Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 9, 2005 Отговорено Ноември 9, 2005 Да,де. Имах предвид, че е доста вредно да се дълбае насила надолу. Не води до нищо положително. За сол - а на Дидо си го измислих, но имам предвид, че по принцип той си звучи някак ниско. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 10, 2005 Отговорено Ноември 10, 2005 Да можех и аз да си измисля някое до от малка... Ама нема Цитирай
Грация Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 Аз смятам, че широкият диапазон не е непременно висок, а широк в буквалния смисъл - и във високите и в ниските тонове. ... Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Ако никой не обръщаше внимание на ниския регистър, то и "Type 'O' Negative" никога нямаше да станат известни - чувала съм ниските на Angermeans - почти подмокрящи са, но и той('що ли се чудя ) си гони висините - одобрението(че и възхищението чак) към високия регистър го дават мъжовете, жените се кефят на плътния бас(ако па е и профундо - ), но мъжете се надцакват един-дург и това се запомня - кой колко по-високо е успял да гракне. А колко по-важни са техниката и тембърът... :wall: Но това май вече никой не го бройка За feeling-a па да не споменавам 'ич... Цитирай
CorvusCorax Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Добре, от утре почваме да работим по ниските. Трябва да смъкна поне една октава надолу, че и аз да си намеря гадже най-накрая :think: Ок, Снежанке? Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Поживем - увидим (ех, как нямам е с две точки... ) Цитирай
цветина Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Изказванията ви са толкова смешно аматьорски- че хубавичко ме развеселиха.ИСкам само да кажа ,че гласовете са сопран,мецосопран, тенор,баритон и бас- всеки от тези гласове си има опрделен диапазон и не може един глас да се форсира и да се върви против природата му.Или простичко казано- не може да си бас и да се мъчиш да звучиш като тенор- или обратното- да си тенор и да се мъчиш да пееш низини- просто не може да се върви против природата !Това е от мен - така че един съвет- съобразявайте се с природните си възможности и не си насилвайте гласовете извън тях !Иначе може да скъсате някоя струна !А колкото до разшираването на диапазона- то става в рамките на съответния диапазон - един начинаещ певец не може да използва всички тонове от диапазона си- когато гласа се шлифова и изравни- тогава вече използваш целия си диапазон и тогава можеш да се наречеш наистина тенор или бас или сопран- преди да си започнал - ти имаш потенциала на този диапазон- но не можеш да го ползваш целия! Цитирай
Termy Отговорено Януари 7, 2006 Автор Отговорено Януари 7, 2006 АААААХАХАХАХАХАХАХААААААХАХААААААХАХАХАХАААААААА ХИХИ ХАААААХАХАХА хехе хи Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Това не е съвсем вярно. Права си, разбира се, че е най- добре да се пее в границите на диапазона. Но един бас, например, може да пее като тенор, та дори и като сопран. Забравих името на певеца, който с лека пренастройка на гласа може да звучи като бас-баритон, или като мецосопран. Разбира се, постигането на това изисква много специализирани упражнения. Всеки глас теоретично можее да пее безкрайно високо, но не и безкрайно ниска. Диапазонът е доста по - ограничен отдолу, отколкото отгоре. Всъщност на един бас, е най - трудно да пее като тенор, поради специфичните обертонове на тенора, които доста се различават от тези на баса. Аз съм баритон, например, и въпреки че мога да взимам тенорски височини, те звучат някак по-тъничко от тенор. Трябва да спомена, че е доста опасно човек да си прави експерименти, обаче. На високо(над диапазона според дебелите книги) не е вредно да се пее, само ако изполвате МНОГО МАЛКО въздух, и не атакувате гласните струни. Цитирай
цветина Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 много интересно изказване- всеки глас може да пее безкрайно високо-аз поне не съм срущнала някой певец дето да може да пее безкрайно виско- а вярвай ми познавам доста а това че взимаш някакъв тон- не значи нищо ако тоя тон не е качествен- то и магарето има силен глас! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 (Редактирано) Разбира за, че не звучи като глас. Подхождаш малко подигравателно към постовете на хората, което все още не сме чули дали е особено оправдано. Чрез свиване на гласната цепка могат да се взимат много високи тонове като свирка. Че басът не може да бъде тенор - не може. Но може да пее толкова високо, като трябва да се примири с по - пискливия тембър и високо поставения глас, който не му дава възможност да пее и низините си. Изобщо басът е най - добре да си пее като бас, но може да пее и ТОЛКОВА ВИСОКО колкото тенора. Всички ще разберат, че не е тенор, но той МОЖЕ да пее толкова високо. Ако искаш да те уважават във форума те съветвам да се замислиш върху начина си на комуникация, както и да подхождаш малко по-градивно към нещата, защото изказвания от рода на "Абе вие нищо не разбирате, бе знаете ли аз колко съм оборотна и колко съм видяла, а?" не се харесват особени поради обясними причини. Редактирано Януари 7, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
цветина Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 наистина не виждам смисъл да споря с аматьори така че ви оставям намира Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Виж сега - не съм се намесвала, защото горе-долу бяхте на ръба на добрия тон. Малко е грозно и неоснователно, обаче, да даваш оценка на хора, които не познаваш. Може и да си най-най-певица, но може и да не си, може и да си попаднала на аматьори, но може и да си намериш майстора в тяхно лице. И, понеже това се вижда единствено чрез пеене - или пусни свой запис и ако си наистина добра ще има и , или бъди по-умерена в изказванията си. Никой не е по-човек от никого тук, или където и да било. Надявам се да не се обижда никой - най-малко това целя, но просто понякога интернет явно ви дава малко повечко пиперец и не осъзнавате кога ставате излишно язвителни Цитирай
Грация Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Аз само минавам, нямам кой знае какви претенции, но имам въпрос към професионалистката ЦВЕТИНА. Алт - а не спада ли към "видовете" глас или аз нещо съм се заблудила?? :think: Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 И още (поне)два вида има, 'ма нейсе... Цитирай
Recommended Posts