Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Edge 3 и Floyd Rose Original


Radoslav40

Recommended Posts

Изпилих каквото трябваше и никакъв ефект. После пробвах да мръдна тремолото на ръка с извадена ръчка - гробна тишина. Пъхнах ръчката и започна да пращи пак ;);):D ясно че е от ръчката сега въпроса е как да го оправя ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...на мен пък и двете тремола ми припукват понякога...обаче като съм ги настроил като хората и хич не ми дреме...нали държат строя...което е най-важното...недей да тормозиш тремолото ако не ти разстройва при добре направен сетъп...както е казала една голяма личност: "Внимавай, бабе да го не предобриш"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то не за друго ами като пукне прецаква хармоника ако съм хванал и дрънва другите струни. С една дума кофти. Аз сега го махнах изцяло от китарата и забелязах че тази солидната част (Tremolo Block) и тази на която са седлата не са закреперни както трябва и двете части мърдат една спрямо друга. Ще се опитам да го разглобя и да го затегна щото ме нерви вече адски много. I wanna play!!! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не отварям нова тема ще питам едно дребно въпросче за моя флойд. Той е най обикновен, но не разстройва което ме радва. Проблема е че като пробвам некво тремоло с ръчката и като че ли има луфт самата ръчка там дето се пъха. Аз го гледам че е кофти направено ама мога ли да избегна този проблем. Като местя леко ръчката нагоре-надолу и се усеща луфта и при тънко тремоло е досадно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз това гледах и .. точно отзад на тремолото зад дупката за ръчката с триста зора открих една дупка с шестограмче вътре което явно е за затягане на ръчката според мен. Поне на моя е така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той е най обикновен

 

А какъв е точно? Ако е Edge III, болтчето за затягане на ръчката е на много кофти място - показва се само ако натиснеш флойда толкова, че струните да увиснат - под равнината на тялото на китарата. Търсиш едно малко имбусно винтче за 1,5 мм имбус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да съобщя че тремолото севга бачка без проблем. Проблема са били няколко незатегнати болтчета като ги минах с отвертката сичко е ок. Мерси на всички за помощта :):yes::):thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че всичко се оказа наред както и предполагах де, но на стара китара винаги е добре да се направи един добър сет-ъп преди употреба. За съжаление не ми остана време да се занимая лично преди да замина. Ако има нещо друго, не се притеснявай да ми пишеш директно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А моя проблем още седи. Вчера го въртях и суках тоя флойд ама никъде не видях нещо за затягане. Може би ако навия нещо гумено на ръчката, там където влиза във флойда, ще стане работата :) Идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.