sw1tched Публикувано Септември 13, 2009 Публикувано Септември 13, 2009 Не, че сме много ама това "Други" е малко забутано и неясно, а пък авторска музика също не става, защото не винаги е групата на записващия.
Aquarelle Отговорено Септември 13, 2009 Отговорено Септември 13, 2009 Смятам, че такъв раздел би бил доста полезен (поне за мен със сигурност), стига да не се разводни и напълни с измислици-премислици...
sw1tched Отговорено Септември 13, 2009 Автор Отговорено Септември 13, 2009 Бих се заел да следя какви теми се пускат в него
circles Отговорено Септември 13, 2009 Отговорено Септември 13, 2009 Аз съм за! Мисля, че ще е интересно
synchu Отговорено Септември 13, 2009 Отговорено Септември 13, 2009 Да бе - първо миксове, после миксери и накрая кексове и кухненски роботи ... А защо не всъщност. Би било приятно да си обсъждаме по тематиката.
musicman Отговорено Септември 14, 2009 Отговорено Септември 14, 2009 Я кажете какво точно ще се обсъжда там?
synchu Отговорено Септември 14, 2009 Отговорено Септември 14, 2009 Mиксове на песни, записани или смесени от про, полупро, любители - на чужди (не техните си банди) :-) А защо не и на техните си. Като по-скоро се набляга на техническата реализация, отколкото на музикалните качества? Боби - правилно ли съм разбрал или не съм?
sw1tched Отговорено Септември 14, 2009 Автор Отговорено Септември 14, 2009 Абсолютно правилно. Звукозаписа и звукообработката са си много важна част за крайния продукт. Мисля че семплите за тестване на китарен, бас или друг звук не са достатъчни, когато става дума за цялостната картина - за това как се съчетават инструментите, доколко са балансирани като нива, честотно или като динамика и т.н. Другия плюс от подобно разделение е, че ще се избегне сблъсъка "звук vs музика" и всеки ще поства според приоритетите си. Единствено трябва да решим дали ще се допуска създаването на теми в раздел авторска музика и в раздел миксове, когато се търси мнение и за музиката и за звука.
musicman Отговорено Септември 14, 2009 Отговорено Септември 14, 2009 Има логика... Обаче това с дублирането на песните е проблем. Ще има доста работа по модерирането, нали съзнавате? В миксовете ще има "супер парче! браво!" а в авторската "братле тая китара как си я избарал толкоз яка" От друга страна в МИКС могат да се пускат само части от песен не цяла колкото да се покаже или види нещо. И май повечето теми ще са такива.
MR_STENCH Отговорено Септември 14, 2009 Отговорено Септември 14, 2009 Идеята не е лоша наистина . Вярно е, че сигурно ще има по 5 човека, които да кажат, че солобарабанчето им се струва тихо и още 5 според които е силно доста е субективно всичко но... все пак може да се получат интересни и полезни теми.
sw1tched Отговорено Септември 14, 2009 Автор Отговорено Септември 14, 2009 Стига да не се стига до нерви, обиди или завличане на темата в грешна посока не мисля, че е голям проблем. Съвсем нормално е когато коментираш музиката да споменеш общо мнение за звука или обратното. От друга страна, когато някой има идея за песен и я е записал набързо не бива да се правят крайни коментари за звука или пък в другия случай когато някой е записвал начинаеща или не особено оригинална група, но търси градивна критика за микс-а не е много полезен коментар от рода на "абе тея са мноо зле"
fLiSk Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 Аз съм определено "за" с цел да източа хоу-хауто на видните записвачи у форумо. Колкото за песните и дублирането - надявам се да няма много, тъй в този раздел човек би трябвало да отива с ясната идея какво ще пуска и какво ще търси като информация. Разбира се всички знаем за теорията и практиката
Бицев Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 Определено много полезен (под)раздел, сигурен съм, че ще е популярен. Само че ми се струва по-логично и удобно да е в 'Звукозапис' - нали точно затова става дума? За техниката и технологията на звукозапис и обработка, за 'как е записано това?' (А не - 'как е изкомпозирано или изсвирено', например). Пък и 'Музика и семпли' е вече понатоварен с повече разклонения и под-раздели. По принцип добрата навигация изисква пестеливо разклоняване на 'дървото' и още по-пестеливо създаване на нови йерархични нива. Дори 'Семпли' вече е с единия крак за раздел 'Инструменти' ( а не 'Музика'), но по признака, че някой нещо е изсвирил и го демонстрира, се ядва и там. Но с под-нивата си почва да затруднява навигацията и да обърква... Гледам тук обсъждат все мод-ове и админ-и: вие си знаете форума, вие си решавате. Споделям само като проС потребител: много ми е по-лесно (с по-малко кликове и без лутане) да достигна 'Миксове' в 'Звукозапис' (на едно ниво с 'хардуер' и 'софтуер', а не скрит под нещо) - отколкото в 'Музика и семпли', измежду 5 опции на второ ниво, скрит чак на трето под 'Семпли'... Иначе разделчето си е кандидат за топ посещаемост. Само дали да не се кръсти 'Миксове и мастери' - заради също толкова важната (и подценявана) дейност след микса. Тя е, като че ли, още по-непознната територия и ще е полезно да се обменят знания... Лично мнение, нищо повече. Ако можеше повечко потребители да се изкажат тук...
Black Bird Отговорено Септември 17, 2009 Отговорено Септември 17, 2009 (Редактирано) Направете раздела! Най-лесния начин да помогна за сега, който се сещам е да ъплоудна няколко проекта за Рипър, ползвайки Адиктив дръмс и фрии плъгини. Така начинащите ще могат да видят и анализират миксовете директно и да записват в тези темплейти. Дори има начин да се качи проект с аудио в уейвпак формат. Добре ще е да се добави и опция за атачване в форума. Редактирано Септември 17, 2009 от Black Bird
Telerig Отговорено Септември 18, 2009 Отговорено Септември 18, 2009 и аз съм за...ако има значение това
Recommended Posts