Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
D`addario

просто няма по-добри за бас, за китара и за акустарка

Много ми е интересно освен D`addario какви други струни си ползвал, че да си вадиш такива заключения.

• 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Ми стаг , фендер и др... за мене са си перфектни. Приятели също ги харесват.Щ

Нз, но ако Вие имате да вадите по 50-60 лв тва си е отделен вапрос.

Редактирано от Ev1L4o_
Отговорено

преди седмица си взех едни ErnieBall Hybrid Slinky и за сега са добре :) :) , четох доста противоречиви мнения за тях но...реших да пробвам.Със сигурност са стотици пъти по-добри от предните , които всъщност бяха оригиналните на баса (cort Action) , даже не ги знам какви са , но новите не бръждят на нито едно прагче а ги смъкнах с около милиметър.Сега екшъна на 24-то е точно 2мм и няма грам бръждене , а преди имаше дори на 3мм... :) Абе доволен съм !

Отговорено (Редактирано)
Ми стаг , фендер и др... за мене са си перфектни. Приятели също ги харесват.Щ

Нз, но ако Вие имате да вадите по 50-60 лв тва си е отделен вапрос.

Дано не си си мислил, че музикантстването ще е евтино занимание...

Редактирано от ear-ache
Отговорено

@ Ev1L4o_

Не ти казвам че D`addario са лоши просто не бързай да си правиш такива изводи, опитай и други марки и сам избери кое те кефи най-много. А като цена D`addario са си съпоставими с всички що годе качествени марки струни (без покритие). До сега всички марки които съм пробвал (че и гейджове) се различават доста съществено както от към тон така и от към усет. Така че пробвай и не бързай да си изграждаш мнение. :rolleyes:

• 2 weeks later...
Отговорено
От известно време свиря с Olympia, 040-ки, много съм доволен от този размер.

Колега и аз от около половин година съм със същите и съм страшно доволен по няколко причини:

Единствените малко по-тънички струни, които успях да намеря;

Чистотата на тона остава достатъчно дълго (аз ги почиствам преди и след свирене, и са ми изкарвали и по 2 месеца като нови :punk_guitar: );

Взимам ги за 35 кинта, което за 5-струнен комплект добри струни, според мен е доста добре.

Иначе съм много доволен от D'Addario, но не успях да намеря тук по-тънки от 0.45 и съм правил експеримента с 6-струнен комплект на 5-струнния бас

(0.30, 0.45, 0.80, 1.00, 130), и определено звучи доста интересно.

Опитвал съм Ernie Ball, но на старото Squier-че звучаха отчайващо зле.

Мисля обаче да опитам пак с тях на Musicman-а, но като сложа ще кажа как е комбинацията :thumbs_up:

Това е от мен!

Отговорено (Редактирано)

Аз съм с Ernie Ball ама това е защото съм с 6 струнка и тук няма голям избор от марки с 6 струнни комплекти, а пък ако трябва да съм честен ме и мързи малко да си сглобявам. Иначе съм фен на Ротосаунд.

Редактирано от NIKOCHIM
Отговорено

ludmata, за тоя Pyramid сигурен ли си, че coated означава, че са с покритие с идеята на това на Elixir? Че на мен ми се струва че black coated иде да каже, че просто са покрити с черен цвят боя :greenball:

Отговорено

Elixir далеч не са единствените с покритие. ;)

Щом пише coated значи са с покритие. Черен е цвета на покритието, за гъзария. Както е при DR да речем.

IMHO. :greenball:

Отговорено

а да питам, докато сме на тази тема.. когато струните са с покритие, нали няма проблем да ползвам почистващи препарати?