Jump to content
Българският форум за музиканти

Спирит ъф БърГЪЗ


Recommended Posts

Предполагам за първи и последен път посещавам този фестивал.

 

Организацията беше уникално зле.

 

Ако ме питате защо пиша в този раздел това е защото ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ МУЗИКАЛЕН БИЗНЕС.

Мога да посъветвам организаторите да си купят едно билетче и да отидат като обикновен зрител примерно на SZIGET.

 

Пропускателния режим беше толкова зле направен, че хиляди хора седяха с билетче в ръка и не можеха да влязат часове наред.

Наложи се да се правя на маймуна за да мога да се вмъкна навреме за да гледам паникан и фейт.

 

 

Централното озвучаване по време на участието на фейт постояно клипваше и отделни секции спираха - абсолютен срам и резил за такава световно известна група.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рекламистите му са виновни 'щото Бургас по радиото е БЪРГЪС ;] Пропускането според мен не беше по-олигофренско от кой да е по-голям тукашен концерт. Даже евала на охраната дето не ми направи проблем че прескочих оградите от най-десния до централния коридор на втори вход като разбрах, че десния бил само за журналисти. По-лесно щеше да бъде да го напишат, разбира се, но де да зна'аш.. Проблеми със звука на Фейт не усетих, добре си беше - в смисъл стандартния джангър, дето като си отпред не долавяш нищо, но по-назад си е кат' DVD :crying: Най-гадното нещо на феста след пясъка беше бирата.. аман от тоя СТУПОРГ, и от тия чипсове за пет лева - кетъринг, бако, serious business. Много кусури има Спирита, но предлага изжививяване - това е по-важното за мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен с казаното дотук. Вероятно и за мен това бе посления фестивал в Бургас.

 

Нещо което ме вбеси (освен влизането, опашките за бира и WC и липсата на свястна храна) :

 

Какъв беше смисъла да има 2 видеостени на нивото сцената ( която за мащабите на концерта и предвид че сме на плажа си беше ниска) За мен проблем няма, но много хора около мен само подскачаха насам натам, че да зърнат нещичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние пък влязохме бързо и то в последния момент. Фейт заочнаха да свирят 15 мин след като се бяхме установили и даже се видях и с Флиск :godbless:

 

Обаче докато го намеря тов нещо... ми се разказа играта. Няма нито една табела как се стига до феста с кола. И общо взето се оказа, че е най-добре да си оставиш колата някъде и взимаш едно такси да те закара, като го молиш да ти обясни от къде те е взел за да можеш после да се върнеш.

 

Иначе съм съгласен с колегата за ниските видео стени и сцена. Липсата на бира (егати опашките) и храна не ми хареса. В Каварна тея неща са разрешени по-нормално. Надявам се да се оправят за до година защото преживяването беше много приятно.

 

И много пясък в обувките, който не е имал време да си обуе джапанки :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рок он дъ бийч!

Егати якото!

Пък сте гледали и една супер група.

Съжалявам за неволите, които са изпитали и за това , че не бях с Вас да ги споделя. :recourse:

:pray: Каква е тази работа без бира не знам...( 10 човека на опашка ме отказват отма)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние проблеми в общи линии нямахме, но и отидохме турбо рано, когато я имаше стотина човека на плажа, я нямаше - точно след като д2 почнаха. Влязохме за 5 минути точно. После след Фейт излязохме също бързичко, като се има предвид къв народ беше. Само че ние запалихме джапанките като видяхме първото излязло роуди на сцената и може би затова сме се изнизали така. Ама нямаше такава простотия за бирата просто - точно 4 или 5 мизерни шатри с по двама човека персонал за всичките биролочещи говеда. Като стана мазалото чаках поне едно 20 минути и накрая просто ми се отпи и зарязах тая работа. Звукът на Фейт беше наистина осран, което ми се стори малко странно, щото и на д2, и на Panican Whyasker, и на другите пичове преди фейт звукът доста ми хареса - всичко чувах, при това го чувах добре. И четирите банди ги слушах на около 15 метра фронтално от сцената. Като изключим това - супер се изкефих!!!

 

Ако Патън пишеше в тоя форум щеше да драсне един пост "Have somebody ever told you that you guys have bad attitude?" :):thumbs_up::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Организацията няма да коментирам...ние влезнахме рано (около началото на сета на Д2) и всичко беше спокойно. За бирите и тоалетните не искам да коментирам, защото по концерти винаги е така...който пил - пил, който пикал пикал :offtopic-001:. Аз пък лично, за пореден път, бях разочарован от Бургас като град и манталитет на хората, които живеят в него.

 

Доволен съм...от звука...на LTJ Bukem, Dreadzone, Blues & Jazz сцената, озвучаването на барабаните и китарите на Jack Daniel's сцената. Всичко друго беше пълна лигня...

 

Централното на Главната сцена беше просто супер за LTJ Bukem и подобен тип музика, обаче за ъъъъ Фейт ъъъъ Ноу ъъъъ, по-горе metalhammer-а си го каза.

 

Най-много се издразних, как всичко живо се омете веднага след хедлайнерите и на може би най-якия сет на JD's сцената, този на Babyface Clan, не останаха много хора...а някъде из Музикален Бизнес, наскоро, имаше тема за хубавата българска авторска музика...айде няма нужда...

 

ПС: Забравих да допълня...ако догодина има отново фест, пак бих отишъл. Малко са подобните събития в България, за да бъдат подминавани така с лека ръка. Може и да не беше перфектно всичко, но най-важното е че го имаше и направи доста хора щастливи, че са били там!

Редактирано от Xoce
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Влизането беше зор само първия ден но аз винаги влизах достатъчно рано към 8 часа. Тоалетните бяха предостатъчно.

Само липсата на храна ми беше на мен проблема, но само първия ден. Другите дни отивах нахранен.

Не мисля, че на някой от големите фестивали(Download, Rock am ring) може да гледате FNM от толкова близо без да се наложи да си пробивате път с бой.

Откъм звук не мога да се оплача ама аз не съм претенциозен.

Най-нелепото нещо на фестивала беше, че промоционалните билети бяха продадени преди да е ясно кои ще са хедлайнерите и програма на сайта нямаше до няколко дни преди началото.

Бих отишъл пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звука на faith беше много зле, Икаруса беше с мен и се придържам а неговото мнение. В високочестотния спектър катава мазня беше, че нямам думи.. Както и за постоянния брум от някакъв кабел. Стените също бяха зле и съм щастлив, че съм 192 см. Хора под 180 нямаше да видят нищо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Съжалявам, че сте останали разочаровани.Послушвам по малко Фейт и ви съчувствам.Аз тези неща ги предвиждах и затова предпочетох да посетя по-добрата оферта - стадион "Калиакра" и Dimmu Borgir.

:punk_guitar:

Незнам за Spirit Of Burgas, но при Thrash Till Death Организацията беше повече от перфектна, никакви закъснения от всякакъв характер, перфектен звук, въпреки своята сила и невероятното музикално шоу, поднесено ни от Норвежците с рядко срещан хъс и професионализъм от такава величина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.