bigjav Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 Ученето на китара го оприличавам с изучаването на чужд език - не у4и6 само теория, граматика и кухи фрази, а се стреми6 така да съчетае6 не6тата, че да ги поставя6 в някакъв контекст.. Така и по-лесно се запомнят те. Иодеята ми винаги да даваме примери Тема 1. 6то е то? - видове китари и материали, от които се правят те. - таблица с честотна х-ка на различните дървета. (по-късно 6те ни послужи като говорим 3а избора на подходя6ти адаптери). Примери - известни китаристи (доста на брой и от различни жанрове) и вида на китарите им и материалите, от които са сделани хехе Тема 2. Мястото на китарата сред останалите инструменти. - има6е една честотна таблица на всеки инструмент из форума, 6те трябва да я изровя. - трябва да стане ясен диапазона на инструмента, което 6те помогне при темата за звукоизвличане. Т.е. да е ясно, че няма смисъл басите на усилвателя да се слагат 15 от 10 възможни например Тема 3. Стилове, в които се използва и как се използва накратко. Например- - метъл - ритъм (пауър акорди) и соло - джаз - (комплексни акорди) и солира6т инструмент по сложни прогресии. - фънк - рутъм със специфичен ефект ( Уа-уа) Тема 4. Ефекти. - видове, какво правят - как се използват Аре, продължавайте..... Цитирай
bigjav Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 Към тема 3 и 4 могат да се прибавят музикални файлове като примери, било те записани от колеги от форума или извадки от известни песни ...... Цитирай
DanelectroDC Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 Аз пак да си кажа за Уикипедиата. Тва според мен е супер удачно просто. Всеки ще може да си пише и редактира на свобода темата, койато му е най на сърце. Сега отделно някакви редактори, дето да одобряват темите няма да е лошо да има. Ако не се хостне такова нещо направо на този сървър, то http://www.wikicities.com/ не е хич зле като вариант. Кой би се захванал с тази част? Аз бих имал време през уийкенда да видя как седят нещата с акаунт там. Цитирай
musicman Отговорено Ноември 16, 2005 Отговорено Ноември 16, 2005 Проблема на уикипедията е, че всеки може да пише глупости. А ние май не искаме това. Цитирай
tihomir.lazarov Отговорено Ноември 16, 2005 Отговорено Ноември 16, 2005 И аз пак да кажа На sitekreator.com може да се направи сайт само с мишката и да изглежда достатъчно прилично и професионално (без да пишеш код). Ето хората к'ви сайтове са си правили: http://sitekreator.com/sitekreator/featured_sites.html Има възможности за галерия (ъплоудваш само .zip и то ти прави галерията), списъци от файлове, неограничен брой страници и текст. Има и разни награди от по 500Мб (при регистрация имаш 10Мб), при потребители, които са много старателни има по 100Мб награди и т.н... Има вграден форум, мейлинг листа, feedback форми, уеб каунтъри, и е БЕЗ реклами. Може да се направи после домейн, който да се редиректне към sitekreator.com/<username>. Примерно ето хора, които са си регистрирали домейн и са си редиректнали: http://www.driversphere.com/ http://www.lenderbuddy.com/ Цитирай
Zlatanov Отговорено Ноември 16, 2005 Отговорено Ноември 16, 2005 Проблема на уикипедията е, че всеки може да пише глупости. А ние май не искаме това. за това ще има редактори които могат да преценят дали даеното нещо е глупост или не ... така няма да има проблем Цитирай
Turin Отговорено Ноември 16, 2005 Отговорено Ноември 16, 2005 (Редактирано) Уикипедия е най-доброто място за такава книга, мисля аз. Не за друго, ами така ще се събере много по-голяма общност от нашата тук. Повече очи ще гледат и ще предлагат поправки. За това, че можело хора да пишат глупости - ами нали затова има редактори в уикипедия! Новите неща се преглеждат така или иначе. А и ако има принципен проблем с дадено съдържание, може да се дискутира и да се обяснят позициите. Направо давайте проект за книга в българските УикиКниги Редактирано Ноември 16, 2005 от Turin Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Ноември 16, 2005 Отговорено Ноември 16, 2005 Бе относно теми мисля че трябва да има тема за всякакви технически работи,от сорта на упражнения за легато,как се прави пул-оф заедно с упражнения,различни видове пикинг.....дайв техники...как да си мяташ китарата насам на там(като Малмстиин)....... P.S. интересно ми е как ще се изпишат толкова много имена!?Демек имената на авторите................ тва трябва отделна книга само за авторите да се издаде! Цитирай
Borislove Отговорено Ноември 20, 2005 Отговорено Ноември 20, 2005 Идеята е просто жестока. Но като прочетох предложените теми малко се озадачих. Биха били неразбираеми за повечето начинаещи. Според мен трябва да има няколко глави за начинаещи, в които да има и информация за напреднали, отделно маркирана (подобно на Correct Ways Of... абе любомата книга на Axe, знаете я). Като почнете да я правите хванете няколко начинаещи (които с радост биха се отзовали) и ги питайте какво знаят и какво не. Така ще намерите идеи за темите. Това за начинаещите са десетина страници. После ще напишете и за напредналите, където е вече истината. Това ще бъде наистина уникална книга, писана от десетина човека, всеки със неговия стил музика. Тогава ще дойде трета редакция, в която отделени от текста ще има съвети, трикове, упражнения, таблатури, ще се разберете кои песни да се сложат на края на разделите... Може и да направи впечатление на някой издател. Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Ноември 20, 2005 Отговорено Ноември 20, 2005 Това ще бъде наистина уникална книга, писана от десетина човека, всеки със неговия стил музика. ХАаахахахаха После даже и вицове ще може да разказваме от сорта на : Събрали се Деат Метъл,Блек Метал,Блусар.................(Бай Ганио,Американеца,Англичанина......) Абе пишете пишете!Че докато се издаде.........па и после сборника със вицовете........ време си трябва! Цитирай
Satanirian Отговорено Ноември 20, 2005 Отговорено Ноември 20, 2005 хаххаахаха, това ще бъде нещо уникално! с нетърпение очаквам chapter1 :violin: ps. и наблягайте на блек метъл елементите Цитирай
RockoBG Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 Предлагам първо да обсъдим бюджета! :read: Шегичка (донякъде) Цитирай
Satanirian Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 Glacierise, какво стана? Занимарихте проекта май? :think: Цитирай
bigjav Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 Подобно нещо изисква не само устрем, но и правилна сметка. За съжаление и тук правилото ,,и сиренето е с пари" важи с пълна сила. Не конкретно за парите, но и за изгодата, която ще има всеки един от участниците в проекта. Има идея проекта да се издаде, тогава наистина той би имал огромен смисъл и важност. Но кой се наема с издаването му? Това е сложна работа ...... авторски права, библиографии, цитати, т.н. Не че е невъзможно да се направи, но имайки впредвид, че за болшинството от нас музиката е хоби и не носи основни средства, съответно не можем и да отделим необходимото време. Затова и проектът е по-вероятно да остане за момента един красив мимолетен порив. Но това въобще не ме притеснява, нито подтиска. Виждам го като един логичен етап на развитие и израстване. Само до преди няколко месеца нямахме и форум дори. Нещата ще узреят, но лека-полека. Поздрави! Цитирай
SlipFly Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 ехххххххх....тъкмо се зарадвах че наистина ще стане нещо добро... както и да е това ...краят ли е? :think: Цитирай
Recommended Posts