Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Тук е една балада (цялата !!), която записах миналата година. Без вокалите е и е записана в домашни условия, но мисля, че стана много яко ... и там с едни гайди ... ще чуете и кажете .... B)

Чакам отзиви! :blink:

Адреса е: TYK

Отговорено

Мен също.

Отде са гайдите, бтв? :blink:

абе сигурно ставам досаден, защото го повтарям постоянно наоколо... ама намали малко тоз бас, че дъни неприятно...и има едни съб честоти, които са прекалено много.....B)

Отговорено
Мен също.

Отде са гайдите, бтв?  :blink:

абе сигурно ставам досаден, защото го повтарям постоянно наоколо... ама намали малко тоз бас, че дъни неприятно...и има едни съб честоти, които са прекалено много.....B)

Миксирах на слушалки и определено звучи ОК. Не знам на какво слушаш, но е възможно да има повече "съб", защото вероятно ми е убегнал в слушалките, пък ползвах малко "максимайзинг" ... Не съм прослушал за "съб", защото нямам такъв. Възможно е да си прав...

Отговорено

Странно, според мен също трябва да се намали баса - лекичко. Слушам през някакви ефтинки слушалки Philips. Идеята с гайдите е супер, по някое време може да се включи пак китарата - но пък да не вземе парчето да стане дългичко !! А може да се експериментира и друго, гайдите да се включат съвсем за малко някъде по средата (колкото да загатнат за присъствието си), а към края вече да се оставят да се развихрят. Иначе парчето е супер - като се сложат и вокалите, ще трепе наред.

Кажи нещо повече за този максимайзинг.

Отговорено
Мен също.

Отде са гайдите, бтв?  :bravo:

абе сигурно ставам досаден, защото го повтарям постоянно наоколо... ама намали малко тоз бас, че дъни неприятно...и има едни съб честоти, които са прекалено много.....:blink:

Миксирах на слушалки и определено звучи ОК. Не знам на какво слушаш, но е възможно да има повече "съб", защото вероятно ми е убегнал в слушалките, пък ползвах малко "максимайзинг" ... Не съм прослушал за "съб", защото нямам такъв. Възможно е да си прав...

Не му мисли много върху това..... не е важно за момента B) Все пак не сме звукозаписни инженери, пък и си имам ЕКу на уинампа... просто си е много баса... :blink:

та за гайдите откъде казваш, че са?

Отговорено

Ами гайдите не са МИДИ рисувани. Взети са от оригинално народно парче, не се сещам името. Но много ме кефят по принцип.

Все пак това парче е заготовка, а не напълно готова и структурирана композиция (все още ... ) :P

Отговорено

отличен 16

Гайдите определено мачкат!!!

...с тоя такт не блъска много на балада обаче.

китарата и нея ли я рисува или просто с такива ефекти искаше да е,някакси много источно-естрадно звучи :rolleyes: .

Отговорено

ааааааааааа, комбинирал си онова откъсче дето го беше поствал преди време и е станало мн добре, бтв и на мен много баси ми думтят (Алесис монитори)

Отговорено
ааааааааааа, комбинирал си онова откъсче дето го беше поствал преди време и е станало мн добре, бтв и на мен много баси ми думтят (Алесис монитори)

То реално откъс4ето бе6е от това пар4е. А явно за басите сте прави, но аз и да искам, в момента не мога да 4уя, 6тото няма къде... нямам такива монитори с мен сега ...

Ина½е китарката си е съвсем обикновена акустарка записана драй, после с виртуал даблър + върб малко (даблър-а всъ6тност много ме кефи - малко като хорус и не то4но ... :)

Много ми е "х" обаче като се сложи вокал , как той ще се върже с гайдатаааа...

Всъ6тност гайдата накрая 6те се бори с агресивна китара, а не вокал ;) така съм я замислил и ве4е имам няколко теста. Пък и солце малко 6те се сложи. Темата е много семпла, но в съ6тото време благодатна за вокални партии.

Отговорено
Разбиващо!!! И с гайди... visiondann, ти си гениален! ;)

:headbang::headbang::headbang:

Гениален не съм, но обичам гайдите и темите с тях... Едно време имаше едно диско парче - "Welcome To Bulgaria". Толкова да ме кефеше комбинацията, че ми стана слабост :D

Иначе имам много оригинални ЦД-та и неща със шотландски гайди. Също разбиват ... Кефи ме и това е! :D

;););)