Baby Thomas Отговорено Март 13, 2013 Отговорено Март 13, 2013 Хвърляш и купуваш нова, много ясно! Кожите са консуматив. И дори да са здрави е препоръчително при редовно свирене да се сменят, поне веднъж годишно, а на барабанчето и по-често. Не мога да разбера хората, които карат години с едни кожи, които и без това са ужасни, да не говорим пък за лепене, тиксо, каноконлит и т.н. идиотщини... 1 Цитирай
gianev Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 Еванс имат нова разработка за кожите , изглежда много-добре.Имал съм проблемни кожи и от Еванс и от Ремо. На еванс една кожа имаше много отпуснато в една малка зона близо до обръча.Налагаше се да я настройвам с два полутона по-високо от колкото ми се искаше. На Ремо пък ми е изкачала епоксидната смола от обръча на 14" амбасадор Х , беше почти нова и звучеше много добре до момента в който взе да се разстройва и стана невъзможно да се настрои идеално. С тази нова технология тези проблеми би трябвало да не съществуват повече.Казват че дори ще могат да се настроиват по-лесно и с разширен диапазон на настройване. http://www.evansdrumheads.com/level360.page Цитирай
boreto Отговорено Април 7, 2013 Отговорено Април 7, 2013 Вчера си сложих на барабаните Evans EC2. Такъв зор с насройването не помня да съм имал от първия ми опит изобщо! Размери 12 и 14 директно ми скъсаха нервите - на 12 седи набръчкана от едната страна и в един момент се притесних дали не е крив корпуса. За щастие след щателна проверка се оказа, че кожата е с проблем. Въпреки това с много труд и мъки успях да го настроя. Преди втеме съм имал и дефектен пинстрайп на 8 инчов том, но тогава проблема беше по-скоро естетичен. Очаквах повече ниски от EC2 , но това е положението. Намирам за невярно твърдението на производителя, че имат широк диапазон на настройване. Цитирай
Mogila Отговорено Април 11, 2013 Отговорено Април 11, 2013 (Редактирано) Абе тея Еванс нещо не ме радват... Някой да даде идея за подходяща кожа за барабанче на Pearl Marvin "Smitty" Smith Snare 14x4 Copper? Ще се ползва и с палки и с четки. Редактирано Април 11, 2013 от Mogila Цитирай
enuffZnuff Отговорено Април 11, 2013 Отговорено Април 11, 2013 (Редактирано) Абе тея Еванс нещо не ме радват... Някой да даде идея за подходяща кожа за барабанче на Pearl Marvin "Smitty" Smith Snare 14x4 Copper? Ще се ползва и с палки и с четки. Remo Controlled Sound Reverse dot coated. Аз съм с Тама 14" .Пробвай я нея. Това е което на мен ми харесва.Но за да се спра на тази кожа , преди това смених доста други.Може би и при теб ще се наложи да минеш по този път , докато намериш звука , който да ти хареса .Аз сменявам кожи на всеки 3-4 месеца . Другото ми барабанче е Pearl Export 14 на 6 1/2 и e с Remo Emperor X Редактирано Април 11, 2013 от enuffZnuff 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 11, 2013 Отговорено Април 11, 2013 Моето e brass и засега тази ^ ми е любимата. Цитирай
Mogila Отговорено Април 12, 2013 Отговорено Април 12, 2013 Хмм тази не ми се струва много подходяща. Дебеличка изглежда. Пробвали ли сте я с четки? На мен ми звучи по-плътно от Амбасадор (заради "точката"), но все пак е доста по-отворен звука спрямо някоя дебела и/или двуслойна, която става само за яко блъскане. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 12, 2013 Отговорено Април 12, 2013 Аз не съм. Не мисля, че Мегадет ще звучи добре с четки... Цитирай
Mogila Отговорено Април 12, 2013 Отговорено Април 12, 2013 Еее ти пък Мегадет... по телевизията смърт, по вестниците смърт, в новините смърт, дай малко Мегалов в музиката Цитирай
boreto Отговорено Август 19, 2013 Отговорено Август 19, 2013 Колеги, пробвах един от сравниетлно новите модели на Evans - G14 - еднопластова, много дебела - 14 mil . От предния опит с Еванс - EC2 - нямаха осмица и реших да експериментирам и G14 ме изкефи. Взех цял сет и вече не ме кефят Адски глухи, никаква атака - общо взето мечтата на глухия. В известен смисъл останах изненадан от това, колко силно трябва да я удариш за да изкараш що годе читав тон - не бях очаквал подобно нещо от еднослойна кожа. Въпреки дебелината, след записа на едно единствено парче изглеждат като пребити демонстранти;( 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 20, 2013 Отговорено Август 20, 2013 ...общо взето мечтата на глухия... Цитирай
boreto Отговорено Август 30, 2013 Отговорено Август 30, 2013 Remo Controlled sound X - коже за барабанче от актуалната в последно време серия усилени кожи на Ремо. Конкретния модел представлява леко удебелена версия на изключително популярния controlled sound. За по незапознатите става дума за еднослойна кожа с подсилен център, с оглед по-фокусиран звук и издържливост. Дебелината на CS Х е 12 срещу 10 mil на стандартния - характеристика, която би трябвало да се отрази благотворно на живота на кожата дори при по садистични барабанисти. Впечатления : По принцип никога не съм бил почитател на стадартния (и легендарен) Controlled sound. Това, което не харесвам е леко хартиения му тон. При CS X това напълно липсва, саунда е плътен и звучи страхотно при най-различни настройки. Общо взето супер ми допада и като добавим, че почти няма "ринг" ,я прави удачна и за най-кънтящото метално барабанче. По отношение на това, колко е издържлива ще пиша след около месец. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 31, 2013 Отговорено Август 31, 2013 Трябва да я тествам на моето, че с "обикновения" CS малко кънти, а пък Evans хидравличната ми иде прекалееено дебела и запушена. Цитирай
boreto Отговорено Януари 9, 2014 Отговорено Януари 9, 2014 Направих едно кратко филмче с новите ми кожи, в което може да се добие представа за тяхния звук. Томове - Aquarian Super 2Каса - Aquarian Super Kick 1Барабанче - Aquarian Texture Coated (TC) Звукът във видеото не е обработван - каквото излиза от пулта - това е 4 Цитирай
Recommended Posts