enuffZnuff Отговорено Март 17, 2015 Отговорено Март 17, 2015 (Редактирано) Рафо@ Garageband също е платена ,5 долара ! Едно време вървеше с Lion OSX , мисля че от Mavericks насам я направиха да се плаща. Miro977@.Хубавото на Лоджик е , че получаваш за 200 долара огрoмна качествена 45 GB библиотека . А дали е по-добър от Рипър? За мен e по-удобен от всичко,което съм изпробвал.Удобен ми е като нотиране, като quantize на аудио,editing.Други не понасят интерфейса и функциите на Logic и работят с Cubase, Reaper, Pro tools. Изгледай няколко демо видео клипове на функции,които обикновено правиш в Reaper и прецени дали или ..... Редактирано Март 17, 2015 от enuffZnuff 2 Цитирай
musicman Отговорено Март 17, 2015 Отговорено Март 17, 2015 ^ Аз не помня кога съм си взел този комп, ама си я имам безплатно. Относно удобството, за удобство може да се говори ако имаш база за сравнение. Демек да си работил на Cubase (примерно) и да минеш на Logic (пак примерно). Когато не знаеш да работиш на нито едното - хващаш едно и го учиш. Тук го няма момента на прецакване. Логично е по-скъпите продукти, да предоставят повече възможности с уговорката, че Logic е по-евтин заради цената, която плащаш за компютър. В крайна сметка най-лесно е да си намериш от кой да се учиш и да ползваш каквото и той. Така ще схванеш бързо основите и после вече можеш да сравняваш удобства. 1 Цитирай
mariela_berry Отговорено Април 17, 2015 Отговорено Април 17, 2015 Здравейте и от мен, Искам да попитам дали някой може да ми помогне с няколко неща за програмата "Logic pro X"? Ако се намира такъв добър човек, нека ми пише на mariela_6661@abv.bg Благодаря Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 20, 2015 Отговорено Април 20, 2015 Добри хора наоколо с лопатата да ги ринеш. Питай и ще ти подскажем. Цитирай
enuffZnuff Отговорено Април 25, 2015 Отговорено Април 25, 2015 (Редактирано) Здравейте! Имам следния проблем: При импорт на на дженерал миди файл с темпо 72 в аудио проект с темпо 144 ,миди файла е двойно по-бърз от аудиото.Съответно и тактовете вместо да са 122 стават 61 Едниствения вариант, който измислих до този момент е да плейна миди файла в друг проект с темпо 72 и после да инсъртна аудиото в проекта с темпо 144. Същото се случва и с копи пейст от един проект в друг.Има ли функция ,с която да променя темпото на мидито , но да не пипам темпото на проекта ? Редактирано Април 25, 2015 от enuffZnuff Цитирай
Дарко Отговорено Април 26, 2015 Отговорено Април 26, 2015 Нямаш грижи. Натискаш алт, хващаш мидито за десния ъгъл и влачиш наляво или на дясно ( можеш да го компресираш или разтягаш колкото си искаш ). Нещо като тайм стреч за миди само дето не се губи от качеството 3 Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 27, 2015 Отговорено Април 27, 2015 Аз бих отворил МИДИ файла и бих му казал, че е 144 темпо. След това като го импортнеш никой няма да се пробва да го стречва. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 27, 2015 Отговорено Април 27, 2015 Не ползвам Logic, но пък това е стандартна процедура за всички DAW. https://support.apple.com/en-is/HT202354 (Opening a MIDI file as a new project) + https://support.apple.com/kb/PH13445?locale=en_US (Set the basic project tempo) + https://support.apple.com/kb/PH13021?locale=en_US (Prepare all MIDI regions for a Standard MIDI file export / Save MIDI regions as a Standard MIDI file) 1 Цитирай
misterj Отговорено Април 28, 2015 Отговорено Април 28, 2015 Мисля, че друг е проблемът. Ако песента е програмирана в двойно по-кратки нотни стойности и за това темпото е 72. Промяната на темпото на 144 прави всичко два пъти по-бързо. Тайм стреч за миди е решението, както е писал Дарко 2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 28, 2015 Отговорено Април 28, 2015 Може да се пробва и с: Отваря се Piano Roll и се избират всички ноти (Cmd-A) Отваря се Transform window (Cmd-4) И оттам да се зададе всяка нота да има двойно по-голяма трайност. Не съм го използвал точно за това, но има доста опции и възможности за манипулация. Цитирай
Дарко Отговорено Април 28, 2015 Отговорено Април 28, 2015 Също така забравих да спомена че в Logic 10.1 има много готина функция Time Handles, която ще е полезна за подобен род миди проблеми. Направо поствам видео за да е нагледно :-) 4 Цитирай
jkolarov Отговорено Юли 26, 2015 Отговорено Юли 26, 2015 Списък със 77 туториала (последвателни) за Лоджик. Започва се през най-простите неща, минава се през детайлно разглеждане на по-важните неща, и чак до микс и мастеринг. Много професионално направени туториали, на мен лично ми помогнаха супер много. Ако имате време да ги изгледате всичките си заслужава. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 27, 2015 Отговорено Юли 27, 2015 10.1 иска висока версия на ОС-а, пък аз не ща да си разбъзиквам всичко и да си загубя една седмица в проби. И не става трика с подмяната на мин. исканата версия в .plist файла... Цитирай
enuffZnuff Отговорено Юли 27, 2015 Отговорено Юли 27, 2015 Е нали правиш понякога trash preferences ? При това действие какво ти се губи ? Ъпдейтнал съм от Lion до Yosemite и всичко си е е както трябва .Дори и 32 битовите ми плъгини и синтезатори с 32 live работят перфектно Цитирай
Recommended Posts