Jump to content
Българският форум за музиканти

Bugera


Dball

Recommended Posts

^^ Последното изречение идеално представя Ламби. Да е жив и здрав. На такива хора се гради съвременното общество ... и индустрия !

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Akerfeldt ,

Николо Коцев, по принцип свири с лампова глава, колона маршал 4х12 и процесор ( като мисля, че драйва му е от проца)

последно беше бос гт10, може да е с някой друг.Така, че не може да говорим за изцяло лампов звук при него.

Което не значи, че той звучи зле или няма тоноизвличане.

От друга страна бил съм на негови концерти, когато е звучал добре, но веднъж не, тогава беше с Ориндж лампова глава,

понякога не е вината у китариста , а в озвучителя. Конкретно не знам какъв е бил проблема, но и на добрите им се случва

да звукнат зле. Отделно, когато не ми хареса беше в з. Христо Ботев, която е трудна и за западни озвучители.

 

Репетирал съм ( с групата ми) и с Дуал ректо и с Бугера 333 хл.

Проблема на Бугерата не е в звука, а в надежноста, най-вече и по принцип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В случая BUGERA е марка, с която да се започне. Колко от Вас предлагат Gibson или Custom китара на начинаещи(Не че не съм виждал и такива случаи).Как да знае един начинаещ какво търси в един амп/китара, като не е пипал преди това? Така че колкото повече проблеми, толкова по-добре. Повече неща ще науча. Валяк ти сигурно си излязъл от университета 100% научен и в практиката нищо ново не си видял нали? Като се счупи нещо, ще видя какво коства да се ремонтира, ако въобще може и ще си взема бележка. Едно след друго, докато вече стане за изхвърляне. След това вече може и да имам някаква идея какво искам в един амп. Защото сега ако трябва да си поръчам custom, ще мога да кажа само "Прави каквото си знаеш - изненадай ме!" :>

 

Точно тая ненадежност ми е плюс и добре дошла в момента. Аз искам да науча повече за усилвателите, а не само да имам надежден такъв, който рядко да отварям или да хвърлям едни пари на сервиза и после да си го вземам с идеята, че е оправен "с магия" :>

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен, както и на други, ми убягва идеята... При положение, че тази Bugera имитира Dual Rectifier (а не 18 различни ампа) и че нова струва (явно) колкото DR 2-ра ръка, защо трябва да вземе човек нея, а не истинското нещо? За начинаещите, които търсят звук, има modeling усилватели - да си гледат, да си пробват.

 

Искаш да провериш надеждността - има достатъчно мнения, че или ще попаднеш на бройка, или не; т.е. за някой този усилвател е 100% надежден, за друг е 0% надежден, средно 50% надежден - дали ти ще уцелиш или не, е въпрос на късмет, какво има да се проверява?! При положение, че това е бюджетна марка и че всичко вече така или иначе е обект на планово остаряване, шансът да са затегнали осезаемо ОТК-то клони към минус безкрайност.

 

Искаш да научиш повече за ламповите усливатели - клипчета, книги, статийки, форуми - бол... Защо трябва да е от собствен (негативен) опит?! Умният човек се учи от грешките на другите, а не-толкова-умният - от собствените си.

 

Както и да е, ти си знаеш. Успех! :)

 

П.С. Имал съм Bugera V5, с който не съм имал абсолютно никакви технически проблеми - за парите си е ок; това, обаче, не би ме накарало да мисля, че Bugera са най-великата промоция на света, пренебрегвана с пренебрежение единствено от усилвателните сноби. Те са това, което са - бюджетно решение за хора, които не могат или не искат да похарчат 5 шапки с пари за лампов усилвател.

Редактирано от n1k0
  • Like 7
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Парни Валяк сигурно си много добър техник не те познавам сигурно е така.Но щом е така направи продукт патентоваи го и се конкурираи с останалите на пазара.Сигурно си виждал изтърбушени всякакви лампови техники и знаеш недстатъците на всички при цената на труда в България разходите ти ще са минимални.Бих си купил твои продукти ако са конкурентни на останалите.Досега не съм си купувал китара или усиловател втора ръка,все новички с гаранция,но тя е вятър и мъгла за такава техника в България.Поправя ги приятел с поялника и части от ибеи.Тони ти,като си репетирал с 333хл какво не ти харесва това,че пише Бугера на него ли или,че е три пъти по евтин от Меса не го разбирам това по принцип.Махаи надписа смело и толкоз.Аз,като притежател на 333хл от две години не мисля,че съм се минал досега си работи без грижи и ми струва по 1 лев на ден ако работи още две години ще излезе по 25 ст. на ден.Аз съм керпеден и не обичам да плащам за имена.Аиде със здраве.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

......Аз съм керпеден и не обичам да плащам за имена.....

Личи си от километър. Но няма нужда да проповядваш глупости, макар и убеден в тях. Нека всеки сам си реши кое си струва и кое не.

 

ПП: Табелките и надписите са най-малкия проблем на Бугера.

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз предлагам да се раздават шофьорски книжки след преминаване на видео обучение в Youtube. :> 

Убедил съм се, че едно да го видиш на ревю(видео) и снимки, съвсем друго е да притежаваш и да береш дивиденти и негативи на даден продукт.

 

Отново пояснявам: Не искам да ми се предлага усилвател, аз съм решил да взема точно този. Не искам втора ръка лампов усилвател. Първата ми работа беше да проверя цените на Mesa, нови и втора ръка. Не знам защо ме вземате за канарче. Чел съм достатъчно теми, гледал съм достатъчно видеота за Trirec, пак казвам - не искам вашето мнение за този усилвател. 

 

Идеята на темата беше, че така или иначе ще взема усилвател от новата серия на Bugera и може да се провери как са с качеството в последно време. Предложих ви да извлечете дивиденти от решението ми без да се налага да си мърдате пръста или да си бъркате в джобовете. Няма повече да убеждавам никой, че ще му е полезно това. Най-лесно ми е да си взема ампа и да отсвиря всякакви форуми. Обаче да предлагаш информация на някой без пари и той да ти обяснява, че си идиот - Ей това е същността на форумите. 

 

 

 За начинаещите, които търсят звук, има modeling усилватели - да си гледат, да си пробват.

 

С такъв започнах и бързо ми стана ясно, че не е това, което искам. Добри практис ампове, но до там. 

Да се уча от опита на другите - Процента на хората, които дават акъл тук и имат реален опит с нещата, за които говорят клони към минус безкрайност.

 

Пак казвам - Темата трябваше да е отдавна заключена. Никой до момента не разбра каква е идеята, въпреки че я написах над 5 пъти ясно и точно. Няма смисъл да се говори повече.

Редактирано от G.Varbanov
  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.