Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Изпилих каквото трябваше и никакъв ефект. После пробвах да мръдна тремолото на ръка с извадена ръчка - гробна тишина. Пъхнах ръчката и започна да пращи пак ;);):D ясно че е от ръчката сега въпроса е как да го оправя ;)

Отговорено

...на мен пък и двете тремола ми припукват понякога...обаче като съм ги настроил като хората и хич не ми дреме...нали държат строя...което е най-важното...недей да тормозиш тремолото ако не ти разстройва при добре направен сетъп...както е казала една голяма личност: "Внимавай, бабе да го не предобриш"...

Отговорено

Ами то не за друго ами като пукне прецаква хармоника ако съм хванал и дрънва другите струни. С една дума кофти. Аз сега го махнах изцяло от китарата и забелязах че тази солидната част (Tremolo Block) и тази на която са седлата не са закреперни както трябва и двете части мърдат една спрямо друга. Ще се опитам да го разглобя и да го затегна щото ме нерви вече адски много. I wanna play!!! :)

Отговорено

За да не отварям нова тема ще питам едно дребно въпросче за моя флойд. Той е най обикновен, но не разстройва което ме радва. Проблема е че като пробвам некво тремоло с ръчката и като че ли има луфт самата ръчка там дето се пъха. Аз го гледам че е кофти направено ама мога ли да избегна този проблем. Като местя леко ръчката нагоре-надолу и се усеща луфта и при тънко тремоло е досадно.

Отговорено

И аз това гледах и .. точно отзад на тремолото зад дупката за ръчката с триста зора открих една дупка с шестограмче вътре което явно е за затягане на ръчката според мен. Поне на моя е така.

Отговорено
Той е най обикновен

А какъв е точно? Ако е Edge III, болтчето за затягане на ръчката е на много кофти място - показва се само ако натиснеш флойда толкова, че струните да увиснат - под равнината на тялото на китарата. Търсиш едно малко имбусно винтче за 1,5 мм имбус.

Отговорено

Само да съобщя че тремолото севга бачка без проблем. Проблема са били няколко незатегнати болтчета като ги минах с отвертката сичко е ок. Мерси на всички за помощта :):yes::):thumbs_up:

Отговорено

Радвам се, че всичко се оказа наред както и предполагах де, но на стара китара винаги е добре да се направи един добър сет-ъп преди употреба. За съжаление не ми остана време да се занимая лично преди да замина. Ако има нещо друго, не се притеснявай да ми пишеш директно.

Отговорено

А моя проблем още седи. Вчера го въртях и суках тоя флойд ама никъде не видях нещо за затягане. Може би ако навия нещо гумено на ръчката, там където влиза във флойда, ще стане работата :) Идеи?

• 2 weeks later...