсете съвет" или нещо в този дух. И ако е формулирано по подобен начин, по-логично би било да е в раздел "Звукозапис". Колкото за самата идея -
synchu Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 Терминът "Смесване" и терминът Запис си съществуват в българския език доста отдавна. "Мастеринг" по-скоро няма. "Мастериране" се е наложило като понятие. Аз предлагам да си се използва, това което се използва в езика ни. Че иначе след миксер, следва кухнески робот, бъркалка и т.н. След миксове, може и бъркоч да се използва ("може и конски, ако няма плъхски" ).
rockfire Отговорено Септември 27, 2009 Отговорено Септември 27, 2009 Според мен членската маса ще приеме каквото и заглавие да сложите . За мен е интересна и навременна тема на този етап - по средата на записи на албум. Дори бих предложил да ъплоудна едно парче и да опитат да миксират специалисти , ако разрешите ! Аз мога да споделя как са правени самите записи при интерес...
sw1tched Отговорено Септември 27, 2009 Автор Отговорено Септември 27, 2009 Доста се проточи цялата работа. Или трябва да направим анкета или трябва Рафо да реши нещо и да не го мислим толкова
Recommended Posts