Slacoth Публикувано Юни 29, 2009 Публикувано Юни 29, 2009 Здравейте. Мога ли да захранвам спокойно три DIGITECH HARDWIRE камьончета с ТОВА ЗАХРАНВАНЕ ? А ако е пак Digitech HPRO, само че 300mA? Цитирай
trolla Отговорено Юни 29, 2009 Отговорено Юни 29, 2009 Power Input: 9 VDC 200mA - тфа пише за HARDWIRE т.е. първото захранване даже ще имаш power в излишък .... А ако е пак Digitech HPRO, само че 300mA? няма да е достатъчно тфа !! Цитирай
Slacoth Отговорено Юни 29, 2009 Автор Отговорено Юни 29, 2009 Значи да разбирам, че сборът от необходимите милиампери за всички ефекти, трябва да се сравни с този запас, предоставян от трафа. Мерси. Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Юни 29, 2009 Отговорено Юни 29, 2009 (Редактирано) Общия консумиран ток не трябва да надвишава изходящия максимален на захранването - иначе няма да стане. Това дето те интересува е в мили-ампери (mA). Ако ти стига тока, само трябва по някакъв начин да ги свържеш на едно захранване Едит: Видам, че си постнал, така е. Редактирано Юни 29, 2009 от Jorko_Beliata Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 29, 2009 Отговорено Юни 29, 2009 Мога ли да захранвам спокойно три DIGITECH HARDWIRE камьончета с ТОВА ЗАХРАНВАНЕ ? Отговорът е НЕ! HardWire серията на диджитек се храни от 9 волта DC -тоест изправено напрежение. Адаптерчето което ти си харесал е 9 волта AC тоест променливо. Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Юни 29, 2009 Отговорено Юни 29, 2009 От AC/DC нйе разбирам Само броя ампери/волтове. Незнам, брат, Nikifen е май най - прав. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 29, 2009 Отговорено Юни 29, 2009 Моят съвет е да си купиш от новите малки адаптерчета на Никифена. Смятам, че три камьона няма да ги усети! Нека и той си каже, де... Аз лично с преправено кЕтайско 500 мА (уж) съм хранил 1 цифров ефект и 5-6 аналогови. Без грижи! Цифровите имат доста по-голяма консумация, да речем около 10 пъти повече. Обикновено Уа/драйв/хорус ефектите имат около 5-10 мА консумация, а цифрови дилей/ривърб около 50-100 мА. Разбира се това са приблизителни стойности. Такива са повечето, с които аз съм си играл. Най-добре е да се види в спецификациите колко е консумацията на всеки един ефект. В нета има и таблици с консумациите на известни модели. Цитирай
Icarus Отговорено Юни 29, 2009 Отговорено Юни 29, 2009 Така е, зависи много от това дали са дигитални или аналогови. С адаптерчето на никифена, което е 300 милиампера, храня безпролемно 6 говеда, но всите са аналогови. В сайтовете на производителите на ефектите ти би трябвало да я има консумацията на ток. А и внимай с променливото/постоянното напрежение, че ще изгърмиш с три ефекта Цитирай
Slacoth Отговорено Юни 29, 2009 Автор Отговорено Юни 29, 2009 (Редактирано) Еми май ще викам неволята. Ще разгледам изискванията на тези ефекти и ще се съобразя с тях. Мерси на всички за отговорите. Иначе защо си мисля, че HARDWIRE серията е изцяло от аналогови изпълнения? Редактирано Юни 29, 2009 от Slacoth Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 29, 2009 Отговорено Юни 29, 2009 На един френд му направих като моето захранване и в момента храни един такъв ДиджиТек, още един драйв, както и два цифрови ефекта (хорус и дилей). По принцип ги ползва до два заедно, но няма пречка да се пускат и всичките и са си ОК. Разбира се, когато са включени всички, звуците, които излизат тогава, не са от най-приятните... Цитирай
fLiSk Отговорено Юни 29, 2009 Отговорено Юни 29, 2009 Винаги съм мечтал да пусна всички ефекти наеднаж, а сега като ги имам вече наредени все забравям ! Мерси че ме подсети, тая вечер ще запиша някой семпъл ! А ако спра да поствам след това - значи някой съсед е имал пушка. Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 29, 2009 Отговорено Юни 29, 2009 Иначе защо си мисля, че HARDWIRE серията е изцяло от аналогови изпълнения? Съдейки по консумацията (30-80мА) мисля, че част от тази серия е аналогова - говоря за дист, овърдрайв и тн. Естествено, че тунерът, дилея и евентуално хоруса може би са цифрови. Обаче без да се погледне под къпака няма как да познаем. Цитирай
Mairomaster Отговорено Юни 29, 2009 Отговорено Юни 29, 2009 Малко офтопик се получава ама ще пиша тук, все пак има нещо общо с темата. Въпроса ми е най-вече към Nikifena. Захранвам си s-amp-a аз с един ефтин адаптер. Максималният ток, който може да подава е 1000mA. Има копче от което да се настройва на различни волтажи. Аз си го държа на 9V, понеже знам, че за толкова е сметнат s-amp-a. Само че като го включа в захранването ефекта и напрежението не е 9V, както пише на копчето, а повече - около 13,4V. Въпросът ми е, да го държа ли в този режим на работа, или да търся по-долна позиция на адаптера, например 6V в която реалното напрежение е 9V? Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 29, 2009 Отговорено Юни 29, 2009 ^Щом ползваш евтин адаптер, аз лично ти препоръчвам да държиш копчето на позиция 9 или 12 волта, ако има. С-ампа има вграден стабилизатор на 9 вота в него. Това значи, че за да се получи добра стабилизация на 9 волта, напрежението което идва трябва да е с поне 2-3 волта по-високо, за да може да се стабилизира добре. Само за пробата можеш да пуснеш адаптерът на 12 волта. Ако не откриеш разлика в шума, просто го върни обратно на 9 и не се притеснявай. Освен това трябва да се знае и, че по-голямата част от ефекти работят безпроблемно, че и по-добре на по-високи напрежение - поне до 16-18 волта, а някои и до 30 волта. Цитирай
Recommended Posts