debelak78 Публикувано Август 18, 2009 Share Публикувано Август 18, 2009 Преди няколко дни ми докараха от Щатите DigiTechRP150 който очаквах с нетърпение,но силно се изненадах когато го включих както си трябва в кубето и в китарката и не издаде никакъв звук.Според вас дали може да бъде от адаптора за захранване ,оригиналния беше от 110V но аз използвах от 220 на 9V и мисля че не би трябвало да има проблем да речем да е специално за прав ток или нещо подобно,иначе нищо друго не ми хрумна като вариант за проблем.Ще се радвам ако споделите мнение или макар и да не сте се сблъсквали с подобен проблем.Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 18, 2009 Share Отговорено Август 18, 2009 Погледни в упътването (или на корпуса) какъв волтаж и поляритет иска проца. И виж същите неща и на адаптера, който ползваш. Също провери дали куплунга дава контакт, че тук са малко гаднички и може и да не опира добре. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
debelak78 Отговорено Август 18, 2009 Автор Share Отговорено Август 18, 2009 Волтажа го пише но поляритета не ,но на адаптера който използвам има такова копче което сменя поляритета и го пробвах и по двата начина иначе самия процесор се захранва т.е. светва си при включване и после можеш да му ползваш функциите ,но нищо не се чува.Другото което ме съмнява при мятането насам-натам да се е пркъснало нещо вътре и за това така но не знам.Друг вариант сещаш ли се или ако го занеса в някой муз. магазин дали ще ми дадат адекватна консултация и ако се сещаш къде може да ми помогнат кажи,защото е друго когато се види и когато се обяснява така.Благодаря за бързия отговор! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Get off Отговорено Август 18, 2009 Share Отговорено Август 18, 2009 Да не ти е прецакан кабела? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Август 18, 2009 Share Отговорено Август 18, 2009 Аз имам едно голямо притеснение, че си използвал друг трансформатор... За магазини, зависи къде си и пак зависи от магазините, защото не всеки е склонен да помага. Въпрос на това как им представиш проблема и дали имат желание... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Август 18, 2009 Share Отговорено Август 18, 2009 (Редактирано) Преди две години си купих процесор rp200 мисля беше. Продавача изрично ме предупреди да внимавам с кабела на захранването, че ако се скъса близо да кутията, процесора не тръгва с друго захранване и не се продават такива като резервни. Какво е имал предвид тогава не мога да ти кажа, но съм пробвал(умишлено) със захранване 9в пак на диджитек и наистина не тръгва. Така, че няма да стане какво да е захранване. Дали не беше с повече волтове и ампери, не мога да си спомня, но така или иначе стандартно захранване не става. Там ти е проблема - сигурен съм! Редактирано Август 18, 2009 от EAmechaniX Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Август 18, 2009 Share Отговорено Август 18, 2009 (Редактирано) Тези процесори работят с ПРОМЕНЛИВ ток. На моя процесор (RP350) под дупката за захранването си го пише: 9VAC 1.3A (ама кой да чете). Махай го тоя адаптер и си търси адаптер за 9V променлив ток, 1.3А. Или си купи един траф от 220 на 110 волта и включи в него оригиналния адаптер. Редактирано Август 18, 2009 от fluti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shtur4o Отговорено Август 18, 2009 Share Отговорено Август 18, 2009 Здравей, Имах същия процесор пак внесен от САЩ. Тези модели работят САМО на АС напрежение. Тъй като е изключително трудно в БГ магазин да намериш захранване 220в АС - 9в АС ( и изобщо някакво АС - АС) те съветвам да си намериш просто преходник-траф и да си ползваш оригиналното захранване.Струваше към 16лв. мисля. В момента мисля че го пробваш с 9в ДС ( защото почти всички трафове са такива които можеш да намериш) и няма как да тръгне. Дано съм помогнал! Поздрави! Едит: Опс, Флути ме изпревари Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
debelak78 Отговорено Август 18, 2009 Автор Share Отговорено Август 18, 2009 Аз имам едно голямо притеснение, че си използвал друг трансформатор... За магазини, зависи къде си и пак зависи от магазините, защото не всеки е склонен да помага. Въпрос на това как им представиш проблема и дали имат желание... Ами в София съм така че ако се сещаш за дружелюбни продавачи ще съм благодарен ! И според мен проблема е в трансформатора за това го споменах ..... Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Август 18, 2009 Share Отговорено Август 18, 2009 Ами провери в Конрад - там съм виждал трафове от 220 на 110 волта. Някой 20-ина ватов трябва да ти е достатъчен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
debelak78 Отговорено Август 18, 2009 Автор Share Отговорено Август 18, 2009 Мерси момчета .... чета аз ама нали сме си българчета и искаме да стане по най-лесния начин без да правиме нищо ..... Ще пробвам да спазя параметрите за тока и ампеража и мисля че ще се получи ако не стане ще пиша пак.Благодаря на всички за отзивчивостта! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baitanas Отговорено Август 19, 2009 Share Отговорено Август 19, 2009 Имах Диджитек внесен от САЩ и работещ на променлив ток тук един техник ми направи трансформатор, просто взех от магазина едно най обикновено трафче на което тока и ампеража отговаряха и въпросният техник го отвори и му свърза кабела на ниското напрежение директно с трансформатора и махна платката за изправяне на тока, процедурата е много лесна можеш да си я направиш сам ....разпояваш две жички от едно място и ги запояваш на друго... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 19, 2009 Share Отговорено Август 19, 2009 Ако не си виждал поялник само на снимка, може да се направи това с шунтирането на изправителния мост, НО повечето продавани трафчета са 300-500 мА, а проца може да иска повече. Не че един Лайн 6 ПОД ХТ не го пуснахме с 500 мА китайче (въпреки, че оригиналния траф беше 2А), но все пак е по-добре да се спазят изискванията на производителя! В Конрад продават 220 -> 110 трафове за 13-15 лева, но пък много желязо става... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
debelak78 Отговорено Август 19, 2009 Автор Share Отговорено Август 19, 2009 Тва с поялника няма да се справя имам опит колкото едно време си запоявах кабелите за китарата ама май до там могат да ми стигнат възможностите.Днес си взех 220 > 110 и ще го пробвам дано да запали верно ще стане три ката джаджи на разклонителя отгоре ама за домашно ползване става.Мерси за идейките още веднъж! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Август 19, 2009 Share Отговорено Август 19, 2009 Ако ще ползваш купешки траф който дава 9 волта DC 1.3 ампера, трябва да вземеш под предвид, че за да дава 9 волта постоянно напрежение, то променливото напрежение е по-ниско с няколко волта. За да имаш 9 волта променливо трябва да намериш траф с 11 волта. Тъй, като няма такива стандарти за трафчета, то тогава най-добре ползвай адаптер ДЦ дето дава 12 волта ДЦ, разкарай платката и ще имаш малко над 9 волта АЦ. Това, че напрежението ще е малко по-високо да не те плаши. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts