sw1tched Публикувано Ноември 28, 2005 Публикувано Ноември 28, 2005 (Редактирано) На някой познат ли му е този шум: Шумммммм Аз го опознах доста добре откакто си получих микрофонния преамп от Nikifena и тръгнах да записвам с микрофона (Sm57). Но проблема не е нито в микрофона нито в преамп-а ...всъщност след толкова дни в опити да намеря къде е проблема вече абсолютно нямам идея и затова се надявам във форума някой да ми даде отговор. За по-нагледно ще разгранича случаите, в които има шум и в които няма. Шум ИМА При запис (с която и да е програма) на компютъра (включен в който и да е контакт), в който и да е вход на картата, когато е включено (с какъвто и да е кабел) устройство черпещо ток от който и да е контакт (но съм пробвал само в един и същи блок). Пробвах преампа на 3 компютъра и 3 саунд карти (от нисък клас общо взето). Комбото ми включено чрез кабел в саунд картата прави подобен шум но дооста по-тих (дори когато копчето е off има тих шум). Преампа шуми дори и да не е включен микрофона. Шум НЯМА Когата сигнала не се записва а просто е махнат mute-а във Volume Control-а. Пробвах преампа и в студио включено в пулта нямаше шум, също и директно в усилвателя ми няма. Няма шум и когато включа китарата си директно в картата и я запиша. Help Редактирано Ноември 28, 2005 от sw1tched Цитирай
stratocaster Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 а пробвал ли си с Ди Бокс между преампа и саунд картата? Цитирай
sw1tched Отговорено Ноември 28, 2005 Автор Отговорено Ноември 28, 2005 Нямам DI. Search-нах във форума и видях, че си имал подобен проблем...ще гледам да намеря по-свястна карта да видя дали няма да се оправи. Цитирай
stratocaster Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 имах! но проблема беше от саунд картата. сложих след това един креатив лайв и работата заспа включвам микрофона директно в нея, защото нямам преамп. и нямам грам шум добра карта е за непретенциозни хора като мен Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 (Редактирано) Може би саунд картата щуми винаги, когато има включен към нея нискоомен изход. Каква е картата? Ако се окаже от нея, вземи си най-доброто възможно Audigy 2(не Paltinum), трябва да струва около 80 в зелено.Мисля, че си имаше и две букви в края на заглавието. Не е съвсем професионална, но прави сравнително безшумни записи(-90-ина Децибела). Лайв и Одиджи1 са бая по - зле. Впрочем това Switched какво иска да каже? Редактирано Ноември 28, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай
stratocaster Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 айде бе! лайв-а не е такъв ташак както я описваш. спокойно достигаш -70-80 децибела, което според мен е задоволително Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 (Редактирано) -74 някъде. И е rate-locked. Винаги ресемплира, и може само 16 битов запис. Има досаден шум от квантуване. Това е доста зле. Аз съм със Одиджи 1 и изобщо не съм доволен. Като се има пред вид че е по-добро от Лайв, то мнението ми по въпроса е ясно . Редактирано Ноември 28, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай
7thString Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 Това не е шум. Тва е интерференция от някакъв друг сигнал. Ще ти задам странен въпрос- променя ли се по някакъв начин шума като мърдаш мишката, щракаш по клавиатурата и други работи? Също така отвори миксера и се увери, че когато записваш, се извлича сигнала само от входа, който искаш- всякакви такива чикиджийски неща "Stereo Mix/What You Hear" ги изключи. Мисля, че се сещам къде е проблема, щото ми е познато тва явление. Пиши ми едно ПМ да се видим в IRC или skype Цитирай
Steppenwolf Отговорено Ноември 29, 2005 Отговорено Ноември 29, 2005 (Редактирано) Пак си е шум, но вследствие на интерференция (евентуално). За Audigy-то съм съгласен с Евтим. Редактирано Ноември 29, 2005 от Craig Цитирай
sw1tched Отговорено Ноември 29, 2005 Автор Отговорено Ноември 29, 2005 Може би саунд картата щуми винаги, когато има включен към нея нискоомен изход. Каква е картата? Ако се окаже от нея, вземи си най-доброто възможноAudigy 2(не Paltinum), трябва да струва около 80 в зелено.Мисля, че си имаше и две букви в края на заглавието. Не е съвсем професионална, но прави сравнително безшумни записи(-90-ина Децибела). Лайв и Одиджи1 са бая по - зле. Впрочем това Switched какво иска да каже? Картата е вградена ..C-Media мисля. Пробвах и на Yamaha Y724 (стара, втора ръка) и на някаква друга, нещо от сорта на CMI8738 ако не се лъжа. Иначе AUDIGY 2 VALUE е 50-ина долара с ДДС, има ли проблем, че е Value а не ZS или нещо такова? [off]Switched, предполагам за прякора питаш, ми е старичък ник, който си избрах когато бях голям фен на групата Sw1tched . Сега съм фен по-скоро на вокала им, който продуцира последните 2 албума на Chimaira. [/off] 7thString, не се променя от мърдане на мишка и натискане на клавиатура. В миксера винаги е било select-нато само line in (и mic in, когато вкарам кабела в mic in за да проверя дали ще се оправи.). Ще ти пиша веднага щом имам възможност. Благодаря за помоща Цитирай
wolfgang Отговорено Ноември 29, 2005 Отговорено Ноември 29, 2005 Това не е шум. Тва е интерференция от някакъв друг сигнал. Ще ти задам странен въпрос- променя ли се по някакъв начин шума като мърдаш мишката, щракаш по клавиатурата и други работи? Също така отвори миксера и се увери, че когато записваш, се извлича сигнала само от входа, който искаш- всякакви такива чикиджийски неща "Stereo Mix/What You Hear" ги изключи. Мисля, че се сещам къде е проблема, щото ми е познато тва явление. Пиши ми едно ПМ да се видим в IRC или skype и аз имах същия проблем - даже усещах хард диска в тези интерференции. така и не намерх решение, но ползвам уъркараунд - записвам на батерии и тогава не влиза шум. Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 14, 2005 Отговорено Декември 14, 2005 Шума го оправихме оказа се моя вината... Цитирай
adXok Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Шума го оправихме оказа се моя вината... Oхлелеле... майкоооо, какви само лoкуми се разтегнаха, не е истина То не бяха интерференци, самоиндукции, екраниране, импеданси, промени от мърдане на мишка и натискане на клавиатура скъсах се да се хиля... Още чекиджийски неща "Stereo Mix/What You Hear" да се изключат. И аз съм с Audigy 1, не се оплаквам, но чувам грозни разлики между експортване на 44100 Hz 16-bit, 48000 Hz 24-bit и 96000 Hz 24-bit. При 16-bit експорт чувам един шум във високите. Не мога да го визуализирам, но чакам вашите преположения!? Цитирай
7thString Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Тъй като си много умен, само ще ти вметна, че има една дебела тухла от 1000 страници, където си има ясно формулирана ТЕОРИЯ за нещото, за което говориш. И понеже си high-brow и да не изтърся някоя глупост, вече вероятно си се сетил за какво става въпрос Айде със здраве Цитирай
bobalan Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 и аз се сетих, но пък не съм сигурен дали е това.... Може всичко да е всъщност (на мен ми пищят ушите след лайф и 24битовите експорти пак са с такъв един шум...) Цитирай
Recommended Posts