Baby Thomas Отговорено Март 19, 2014 Отговорено Март 19, 2014 Trial версията просто не позволява да запазваш променени файлове, инак можеш да си я ползваш постоянно. Много е добра! 1 Цитирай
enuffZnuff Отговорено Март 19, 2014 Отговорено Март 19, 2014 (Редактирано) Използвай Flex type . И е въпрос на навик да правиш всичко на едно място . За мен е неудобно да прехвърчам от програма в програма . Пък, ако ти се вижда трудно и проблемно да сменяш темпата на песните в Лоджик, има толкова много плейъри , с които само с един клик става в реално време . Редактирано Март 19, 2014 от enuffZnuff Цитирай
Дарко Отговорено Март 23, 2014 Отговорено Март 23, 2014 По въпроса за сменянето на темпото без да засяга пича в Logic има готини врътки според мен. Ето едно видео: Ако искаш да забавиш някой определен аудио файл а не целия проект, става точно с един клик. Задържаш alt хващаш файла за десния ъгъл и влачиш на ляво или на дясно. От edit/time strech избираш кой алгоритъм да ползваш. 2 Цитирай
doc Отговорено Март 30, 2014 Отговорено Март 30, 2014 Същото компресиране/разтягане работи и при миди между другото. Цитирай
jkolarov Отговорено Април 25, 2014 Отговорено Април 25, 2014 (Редактирано) Работи казвате. Вчера го пробвах и резултата е просто ужасяващ. Алгоритъма ли е, незнам но звучи като г@з. Да не говорим че го чакам първо да обработи файла, после да го рендерне на ново... Продължавам да се опитвам да го харесам тоя логик, но освен готините графики и вградените софтуеърни инструменти наистина не намирам никво предимство пред Reaper да речем. Въобще...какво точно му е предимството? Явно на мен нещо ми убягва...не може толкова много хора да го ползват и да са доволни, а аз да не намирам нищо чааак толкова стойностно... Редактирано Април 25, 2014 от jkolarov Цитирай
misterj Отговорено Април 25, 2014 Отговорено Април 25, 2014 Щом си познаваш Рийпър и ти върши работа, не се занимавай да учиш нови програми 1 Цитирай
Vacheto Отговорено Април 25, 2014 Отговорено Април 25, 2014 Явно на мен нещо ми убягва...не може толкова много хора да го ползват и да са доволни, а аз да не намирам нищо чааак толкова стойностно... Г-н Коларов, На Вас определено ви е нужно да отделите доста време, за да разберете този Велик софтуер (например 5 - 10 години е препоръчителен период). Ето някой от нещата които са уникални: 1. МИДИ ЕНВИРОНМЕНТ. Имате Пре-процесинг и Пост-процесинг на МИДИ в реал тайм. Например може да се процесва МИДИ преди Секвенсера (т.е все едно имате външен миди процесор). При този сценарий МИДИ-то се записва процеснато в Логик. Могат да се програмират уникални МИДИ сетапи и Макро Процесори специално за вашето oбурудване, синт едитори и какво ли не. Това не можете да направите в никой DAW ! 2. Сам споменахте уникалните софтуерни инструменти и FX. Не мога дa се сетя кой друг DAW предлага по добри? Например само един ES2 е мега синт станция която малко хора разбират за жалост... 3. EXS24 семплера върви с една доста стойностна библиотека. Логик X предлага т.н (+) мулти артикулационни инструменти. Например новият Logic X TOOKIT PRO който е Българска разработка предлага специална библиотека/инсталация, която прави възможно превключването на EXS (+) артикулациите посредством кей-суичери, програм чейндж, контрол чейндж, бързина на свирене и др. 4. Новите MIDI FX плъгини са с уникален дезайн и не виждам по добри за момента (типично швабска разработка). По-горе споменатият Логик Тоолкит ПРО предлага специални Миди плъгини като например "Expression Mapper", който Ви дава възможност да правите Артикулационни Мапове подобни на Cubase Maps, които се изписват директно в Логик Автоматизацията. Новият Expr. Mapper TWO е почти готов - може да мапвате до 10 миди съобщения с една точка в автоматизацията. Това е новата БГ бомба за VEPro и други! 5. Огромните библиотеки с Apple Lopps, Instrument Presets, Channel Strip Settings и др. са много добре оформени. Може би пропускам много неща, но това е като цяло... Поздрави, A.G 3 Цитирай
martist Отговорено Април 26, 2014 Отговорено Април 26, 2014 (Редактирано) Ха да се включа за Тайм стречингот...Нали има няколко опции за "разпознаване" на мат'риялот? Ха използвайте си мозъците и изберете най-подходящия в зависимост от аудио мат'риялот!!! Стречвал съм песен, която ми беше бавна (вече мастерирана) с около 12 секунди разлика в края и никъде и никой не може разбра, че е стречвана. Няколко трака едновременно също...Хайде моля ви се...Това е само малка част от моето потребление на Flex Time. Играчка си е това с различните видове, но при подходящия избор върши чудеса. Със здраве! П.С. преди да отписвате нещо - потърсете причината, поради която не ви харесва резултатът! Наздраве! Редактирано Април 26, 2014 от martist Цитирай
Дарко Отговорено Май 13, 2014 Отговорено Май 13, 2014 Излезе Logic Pro X 10.0.7 http://support.apple.com/kb/TS4498?viewlocale=en_US&locale=en_US Напомням, ако сте си правили някакви персонални промени по интерфйса да си бекъпнете MAResourcesMapping.plist файла 1 Цитирай
enuffZnuff Отговорено Май 14, 2014 Отговорено Май 14, 2014 Най-после са направили Undo на autosaved функцията Цитирай
musicman Отговорено Декември 22, 2014 Отговорено Декември 22, 2014 Колеги, кажете как да си подредя пистите в миксера, както си искам? Отделно имам някакъв много досаден проблем с именуването на пистите. Например ако в аранжимента дам баунс на някоя МИДИ писта, в прозореца указвам настройки и ново име, като свърши обработката виждам новото име на новата писта в аранжимента, но в миксера си ги кръщава на видруалния инструмент. Например имам 10 писти "Drums", при това размесени с другите писти. Ужасно трудно се миксира така. Цитирай
misterj Отговорено Декември 23, 2014 Отговорено Декември 23, 2014 Подреждаш пистите в аранжа без да си отворил миксера. Ако има отворен миксер, не ги подрежда. Цитирай
musicman Отговорено Декември 23, 2014 Отговорено Декември 23, 2014 Затворен е. Много трудно ще подреждам при отворен миксер Цитирай
musicman Отговорено Декември 24, 2014 Отговорено Декември 24, 2014 Така! Значи когато миксера е на ALL, няма начин да подредиш нищо. На TRACKS се виждат подредени както са в аранжимента. А това за кръщаването на пистите по различен начин при bounce in place още не мога да го оправя. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 26, 2014 Отговорено Декември 26, 2014 Аз го опитах това, което си обяснил. Новият трак в Arrange се казва както му указах от опциите, MIDI Range-а също. В миксера пишеше Audio1. Дабъл клик върху името в миксера и си го преименувах да съвпада с името в Arrange. Цитирай
Recommended Posts