Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

здравеите значи имам една елша от бас трафик(от форума) и мисля да направя телекастър и се замислих дали ще е възможно да сложа един адаптер които ще е добър или да сложа два нормални виждал съм китари като http://www.maxguitarstore.com/store/produc...pijunior321.jpg тази например но възможно ли е и дали ще е по сложно от колкото с два адаптера ?

Отговорено

telecaster-brodcaster.jpg59_esquire.jpg

Прототипът на Телекастер

след което се появява ESQUIRE (на втората снимка), китари все с по един адаптер не мисля, че има нещо сложно в изработката.

Звученето на единичният адаптер е характерно, но има недостатък самичък е и не понадлежи на различни комбинации,

както например при чифт или тройка адаптери.

Въпрос на желание, вкус и средства.

Отговорено

мерси имах предвид точно като втората китара иначе знам че това е проблем но аз имам китара с два хъма и един сингъл но повече звучи на хард рок и исках нещо което да си типичен рок звук а дори мисля че така ще е по икономично

Отговорено

Принципно по-лесна би трябвала да е изработката, защото няма да има нужда от Pickup Switch, може даже и без потенциометри, но според мен поне 1 Volume ще трябва да свързваш. Варианта с двата адаптора ще е по-сложен за изработка, но както казаха по-горе, ще има доста повече комбинации. Успех!

Отговорено
здравеите значи имам една елша от бас трафик(от форума) и мисля да направя телекастър и се замислих дали ще е възможно да сложа един адаптер които ще е добър или да сложа два нормални виждал съм китари като http://www.maxguitarstore.com/store/produc...pijunior321.jpg тази например но възможно ли е и дали ще е по сложно от колкото с два адаптера ?

Еййй как си ме изпреварил за абсолютно идентична идея със същия къс елша(на BassTrafic). Мислех да си направя тялото от него и да си купя някой стар телекастърски гриф от нейде из нета.

Според мен сложи два адаптера.... не че не можеш винаги да добавиш втория де, ама по добре като се прави да е отведнъж.

Отговорено

..Еми предвид музиката която свириш, нищо чудно :punk_guitar: . Но за някои по класически рок/хард рок саундове си е нужен и нек пикъп :)

Отговорено (Редактирано)

^^Не се учудвам:punk_guitar:. Имаше период от цели 2 години, в който и аз на практика не използвах нек и мидъл адаптер, но следва да се отбележат две съществени обстоятелства, които правят случая тотално различен от повода за тази тема: първо, свирех относително по-ортодоксален яко напържен метъл и ,второ, бриджът на съответната китара беше (и все още е, де) изключително качествен хамбакър.

Само един сингъл според мен е твърде аскетично решение за съвременна музика, била тя рок или каквото и да било (и по мои наблюдения това е толкова по-валидно за по-"леките" стилове, а не обратното). Освен това, без да съм лютиер или да разбирам много от изработка, мисля, че пределните икономии от спестяването на един адаптер в случая бих били смешни - и като самостоятелен паричен еквивалент, и в сравнение със загубата на възможности.

Общо взето, не виждам защо, като си тръгнал да си правиш телекастър, да не си направиш телекастър.

П.С. Kolio K отчасти ме е изпреварил, но няма лошо ...:)

Редактирано от sevenstring
Отговорено

И аз съм така на вече стария Стаг. Ама като свиря основно траш не се замислям за друг адаптер. Единствено ме е яд, че нямам сингъл на нек-а за сола, ама джаксъна го има и сваля фаянса.

Отговорено

и аз се замислях да си преправям теле на "junior" ... да му сложа Esquier-пикгард .. ама се отказах .. нека си седи нек-а като и без друго го има...

според мен обаче ще е хубаво да му сложиш хъм на бридж, които или с 3суич да го делиш на (сплит/сериен/паралелен) или с пушПул-волюм да го делиш... ако не е изкопан за нек може и а не му слагаш пикгард....

има вариан и бридж за теле за "фулХъм" - gtelehb.jpg

с него пак така --- ама ако питаш мен по-красив си е телеБридж за сингъл

Отговорено

а продават ли в бг такива бриджове дали ще е за еденичен или за хъм и другият ми въпрос(леко тъп :thumbs_up: ) има ли значение каде се намира адаптера можели да е по близо до грифът и да се води бридж имам предвид важно ли е разположението или важи електрониката иначе сега мисля имам от китарата един свален хъм(бридж) можеби ще го сложа на новата китара и добре ли е единиче адптер за ритъм китара

извинете ме за малко :) но откъде може да намеря гриф защото вече грифът ми идва в малко повече и няма откъде да намеря maple ако някои лютиер чете в момента може да ми направи предложение

@ultramega ако смяташ и ти да правиш може да поръчаме от някакъв чужд site грифовете и да си поделим траспорта

Отговорено

^ Не че нещо,ама звучиш като че ли нямаш дори и бегла представа за електрическите китари,а се наемаш да си правиш такава сам разчитайки на съвети от форума. По-добре повери тази задача на можещ и си спести вероятните( и сигурни) грешки и разочарованията.

Отговорено (Редактирано)

ми да си призная за дървесината и за боядисването сам ориентиран но за електрониката не затова мисля да си я дам на някои човек знам че въпросът ми е тъп но съм огурчен от отсрият отговор и като имаш предит можеш искаш да кажеш лютиер които неми се вярва да ми вземе под 700лв(имам опит)

Редактирано от SLASH588
Отговорено (Редактирано)

^По-добре от отговора, отколкото от резултата.

Моят съвет е да проучиш и да следваш стандартните схеми за телекастър. Иначе, да, ако сложиш един хамбакър, китарата ще е с повече възможности, отколкото с един сингъл, а отделно има варианти да се сложи хамбакър с размер на сингъл и т.н. и т.н., но пък няма да има много общо с телекастър.

Въобще, нещо не ти разбирам концепцията - като ти чета заглавния пост, оставам с впечатлението, че търсиш именно звука и характера на телекастър, а същевременно подмяташ всякакви орязани и алтернативни варианти - не че те не могат да станат и да бъдат добри по своему, но това ли искаш всъщност???

П.П. Един вариант за електроника, на който да не му мислиш много откъм какво да бъде и колко ще ти натежи на бюджета - GFS (Guitarfetish Sales) предлагат няколко евтини и, по думите на доста хора, читави комплектовки на адаптери за телекастър.

Редактирано от sevenstring
Отговорено

Aко ти е първа китара, едва ли ще дадеш по-малко от 500-600 за нея, пък със сигурност няма да е с качеството на китара за 500 от магазина. Затова обмисли внимателно поставените цели.